avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 294 soluții astăzi
Forum Activitate friendorfoe

Activitate friendorfoe

Răspuns la discuția Autoritate de lucru judecat
art. 244 Cod procedura civila alin. 1 punctul 1 temei pt suspendare
este solutia cea mai sigura pentru a se evita pronuntarea de solutii contradictorii. Ceea ce spui tu nu poate fi corect deoarece exista riscul ca instanta de recurs sa caseze hotararea si sa trimita spre rejudecare iar atunci nu poate exista autoritate de lucru judecat pentru ca hotararea nu mai este definitiva si va avea loc din nou o judecata de catre instanta a carei hotarare a fost casata.
Răspuns la discuția Autoritate de lucru judecat
Hotararea data de instanta in apel este definitiva indiferent ca este atacata cu recurs sau nu, faptul ca o ataci cu recurs in termenul legal impiedica hotararea sa devina si irevocabila dar ea este in continuare definitiva. Acest lucru, daca aveti vreun dubiu, este sustinut si de faptul ca este suficient ca o hotarare sa fie definitiva pentru a putea fi pusa in executare, iar recursul, in principiu, nu este suspensiv de executare. Este adevarat insa ca in practica nimeni nu iti pune in executare o hotarare daca este declarat recurs, chiar daca legea prevede ca este suficient ca hotararea sa fie DEFINITIVA pentru a putea fi pusa in executare.
In speta intr-adevar se impunea ca sa se ridice exceptia autoritatii de lucru judecat in al doilea proces si sa se ceara instantei sa suspende cauza pana la solutionarea recursului pentru a evita pronuntarea de solutii contradictorii.
Răspuns la discuția Cum ma apar de calomnie?
Calea pe care am precizat-o pare singura solutie pe care o aveti la indemana. Nu vad cum v-ar putea ajuta vreun demers pe partea penala.
Răspuns la discuția Cum ma apar de calomnie?
Nu poate oare distinsa doamna sa actioneze in justitie acele persoane si sa angajeze raspunderea civila delictuala pentru prejudiciile morale suferinte in urma atingerilor aduse persoanei (reputatiei, demnitatii etc)?
Desigur acest lucru va trebui facut in fata instantei civile si vor trebui dovedite existenta unei fapte ilicite, a unui prejudiciu, raportul de cauzalitate dintre ele precum si vinovatia persoanelor in cauza.
Cred ca este singura modalitate prin care va puteti cat de cat apara. Totusi acest lucru nu va asigura ca acele defaimari vor inceta.
Ar trebui sa consultati un avocat sa vedeti daca isi are sensul o asemenea actiune si care ar fi sansele de reusita.
va multumesc mult!
M-am gandit deja la toate probele.
Sper sa reusesc.
Buna seara!
Am o problema va rog sa ma indrumati!
Am primit vizita itm-ului de 2 ori in mai putin de 30 de zile. La inceput mi-au dat amenda pt ca am lasat pe cnv sa imi supravegheze sediul cat timp eu eram plecat cu treburi (aprox o ora). Pe langa amenda mi-au dat si cateva masuri printre care si sa ii intocmez persoanei care a stat la firma, contract pe perioada cat a stat (adica pe o ora). Eu am atacat procesul verbal cerand constatarea nulitatii lui pentru ca persoana aceea nu ma inlocuia pe mn in atributii doar statea sa nu intre vreun musafir nepoftit pt ca am mai avut cazuri.
Dupa ce au vazut ca am atacat pv au venit din nou dupa 15 zile si mi-au dat amenda ca nu am indeplinit masura aceea cu intocmirea contractului pt acea persoana. Mentionez ca nu am contestat masura direct. Am crezut ca nici nu se pune problema din moment ce contest insusi validitatea procesului verbal.
Daca se va anula procesul verbal mai pot eu fi obligat la plata unei amenzi pentru o masura care nu are niciun temei???
Adica mi se pare un abuz.
Spuneti-mi va rog ce este de facut!

Ok, am inteles! Multumesc mult pentru ajutor!
Multumesc pentru raspuns!
Asa este cazul BOR s-a intabulat in CF dupa desfiintarea BGC
Oare rectificarea nu ar fi posibila daca s-a orbtine o hot judecat prin care sa se declare ca inscrierea sau actul in temeiul caruia s-a efectuat inscrierea nu a fost valabil ? (art 34 din L 7 pe 1996) Presupun ca actul de atribuire in baza decretelor 348 si 177 nu poate fi considerat valabil
Imi cer scuze daca intrebarile puse nu sunt tocmai pertinente :P
Buna tuturor! am o problema legata de o speta
este vorba de o actiune in revendicare pe legea 10/2001
titularul acestei actiuni este Biserica Greco-Catolica
Aceasta actiune este respinsa si declarata ca inadmisibila (exista si recurs in interesul legii cine cunoaste situatii de genu stie la ce ma refer)
Pe langa aceasta actiune in revendicare, reclamantul introduce si o cerere de rectificare a inscrierilor in cartea funciara. Intrebare: este aceasta cerere admisibila? si daca da de ce da? si daca nu de ce nu?
Am uitat sa mentionez ca cererea este introdusa impotriva Bisericii ortodoxe
In fine este cazul tipic de nedepunere in termen a notificarii pentru restituirea bunurilor preluate abuziv si incercarea recuperarii lor pe calea dreptului comun.:stunned: