avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 373 soluții astăzi
Forum Activitate tot60

Activitate tot60

la solicitarea unui Agent al poliției locale, de a mă legitima, este suficient să dau verbal datele, CNP-ul, numele ..?Dar este normal ca C.I. Să mi-o fotografieze, pentru așa zisa legitimare? Vă mulțumesc.
Răspuns la discuția Abuz in serviciu
Va multumesc pt. orice raspuns, dar imaginati-va un proces verbal, care are o semnatura la rubrica '' contravenient/ am luat la cunostinta si la DOVADA / am primit procesul Verbal de constatare a contraventiei/ contravenient . deasemeni este scris la Rubrica Mentiuni... ''Nu are de facut mentiuni'' deci incalcand dreptul de aparare a contravenientului. La prima vedere P. V. arata corect. Contravenientul a primit o copie, doar este semnat... Trebuie sa se demonstreze ca nu este semnat de contravenient si nu s-a comunicat P.V.
1- Da, de la Financiar , din arhiva,
2 - Actuala poveste este recenta, cu Politist de la I.J.P...

Din citatul prezentat, - Da aceasta situatie am patito eu la Tg. Neamt in anul 2006, cu politia Locala. Am Castigat Procesul, dar cu mult stres, fiidca Politia era reprezentata de juristul lor, martorul lor mintea ca i-am amenintat pe politisti. intrebandu-ma Presedinta completutui.. daca am intrebari asupra martorei, am cerut sa spuna cu ceam amenintat : cu sabia, cu toporul, cu sticle monotov .. Martora a spus: Nu, Nu. spuea cu voce tare .. Atunci eu am solicitat ca Instanta sa retina ca martora a spus ''Nu'' iar pt. vocea mai tare , am mentinat ca sunt barbat, asa e vocea, astfel am doborat pe toti micinosii indreptati asupra mea. Eu am mana dr. apmutata, am gr doi de invalidit. Am absolvit Sc, Pop. de Arte la muzica, curs Orga, astfel ca animator stradal, interpretez muzica instrumentala in diferite orase... In Orasele Celebre, din Franta,.. Germania se practica de f. mult timp si este admirata pt. ca alunga monotonia din orase. Acolo cei care interpreteaza muzica instrumentala stradala, sunt socotiti artisti stradali, iar la noi -contravenienti..pt. fapte inaginate de unii politisti...pt. a ne aduce daune materiale si morale si sa nu ne putem apara in instanta.
Procesul Verbal a fost incheiat la data de 08.07.2016 , acum cu cateva zile in urma a aflat de aceasta amenda, deci dupa 5 luni de zile. Amicul in cauza.. nu consuma nici un fel de bauturi alcolice, Este invalid invalid cu gradul 1, Pensioat pt. incapacitate de munca, astfel mai completeaza cosul zilei cu '' apelarea'' iar Politia stiiind ca nu-l poate amenda pt. astfel de fapta, a gasit sa faca abuz prin intocmirea defectuoasa ( Art.297 ncp) si sa nu-i dea o copie a P. V. sa u poata face contestatie. Acum solutia ar fi sa demonstram ca nu este semnat de el, apoi celelalte cad de la sine. asa consider. Dar cum sa facem ?
Dupa ce un amic, a fost legitimat de un politist de la I..J.P, ia trecut datele de identitate in carnetel si a plecat. Probabil dupa ce a ajuns la birou, acesta a intocmit procesul verbal in mod defectuos, mentionand : 1) contravenientul era sub influienta alcolu. si a tulburat lnistea ..atr.2, pct.25 din L61/91-amend 200 lei
2) Nu s-a legitima .... art. 2 pct 31 din L 61/91 - amenda 200 lei. Total = 400lei
P.V. este semnat la - Comtravenient (am luat la cunostinta) si la-(am primit P.V)
Dupa care au trimis o copie la Taxe si impozite. Dupa cinci luni, amicul avand de platit altceva, la taxe si impozite, a fost informat despre aceasta amenda. Cum trebuie sa procedeze amicul, pentru a demonstra ca P.V. nu este semnat de el si nu a primit o copie a P. V. ?
Va multumesc mult
Buna ziua! Fiind in contradictoriu cu Politia Locala Vaslui, pentru o amenda contraventionala intocmita in mod defectuos,( precum ca as fi incalcat Art. 5, pct.4 /HCL2009). Am facut plangere in judecatorie, mi- sa admis plangerea si am primit o hotarare favorabila. Consilierul juridic al lor, a facut apel in Tribunal, fara a aduce alte probe, unde judecandu-se, mi-au schimbat sentinta in ''avertisment''. Doresc sa atac aceasta sentinta intrucat este nedreapta si doresc sa se mentina hotararea data in judecatorie. Va rog sa ma indrumati pentru urmatorii pasi si sa-mi spuneti daca trebuie achitata o taxa de timbru judiciar . Va multumesc foarte frumos !
Răspuns la discuția H.C.L Vaslui, nr. 66/2009
Buna seara,
Va adresez multumiri pt. ca mi-ati fost alaturi fata momentul in care solicitat sprijin, avand o amenda abuziva data de un agent al Politistiei locale Vaslui, prin intocmirea in mod defectuas a P. V. pentru a-mi aduce prejudicii... In data de 22.06.2016, s-a judecat, astazi am primit hotararea.. S-a anulat amenda. Cu stima ..
Aș dori să vă contactez pe e- mail privat.
Vă mulțumesc, pt. implicare, în situația mea, voi demonstra faptul că, tocmai polițiști au încălcat Legea.
toate cele bune!
tot conținutul HCL, se găsește în Anexa HCL66/2009, aici a fost încurcătura. Am gasit. Vă mulțumesc!