Buna ziua,
As vrea sa intreb in legatura cu mostenirea unei case fara acte finalizate.
Casa a primit autorizatie de contructie in 2004, si a fost construita in etape pana la stagiu e contructie la rosu.
Proprietarul, care a decedat intre timp, nu a continuat procedura de intregistrare a actelor (cadastru etc. )
Dupa deces cand famila a incercat sa resolve problema actelor, s-au lovit de mai multe probleme legate de inregsitrarea actelor, impozitele pe cladire, penalizari destul de costisitoare.
Au inceput masa succesorala dar au constatat ca nu au suficiente fonduri sa achite toate cheltuielile ramase restante si ar dor sa renunte le mostenire.
Intrebarea ar fi daca se poate renunta la mostenire si care ar fi procedura?
Va multumesc,
Mihai
Buna ziua, si multumesc de raspuns,
In primul rand suspiciunea de ilegalitate e legata de faptul ca nu exista mostenitor de drept pentru terenul si casa cu pricina, singura persoana mostenitoare este decedata. Contractul de inchiriere este intre ICRAL (care e in stransa legatura cu primaria) si persoana titulara care locuieste de 35 de ani la acesta locatie fiind la zi cu plata tuturor obligatiilor (chirie, chelutieli de intretinere etc.), intrebarea este cum poate un functionar al primarieiei sau al ICRAL-ului (fie el adminitrator, jurist sau chiar primar) sa vanda(sa improprietareasca) casa la o alta persoana fara sa fie proprietare de drept?
Pentru plangere penala, aceasta se poate face la judecatoria de care apartine(sector 2)? la dosar ce documente ar fi utile? (ma gandesc la: 1. formularea unei plangeri, in care motivezi suspiciunea pentru ilegalitatea improprietaririi catre alta persoana eventual solicitarea blocarii deciziei de improprietarire, 2. copie la contractul de inchiriere, 3. Copie la carte de identitate titular. 4. Copie la instiintarea cu privire la vanzarea imobilului primita prin posta de la ei.)
Daca aveti si alte informatii un avocat care se poate ocupa de acest caz, cam ce sume solicita pentru asta?
Multumesc inca odata,
Mihai
Buna ziua,
As dori cateva informatii despre o situatie a unei familii numeroase care locuieste de 25 de ani intr-o casa nationalizata din Bucuresti unde a platit la zi chirie, cheltuielile de intretinere si a intretinut casa prin diverse investitii etc.
Au primit vestea ca este vanduta casa unei persoane care a obtinut terenul caselor nationalizate (ICRAL) si casa acestei familii ca proprietate, actiune inceputa in 2008 si la care cica s-a primit si o decizie judecatoreasca pentru data de 16 iulie 2014 ca devine proprietar de drept, locatarii casei au primit vestea in scris in data de 2 iulie 2014.
Mai precizez faptul ca persoana care a obtinut terenul si casa nationalizata nu este proprietarul mostenitor al casei ci o persoana care a obtinut acestea prin spagi si relatii la primarie sau ICRAL.
Intrebarile ar fi ce anume ar putea sa faca sa poata locui in continuare acolo? ar putea sa-i ajute un avocat? exista lege care sa-i apere? cam cat ar costa in medie un astfel de proces?
Va multumesc,
Mihai
Inteleg ca nu pot sa o oblig sa plateasca pt. ca a fost acord verbal, dar intreb ca sa fac evacuarea, pe ce lege ma pot baza in cazul asta si care sunt demersurile? precizez ca e inca sotia fratelui si a fost luata in spatiu, mai exact i s-a facut buletin pe adresa apartamentului, doar cu semnatura lui noi nu am semnat nimic pt. asta sa i se faca buletin.
Buna ziua,
Am urmatoarea problema legata de neplata intertinerii la apartamentul mamei, problema provocata de o cumnata care refuza sa plateasca intretinerea.
Situatia ar fi urmatoarea cumnata impreuna cu 4 copii ai sai sta de un an in apartamentul mamei, primita prin acord verbal, fratele (sotul cumnatei cu pricina) e plecat in Italia la munca, a avut o perioada cand pierduse serviciul si de atunci s-au acumulat datorii la intretinere, mai apoi a gasit servici chiar bine plati dar nu a ajuns la un acord cu sotia sa-si plateasca intretinerea inclusiv restanta la intretinere, practic ea are posibilitatea dar nu vrea plateasca. Suma la intetinerea a ajuns la 1500 RON si administratia a dat in judecata apartamentul pentru neplata. La apartament proprietari suntem noi, mama 50% din apartament, eu 16.67%, fratele 16.67% si un alt frate 16.67%. Intrebarea mea ar fi ce demersuri pot face sa o oblig pe cumnata prin lege sa-si plateasca intetinerea iar daca nu paraseasca locuinta?
Concediul de ingrijire copil pana la varsta de 2 ani constituie vechime in munca? Mentionez ca data nasterii copilului este 16.01.2009.
Lucreaza in sectorul bugetar, in domeniul Resuse Umane Salarizare ca referent.
Buna ziua,
Este nevoie de evaluare dupa concediul maternal?
Sotia a terminat concediul maternal si a inceput din nou lucrul in acelasi loc, nedumerirea este si din faptul ca exista o lege care spune ca cine nu a lucrat timp de 6 luni la angajare trebuie evaluat, si daca se poate sa ne ajutati si cu articolul din lege care lamureste problema soliciatata.
Va multumesc,
Mihai