Bună ziua,
Revin cu precizarea că deține 24 de certificate de handicap, grad accentuat, revizuibile la 12 luni. Conform Instrucțiunii Metodologice nr.4 din 31 iulie 2014 ( emitent Ministerul Muncii ), la varsta de 75 de ani va primi certificat de handicap cu valabilitate permanentă. Pentru aplicarea art.58 din Legea 263/2010 are nevoie de certificat de handicap cu valabilitate permanentă, nu-l poate obține pentru că handicapul nu este pe lista din Instrucțiunea Metodologică nr.4 din 31 iulie 2014, iar la 75 de ani (cand va obține valabilitatea permanentă) nu mai are nevoie de art. 58 ca sa-i reducă varsta standard de pensionare. Cum se poate rezolva aceasta situație.
Mulțumesc.
Bună ziua,
Vă rog să-mi comunicați dacă un bărbat de 60 de ani, cu 35 de ani de activitate din care 24 de ani în condiții de handicap accentuat revizuibil, se poate pensiona în baza art.58 din Legea 263/2010. Menționez că la 23 de ani a fost descoperit cu diabet juvenil tip1 iar certificatele de handicap accentuat revizuibile au fost emise inițial pentru diabet, ulterior pentru complicații ale diabetului.
Vă mulțumesc!
Bună ziua,
Vă rog să-mi lămuriți următoarele aspecte:
1) unde se poate face o sesizare cu privire la angajarea unui auditor intern care a depus documente false în dosarul pentru înscrierea la examen și cu toate că, conducătorul societății ( subordonată consiliului local ) a fost informat cu privire la aspectele semnalate nu a luat atitudine, ba mai mult o susține in continuare.
2) are voie să semneze rapoarte de audit fără a avea această calitate ?
Mulțumes!
Buna ziua, solicit o consultanță cu privire la următoarea speță: am primit o Notă de serviciu de la șeful ierarhic superior( numit în funcție pe orice criteriu numai pe cel al competenței NU) , prin care mi se impune să realizez 3 achiziții directe cu încălcarea Legii 98/2016. Am refuzat Nota de serviciu și urmează să fiu chemată la comisia de disciplină. Ce-ar trebui să fac mai departe. Mulțumesc.
Bună ziua,
Vreau să ştiu şi eu dacă pot să-mi dau directorul în judecată pentru hărţuire morală.Povestea mea este următoarea: împlinesc luna viitoare 50 de ani, am făcut o facultate pe care am absolvit-o în 1985 şi de atunci am încercat tot timpul să mă perfecţionez crezând că te poţi angaja şi fără pile în această ţară. În urmă cu cinci ani m-am angajat la o societate de salubrizare urbană şi după 2 luni directorul a fost schimbat pe motive politice.Încă de la început noul director m-a şi luat la întrebări dacă ştiu să lucrez cu calculatorul, dacă ştiu să umblu pe internet etc. Am răspuns afirmativ şi mai târziu mi-am dat seama că numai 3 persoane ştiam aşa ceva, restul fiind bâtă.După 2 ani s-a înfiinţat un nou birou şi nu avea pe cine să pună şef.Atunci m-a chemat şi mi-a impus postul de şef birou cu perioadă de probă de 90 de zile. În toată această perioadă am organizat activitatea biroului care era destul de complexă, nu am întârziat niciodată ba am mai stat şi peste program, eram foarte mândră că pot să-i arăt de ce sunt în stare. La finele celor 90 de zile însă îmi spune că nu este încă edificat asupra capacităţii mele de conducător de birou şi că mă numeşte în funcţie de şef birou cu delegaţie pe o perioadă de 6 luni, apoi au mai urmat 6 luni şi tot aşa până s-au făcut 3 ani.În toată această perioadă am avut cel mai mic salar dintre şefii de birouri dar singurul care avea încărcare de 100%.După 3 ani mă cheamă în birou la el şi mă întreabă unde vreau să mă mute ca simplu inginer pentru că în locul meu va veni cineva cu culoare politică, alta decât a lui şi mă schimbă pentru că aşa vrea el.M-am simţit ca o cârpă cu care a şters pe jos 3 ani şi acum o aruncă.Vreau să-l dau în judecată pentru hărţuire morală dar înainte vreau un sfat, mi-l poate da cineva?