avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Activitate alex31_stefanescu

Activitate alex31_stefanescu

salutare!
Cum interpretati urmatoarea situatie: 2 functii de conducere ocupate(2 birouri), una cu 6 functii de executie in subordine ocupate iar cealalta cu 2 ocupate si 3 vacante.Pentru a se incadra in cele 12% functii de conducere din total aparat propriu, un sef trebuie sa-si piarda functia de conducere.Primarul vrea sa-l pastreze pe cel cu functia de conducere care are in subordine 3 functii de executie vacante, prin reasezarea organigramei.Credeti ca este legal prin prisma OUG nr.77/2013?
Răspuns la discuția Impozit auto
gresit. Impozitul este acelasi-vezi H.G. nr.1347/2010
Răspuns la discuția masina radiata fiscal
gresit D-na avocat.Cititi normele de aplicare ale Codului fiscal respectiv punctele 118 si 119. Este introdus un termen, respectiv radierea fiscala, care nu este acelasi lucru cu radierea din circulatie.Pentru scoaterea din evidentele fiscale trebuie facuta dovata transferului de proprietate, furtului sau radierii fiscale.
pentru a ocupa aceasta functie in cadrul unei primarii exista vreo conditie de studii economice, administrative sau juridice ? In Codul de procedura fiscala am vazut ca nu se prevede natura studiilor pentru executorii fiscali.


Va multumesc!
Răspuns la discuția impozit pe teren agricol
Referitor la problema D-nei Doina Anghel, daca merg pe logica dvs. D-le consultant fiscal, sa inteleg ca pentru o proprietate(casa+teren) unde domiciliaza copilul defunctului care nu a avut bani sa dezbata succesiunea, acest imobil trece in proprietatea Primariei care il concesiuneaza sau inchiriaza copilului proprietarului decedat?

ESTE O ABERATIE MONSTRUOASA D-LE CONSULTANT FISCAL.
Răspuns la discuția impozit pe teren agricol
Domnule consultant fiscal, daca proprietarul este mort, conform Codului de procedura fiscala, buni de plata sunt mostenitorii care au acceptat succesiunea.

Cine e obligat la plata impozitului daca nu s-a dezbatut succesiunea?

Daca nu s-a dezbatut succesiunea (parca era un termen de 6 luni de la data decesului) din ,,n"" motive, din cate stiu eu, legiuitorul nu a prevazut in codul fiscal si codul de procedura fiscala cine e obligat la plata impozitului, dar aceste acte normative se completeaza cu prevederile Codului civil si Codului de procedura civila si cred ca juristii ar trebui sa ne raspunda la aceasta problema, pentru ca in mod clar cineva trebuie sa plateasca acest impozit.

Din cate stiu eu unele primarii procedeaza in felul urmator:
1. in cazul neachitarii impozitelor se comunica mostenitorilor cu vocatie succesorala care nu au dezbatut succesiunea IN TERMENUL DE 6 LUNI de la data decesului proprietarului ca urmeaza sa se introduce actiune in instanta pentru declararea vacantei succesorale(operatiune extrem de greoaie si de durata).
2. sunt executati silit mostenitorii cu vocatie succesorala(in special descendentii decedatului-copiii) in cazul in care nu s-a dezbatut succesiunea in termenul de 6 luni.Chiar daca nu s-a dezbatut succesiunea, pentru a scapa de executarea silita mostenitorii cu vocatie succesorala care nu au nici un fel de pretentie la aceste proprietati pot da o declaratie notariala prin care renunta la aceasta calitate de mostenitor.

Cele sus relatate la pct. 1 si 2 sunt doar presupunerile mele, astept cu interes ce parere au juristii pe aceasta tema, pentru ca revin cu mentiunea ca CINEVA TREBUIE SA PLATEASCA ACEST IMPOZIT.

Cu stima domnule consultant fiscal!
Răspuns la discuția impozit pe teren agricol
Domnule consultant fiscal cititi art.256 alin(1) din legea nr.571/2003 si veti intelege ce inseamna IMPOZITUL PE PRIPRIETATE si cine are obligatia sa-l plateasca. PROPRIETARUUUUUUL.
ideea era in felul urmator: daca mi se face reevaluarea cladirii la data de 31.12.2007, fiscul imi accepta noua valoare incepand cu data de 01.01.2008 si implicit imi va calcula impozitul cu cota de 1,5% de la acea data?
Daca raspunsul este afirmativ va rog sa-mi spuneti si temeiul legal.


Cu stima!
dar daca reevaluarea se face cu data din care am fost impozitat cu 10% ?


se poate calcula retroactiv impozitul pe cladiri in cazul in care o persoana juridica isi reevalueaza cladirile retroactiv?

Speta:
Daca in ultimii 3 ani nu mi-am reevaluat cladirile si sunt impozitat la cota maxima, de exemplu daca imi reevaluez cladirile acum pot sa inregistrez in contabilitate prin note contabile noua valoare rezultata in urma reevaluarii retroactiv pe ultimii 3 ani?