Problema nu este ce vreau eu ci faptul ca in toate trebuie sa existe o limita clar definita. acuma daca ma duc si donez sange si primesc 4 bonuri de masa, unul tb trimis cu titlu de pensie alimentara ca am realizat venituri?????? Ce mi-e prima de paste ca e data tot in bonuri de masa sau cadou ce mi-e donarea de sange.
Daca merg pe santier si am o norma de hrana pe zii care imi este pusa de firma pe card, acuma platesc 1/4 din ea cu titlu de pensie ca e venit realizat... haide sa fim putin realisti in ceea ce vrem.
Multumesc
Multumesc pentru raspuns. Nu as vrea sa profit de bunavointa dvs. dar a-ti putea sa-mi spuneti in ce consta acea cerere de lamurire? este o cerere adresata judecatoriei sau cum?
Din ce am citit eu din moment ce hotararea de divort este definitiva si irevocabila si in ea este trecut ca procent din venit net tot ceea ce pot face este sa intentez un nou proces. este adevarat?
Multumesc.
De ce nu mai pot remedia nimic. Nu se poate apela din nou la judecatorie pentru a face diferenta clara intre veniturile care se iau sau nu in calcul la pensia alimentara?
Multumesc.
In urma divortului am fost obligat la plata pensiei alimentare ca procent din veniturile lunare, fara a se specifica daca in aceste venituri sunt considerate decat cele cu caracter permanent sau nu. De la locul de munca mi-a fost oprit si un procent din prima de Paste pe care am incasat-o. Cum pot face sa remediez situatia si pensia sa-mi fie oprita doar din veniturile cu caracter permanent.
Multumesc
In urma procesului de divort la sediul firmei la care lucrez a venit adresa de poprire pentru pensie alimentara de la inceputul divortului si pana in prezent.
Mentionez ca pe durata divortului cat si la aflarea sentintei (fara a astepta sa devina definitiva si irevocabila) am platit prin Posta Romana intreaga suma datorata.
Fiind o hotarare judecatoreasca cei de la firma mea vor sa o puna in aplicare, deoarece nu vor sa se expuna riscului de a fi actionati in judecata si/sau amendati.
Ce pot face in acest caz? sa fac o adresa pe proprie raspundere firmei la care lucrez in care sa-i informez ca deja am platit sumele retroactive si sa le las dovezile? Pot ei pe baza adresei mele sa nu mai dea curs popririi retroactive, sau nu am nicio sansa?
Sau mai bine sa-mi iau gandul si sa fac contestatie la executare?
In urma procesului de divort la sediul firmei la care lucrez a venit adresa de poprire pentru pensie alimentara de la inceputul divortului si pana in prezent.
Mentionez ca pe durata divortului cat si la aflarea sentintei (fara a astepta sa devina definitiva si irevocabila) am platit prin Posta Romana intreaga suma datorata.
Fiind o hotarare judecatoreasca cei de la firma mea vor sa o puna in aplicare, deoarece nu vor sa se expuna riscului de a fi actionati in judecata si/sau amendati.
Ce pot face in acest caz? sa fac o adresa pe proprie raspundere firmei la care lucrez in care sa-i informez ca deja am platit sumele retroactive si sa le las dovezile? Pot ei pe baza adresei mele sa nu mai dea curs popririi retroactive, sau nu am nicio sansa?
Sau mai bine sa-mi iau gandul si sa fac contestatie la executare?
Ma aflu in aceeasi situatie ca si tine, sotia ia de una singura deciziile, nu ma lasa sa vad copilul. Divortul meu s-a finalizat pe 22.09.2011, d-abia mi-a fost comunicat si deci nu este inca definitiv si irevocabil; pentru ca nu este definitiv sotia nu ma lasa sa-mi vad copilul pe care nu l-am mai vazut de 2 luni, nu mi l-a dat sa-l vad de ziua lui, a mea,...etc. Deci stiu foarte bine ce vorbesc.
Custodia asta comuna este un mare fas care nu rezolva nimic, parintii care pana acum se intelegeau de dragul copiilor se vor intelege si de acum inainte, iar celorlalti le va fi si mai rau.
Pot sa ai tu custodie comuna si drept de deizie dar daca nu te intelegi cu sotia tot degeaba, ce o sa faci o sa stai prin tribunale la nesfarsit sa-ti cauti derptatea? Eu de exemplu nu m-as intelege nici ce culoare sa aiba sosetele pe care i le-am cumpara impreuna si crezi ca ne-am intelege la scoala, educatie, ingrijire...etc. Si nici fosta sotie nu are niciun interes sa se inteleaga cu tine, o sa va duceti prin tribunale de cateva ori si judecatoria vazand ca 'custodia comuna' nu vi se potriveste voua si nu puteti lua decizii in comun o sa revina la cea unica, ceea ce este si dorinta fostei sotii.
De aceea eu nici macar nu-mi mai bat capul, dar tu poti incerca si-mi spui si mie daca se schimba ceva.
Bafta
Ce acte trebuiesc facute astefl incat sa nu am probleme si sa fiu "recunoscut oficial" si sa nu am probleme la mostenire deoarece numele meu nu corespunde cu cel al parintilor mei?
Se poate face aceasta succesiune si in timpul vietii bunicilor in sensul ca acestia pot sa faca donatie sau act de vanzare-cumparare "catre mostenitor"?