avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Activitate dumitru suiu

Activitate dumitru suiu

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mulțumesc frumos

Adam Grecu a scris:

Stimate domn,
Nu ati raspuns la intrebari - treaba dvs., dar asa sa intelegem si noi situatia si poate mai invatam si noi cate ceva din patania altora...
Cu totii stim ca daca o pricina se afla in situatie de judecata si inca nu este pronuntata sentinta - situatia ramane asa cum a fost inainte de declansarea actiunii in instanta.
Puteti sa apelati la sfaturile unui avocat, dar mai bine ati putea face o notificare scrisa (se poate si pe e-mail) la Serviciul as. prop. din primaria locala. Va vor raspunde, tot in scris.
Succes!

Art 47 al 1 După constituirea asociației de proprietari va avea loc cel puțin o dată pe an, în primul trimestru, o întrunire a adunării generale a asociației de proprietari. Responsabilitatea cu privire la convocarea anuală a cel puțin unei adunări generale a asociației de proprietari aparține președintelui asociației de proprietari și membrilor comitetului executiv. Intrebarea mea nu era neaparat de proceduri ,ci in ce situatie ne aflam (presedintele,comitetul executiv) din punct de vedere juridic,pana la emiterea hotararilor de catre instantele de judecata
Buna seara .Sunt presedintele unei asociatii de proprietari si va prezint unrmatoarea situatie ,la care v,as ruga cateva clarificari : adunarea generala din 2022 ,a fost contestata de catre un proprietar si datorita unei omisiuni ale noastre,am pierdut cauza ,insa aceasta a durat pana in anul 2024 luna ianuarie,cand a fost finalizata actiunea si s,a emis hotararea .In anul 2023 ,plecand de la premiza ca actiunea nu era finalizata,am organizat -tot in calitate de presedinte -,adunarea generala pentru anul 2023 ,contestata si aceasta de catre acelasi proprietar. Actiunea este pe rol nefilnalizata inca ,Ce doresc eu sa clarific este daca in aceasta perioada figuram pana la finalizarea actiunilor in calitate de presedinte ,pentru a putea deschide actiuni judecatoresti celor rauplatnici si pentru a putea organiza adunarea generala. Multumesc
Buna ziua .Am tot consultat forumul privind denuntul calomnios si as dori sa imi confirm ca am inteles bine ! Dupa solutia procurorului in cazul unui denunt "fapta nu exista " una din solutii ar fi sa ma inderept impotriva reclamantului cu plangere penala pentru inducerea in eroare a organelor judiciare art 268 ncp ,sau o alta ( ori ambele intr-o singura plangere ) pentru denunt calomnios art 259 ncp . Civil ,insa cum ma pot indrepta impotriva reclamantului ( succesiune de reclamatii catra multe autoritati si institutii -cu rezolutii identice : " au fost respectate prevederile legale " ) ,eventual cu solicitare daune .Multumesc,
Răspuns la discuția executor judecatoresc
Multumesc .Avem un jurist insa in aceasta speta nu are competente . Profesionistii pe care i-am consultat eu -avocati- au ajuns la aceeasi concluzie : platile pe care le invocati si dvs ,raportate la suma converg spre concluzia dvs " nu merita " ! Ce fac insa cu suma ? Si mai ales cu aceea pe care o aveam de executat prin hotarare de catre executorul la care aveam dosarul ?
Răspuns la discuția executor judecatoresc
Am vazut actul de adjudecare si acesta cuprinde explicatii privind faptul ca apartamentul este liber de sarcini ,proprietarul adjudecatar avand drepturi si obligatii dup[ link extern ] .
Cui ma adresez ,de unde incep ? Toata lumea ( cadastru,executori....) ma paseaza .
Buna seara . Avem la un executor judecatoresc niste dosare de executare pentru datornici catre asociatia de proprietari . Dosarele stau ca in "biblioteca " la executor,sumele se adauga constant fiind vorba despre oameni plecati prin "strainataturi " sau aflati in situatii diverse .Intre timp am primit la asociatie un act de adjudecare pentru un apartament care s-a vandut de catre un alt executor ,pentru o datorie catre o banca .Pentru acest datornic aveam la executor dosar de executare pentru suma de 302 lei ,insa apartamentul este vandut ca fiind liber de sarcini si noul proprietar refuza plata datoriilor anterioare achizitonarii apartamentului ( 1400 lei in total ,cu tot cu cei 302 lei ) .
Executorul care a efectuat vanzarea in numele altui creditor (o banca ) , nu a facut nici un fel demersuri ca ar vinde aceasta proprietate (anunt la sediul debitorului -adresa apartamentului-,la sediul asociatiei.....) ci pur si simplu l-a vandut obtinand creanta de la creditorul care i-a incredintat vanzarea ,noi ramanand "pe dinafara " ! Deci nici executorul nostru nu a obtinut vreo suma ,nici noi nu am avut cunostinta ca se vinde si eventual sa ne constituim parte in vanzare ! Referitor la inscrierea la cadastru,aceasta este o gogorita ,nimeni de acolo nu primeste inscrieri pentr acest tip de creanta ,sub diverse motive !! Ma poate sfatui cineva ce cai pot urma ? Multumesc .
Buna seara .
As dori sa stiu daca cineva s-a " impotmolit " sau poate a rezolvat problema obtinerii autorizatiei de construire pentru o sarpanta peste o scara de bloc . Pe scurt, am acordul a peste 2/3 dintre locatarii condominului in cauza ,am banii de la oameni,am licitatia pentru executie lucrare,am proiect de executie si .... primaria mi-a respins eliberarea autorizatiei de construire ,motivat de faptul ca nu indeplinesc conditiile impuse de prevederile art 39 din Legea 196/2018 ! Adica nu am acordul scris a 2/3 din numarul MEMBRILOR asociatiei ,chiar daca unii dintre ei locuiesc la trei strazi distanta ,dar fac parte din aceeasi asociatie . A obtinut cineva o autorizatie fara acest art 39 ?Daca lucrarea este aprobata de catre adunarea generala ? daca suma este prinsa in buget ? mai este nevoie de 2/3 ? Eu vad acest art 39 ca o obligatie CUMULATIVA ,adica am nevoie de acordul a 2/3 ( desi nu stiu de ce din total membri ai asociatiei ) daca : 1 .modific 2.folosesc spatiul rezultat in alte scopuri , Cred ca daca doar modific insa spatiul ramane in continuare comun,in aceiasi situatie ca si inainte,nu am nevoie de aceste 2/3 .Gresesc ? Oricum nu i-am putut lamuri pe cei de la primarie ,chiar daca ploua in case pana aproape la etajul 3 ,soclurile sunt distruse ,intr-unele apartamente este igrasie ......Multumesc
Buna seara .
La o asociatie de proprietari ,membrii unei scari de bloc dupa multe intalniri,discutii,argumente pro si contra ,hotarasc prin semnarea unui tabel nominal ( 13 loacatari din 20 ) pentru executia unei sarpante peste etajul patru al scarii respective .O locatara,semnatara a tabelului nominal reprezentand acordul pentru inceperea demersurilor de proiectare,executie.... refuza sa achite partea ei din aceasta operatiune,facand catre presedintele asociatiei o plangere cu tot felul de acuze . I s-a raspuns ,anexandu-se la raspuns si documentele care au stat la baza faptelor incriminate -anunturile pentru intalnirile repetate care au dus la luarea acestei hotarari,tabelul nominal cu semnaturi,ofertele de pret,contractul de executie,adresa de la Inspectoratul de stat in constructii,poze cu distrugerile din apt .de la etajul patru ....Continua cu reclamatiile,acuzele ,jignirile,... Stiu ca denuntul calomnios nu mai face parte din Noul cod penal ! Ce pot face pentru ca nu cred normal sa nu existe cale sa poti stopa o asemenea lipsa de respect al adevarului,al evidentei ... si mai ales sa nu existe o cale legala prin care sa " plateasca " ,pentru a se " linisti " . Multumesc,
Discuție reclamati3e
Buna seara ,
Unde as putea face o reclamatie ,cu sanse de succes ,impotriva unei intreprinderi individuale I.I.Ungureanu Dan Aurel din Dorohoi ,Botosani ?!
Mi-a efectuat o lucrare de montaj interfon la o scara de bloc unde nu a finisat in urma gauririlor pentru cablu ,si mai ales,nu mai dau de el -desi am contract de executie -sa imi intocmeasca factura si garantia !
Si in masura in care trebuie deschisa actiune judecatoreasca ,sediul sau fiind la Dorohoi,lucrarea la Botosani,a cui este jurisdictia ?

Multumesc,