avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi
Forum Activitate Consilier Juridic

Activitate Consilier Juridic

Discuție Anti reclamatie
Buna ziua tuturor,

Puteti spune, cei care stiti, care este baza legata ptr. a forta o institutie sa divulge cine sta in spatele unei reclamatii?
S-a facut control, nu s-a gasit nimic din cele reclamate, ci dimpotriva totul a iesit ok, dar reclamagiul insista prin tot felul de mizerii sa-si atinga scopul de a face rau, iar institutia spune ca nu poate divulga identitatea reclamagiului, dar stiu ca exista un text de lege care trebuie pus in fata juristului institutiei.
Multumesc!
Aici nu este vorba de vreun divort, mostenire s.a.m.d dle avocat.
Lasati vreun consilier juridic cu experienta in afaceri sa-si dea cu parerea, caci nu s-a referit nimeni la d.tale in persoana.
Am aceleasi studii ca si dumitale, nu sunt avocat si nu am experienta in divorturi, si de aceea nu ma bag daca nu ma pricep.
In jungla afacerilor d.tale nu ai ce cauta. Sa nu crezi ca nu stiu raspunsul la intrebarea pe care am pus-o, astept in schimb confirmarea si a celorlalti colegi care stiu sa raspunda pertinent.
Este corect ce spui despre folosirea jurisprudentei, dar in avocatura, nu si in afaceri.
Topicul a fost deschis pe forum la probleme juridice in afaceri.
Oricum multumesc!
Trebuie sa vand o mica afacere, cu istoric, pe profit si cu portofoliu de clienti.
Care este procedura de evitare a copierii afacerii de catre potentialii cumparatori tinand cont ca exista o multime de doritori de idei de afaceri gratuite, hoti de idei de afaceri care merg si fac profit, in conditiile precaritatii mediului de afaceri de astazi?.
Deoarece nu doresc sa vand ideea de afacere ci afacerea cu totul, nu este deloc de dorit ca dupa o intalnire de afaceri pe seama vanzarii acesteia sa auzi ca asa ceva el, viitorul vanzator, nu este inca pregatit sa faca, sa vorbeasca cu familia si sa vada dupa...samd dar dupa intalnire el sa se apuce sa faca exact ce a vazut ca faci tu. Sunt o multime de indivizi care procedeaza astfel, si apoi fac concurenta neloiala.
De aceea am pus intrebarea de mai sus, care este modul de aparare cel mai eficient in acest caz?
Adica, vanzatorul se prezinta de buna credinta, dar un precontract cu promisiune de cesiune.... sau transfer sau orice alt ceva ar fi de dorit sa contracareze dorinta acestuia de furt de idee de afacere.Nu se iau in calcul inregistrarea de marca, proprietatea intelectuala etc, este doar o mica afacere cu potential iar sacalii misuna.:):)
Răspuns la discuția Teren- pentru asociatie
Contract de comodat cu mentiunea de plata a impozitului aferent si a celorlalte cheltuieli legate de folosinta lotului.
Daca fondurile la care va referiti sunt fonduri europene sau guvernamentale va supuneti controlului fiscal, in legatura cu modul de cheltuire al acestor fonduri, organelor abilitate in acest scop.
Răspuns la discuția Diferente intre ONG si SC
Daca aveti salariati pe SRL, pe ONG puteti lucra si cu voluntari, si cu salariati cu norma partiala conform Codului muncii si mai puteti obtine si 2%din redirectionarea impozitui pe venit al persoanelor fizice ce lucreaza cu CIM si va impartasesc misiunea,
Răspuns la discuția Excludere membru fundatie
serbanmoga a scris:

Buna ziua,

Imi puteti spune va rog care e procedura de excludere a unui membru dintr.o fundatie, care ar fi etape si costurile si ce taxe implica....sau macar sa imi indicati un act normativ unde sa caut....pe og 26/2006 nu gasesc...Mentionez ca sunt 3 membri...se poate exclude 1? cum se modifica statutul in consecinta....


multumesc



Citez pe Dul Moderator George Neagu:

De revocat nu se poate pentru ca nu a fost numit acolo de cineva si acum se pune problema sa-l dea afara.
Asocierea a fost liber consimtita de cei trei.
Acum in caz ca unul din cei trei renunta de buna voie la calitatea de membru, dar doriti sa continuati sa activati cu asociatia, gasiti mai intai o alta persoana care sa fie interesata sa se implice in astfel de activitate si o faceti membru. Apoi membrul fondator scrie o hartie prin care renunta la functiile ocupate si la calitatea de membru dar el va ramane aco in acte ca membru fondator. Se convoaca adunarea generala prin care se fac alegeri pentru completarea organelor de conducere si se inregistreaza la judecatorie noua structura de conducere a asociatiei.
E bine deci sa incercati sa atrageti mai multe persoane ca membrii cu drept de vot pentru a evita coborarea sub minimul de membrii impus de lege.

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Follow us: Avocatnetro on Facebook
Daca nu exista restrictii in actele statutare ale ONG-ului in ce priveste angajarea cu CIM a membrilor fondatori, nu exista nici o problema legala in a va angaja cu norma intreaga sau partiala chiar daca sunteti membru fondator.
Incercati sa luati legatura cu un avocat, dupa ce in prealabil veti studia OG.2/2002.
Vedeti ca si avocatul poate da data certa documentelor d.voastra, nu este obligatorie prezenta la notar in acest caz.
Aveati nevoie de Hotararea AGA prin care asociatul era de acord cu instrainarea imobilului.