avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Activitate deus_073

Activitate deus_073

Voi crea o platforma online similara olx unde diverse persoane isi pot oferi serviciile de styling (frizerie, coafura, epilat, make up, masaj, etc). Platforma va incasa toti banii, va retine procent, iar restul va fi livrat prestatorului serviciului. Platforma va fi pe Android, web si ulterior pe iOS.

Ce cod CAEN se potriveste? Inteleg ca nu merge 6201 intrucat platforma pe care o dezvolt va fi pentru folosire proprie.
Salut,
De ~2 ani stau cu chirie, insa pe toate documentele am in continuare adresa parintilor deoarece la interval de 3-6 luni m-am mutat.

Acum parintii s-au mutat in Chiajna si ma gandesc ca trebuie sa imi schimb buletin si probabil sa vorbesc la banca sa vad ce fac cu cardul de debit (il folosesc des la cumparaturi online). Nu doresc sa imi fac viza de flotant fiindca probabil ma voi mai muta si prefer sa nu fac prea multe drumuri.

Ce anume trebuie sa schimb obligatoriu si ce este optional? Am citit mai multe thread-uri, dar unele sunt vechi si bazatete pe legi neupdatate.
Am permis auto, masina, card de debit, firma. Permisul este luat in 06.2010 si nu scrie adresa pe el.

Astept lamuriri, multumesc.
La firma de ridicari erau 2 politisti cu care am discutat acest caz si acestia mi-au spus ca daca am fost fortuit (acesta a fost termenul folosit de ei) sa parchez acolo, exista o sansa buna ca respectiva contestatie sa aiba succes. De asemenea mi s-a zis ca nu trebuie sa ma prezint neaparat, ca nu am nevoie de avocat fiindca procesul se va rezolva in contencios.
Am parcat in statia de autobuz din fata spitalului Bagdasar Arseni. Era o masina in fata mea si una in spate, nu incurcam circulatia, era loc foarte mare pentru autobuz.
Masina a fost ridicata. Am platit taxa si am scris in respectivul proces verbal ce s-a intamplat: anume tatal meu trebuia sa fie operat pe coloana la acel spital, nu era nici un loc, deci am fost nevoit sa parchez acolo.

Am platit si amenda la Cec, dupa care am fost la sectia de politie, le-am dat chitanta de la Cec, plangerea scrisa de mine in care explic ce s-a intamplat si documentele de la spital prin care se arata ca tatal meu a fost operat in acea zi.
Am primit citatia acum 2 zile, termen februarie 2013.

Aveti pozele aici cu citatia si ce era atasat:
[ link extern ]
[ link extern ]
[ link extern ]
[ link extern ]
[ link extern ]
[ link extern ]

In nota raport este scris gresit numele "Brian Constantin Doru". Nu cred ca are mare relevanta totusi.
Ideea este ca am fost nevoit sa parchez acolo.
Intrebarile mele:
- Trebuie neaparat sa ma prezint? Imi scad sansele daca nu ma prezint? Trebuie sa declar cumva, inainte, in scris, ca nu ma voi prezenta? (din ce inteleg din citatie asa trebuie, in caz contrar se anuleaza cererea mea; posibil sa gresesc)
- Instanta va vedea ceea ce am scris in procesul verbal? Dar documentele de la spital pe care le-am dat politistului cand am depus plangerea?
- Am nevoie de un avocat?
Care este cea mai buna abordare ca sa imi recuperez banii?

Apreciez raspunsurile dumneavoastra.
Multumesc.
Un client din SUA doreste factura pentru servicii de web design, valoare sa zicem $1000. Cum facturez? Cu siguranta in lei, dar cu sau fara TVA? Daca plata se efectueaza in contul personal de Paypal va trebui sa iau o dovada de la Paypal ca sa o atasez in contabilitate? A avut cineva o experienta de genul acesta?

Ar trebui sa mai am si altceva in vedere?

Multumesc.
Sunt interesat in ce conditii se poate aplica pentru pensionare anticipata daca persoana in cauza are deja 30 de ani de munca, iar varsta este de 50 de ani.

Care este procedura si care sunt implicatiile? Cat se va pierde din pensie?

Multumesc.