avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1018 soluții astăzi
Forum Activitate catalin2832

Activitate catalin2832

Răspuns la discuția Radiere fiscala a unui autoturism
Atat timp cat autovehicolul s-a aflat in propietatea dvs. trebuie sa platiti impozit pe el, nu are legatura propietatea cu titularul din talon.
Daca nu ati fost la Primaria dvs. sa luati in evidentele fiscale masina, aceasta v-a fost luata automat in evidenta atunci cand fostul propietar a radiat-o din evidentele fiscale ale primariei de unde isi avea domiciliul/sediul. Ce trebuie sa faceti este sa va duceti la primaria dvs. cu contractul prin care ati instrainat masina si sa solicitati radierea din evidentele fiscale.
Cat despre ruda dvs. daca vrea sa nu mai plateasca impozit ori o vinde, ori o duce la fier vechi si o radiaza si din evidentele politiei.
Buna seara. As fi recunoscator daca m-ati ajuta cu un sfat intr-o problema.
Am cumparat o masina pe care am revandut-o dupa mai putin de o luna.
Cei de la primarie sustin ca nu ma scot de la plata impozitului (nu imi radiaza masina din evidentele fiscale) pana ce nu imi platesc toate datoriile: impozite pe auto (altele), impozit pe cladiri, amenzi, etc., intr-un cuvant toate datoriile avute la ei.
In NORMELE METODOLOGICE DE APLICARE ale CODULUI FISCAL,
la art. 116, prevede:
(3) Impozitul pe mijloacele de transport se datorează până la data de la care se face scăderea.
(4) Scăderea de la impunere, în cursul anului, pentru oricare dintre situaţiile prevăzute de lege, se face după cum urmează:
a) începând cu data de întâi a lunii următoare celei în care s-a produs situaţia respectivă;
b) proporţional cu perioada cuprinsă între data menţionată la lit. a) şi sfârşitul anului fiscal respectiv.
118. b) impozitul pe mijloacele de transport se dă la scădere începând cu data de întâi a lunii următoare celei în care a avut loc înstrăinarea sau radierea;
c) înstrăinarea priveşte pierderea proprietăţii pe oricare dintre următoarele căi:
1. transferul dreptului de proprietate asupra mijlocului de transport prin oricare dintre modalităţile prevăzute de lege;
Răspuns la discuția Abuz in serviciu?
trandafir2 a scris:

Faceti o petitie catre primarie in care solicitati motivul pentru care nu v-a fost aprobat programul de functionare solicitat. Fie ca va raspunde in 30 de zile, fie ca nu, respectiva hartie o puteti folosi pe mai departe impotriva primarului. Acoperiti-va de hartii, daca vreti sa aveti castig cu plangerea. Apoi faceti plangere.

Intrucat stiam care va fi reactia am solicitat comunicarea bazei legale ce a stat la baza deciziei de a nu aproba programul.
Răspuns la discuția Abuz in serviciu?
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Puteti incerca o plangere daca considerati ca ar ajuta.



Tocmai pentru ca sunt nelamurit daca o plangere ar fi pe deplin fondata si daca ar avea vreo finalitate, m-am adresat forumului.
Sa merg la el insotit de un avocat ar interpreta-o ca o forma de amenintare.
Cat despre o solutionare mai lenta a problemei, ma gandesc ca, daca programul cerut de mine nu mi-a fost aprobat pe nedrept, o eventuala sanctiune primita din partea institutiilor in drept ar putea fi contestata cu succes.
Detin un magazin mixt intr-o localitate rurala. M-am adresat cu cerere scrisa primariei din localitate pentru aprobarea programului de functionare al unitatii. Din rea vointa si pentru satisfacerea intereselor personale primarul din localitate refuza aprobarea programului fara vreun temei legal, nefiind in vigoare nicio HCL care sa restrictioneze programul magazinelor. Am spus ca pentru ,,satisfacerea intereselor personale" intrucat primarul detine un magazin langa magazinul meu (deschis pe numele sotiei sale) si vrea sa imi puna bete in roate pentru a scapa de concurenta. Nelamuririle mele sunt:
1. Constituie actiunea primarului fapta de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor?
2. Poate fi sesizata ANI sau DNA in situatia in care altui magazin din localitate i s-a aprobat programul mai prelungit decat cel solicitat de mine?
Răspuns la discuția Filmat in cabina de proba...
Din intrebarile tale rezulta ca ai savarsit o fapta nu tocmai ortodoxa. Eu cred ca filmarea prezinta o proba si mi-ar parea bine sa fie una solida pe langa altele si mai.
Da,conform OUG 97/2005.
Da nu stie el de HCL-uri si alte alea, ca are patru clase (pe bune, nu e jignire) si crede ca aprobarea o face dupa propria-i vointa. Unui alt magazin i-a aprobat programul pana la 03.
Pai o HCL nu trebuie sa aiba la baza un cadru legal sau poate fi conceputa si aplicata dupa bunul plac?
Intreb asta pentru ca situatia este mai complicata. Primarul din localitate detine un magazin alimentar, firma fiind infiintata pe numele sotiei sale, si pentru protejarea afacerii are interesul de a pune bete in roate concurentei. In acest sens nu aproba, pentru ca nu vrea, programul de functionare al unui magazin invecinat.
In ce baza legala primarul unei localitati rurale poate refuza aprobarea si avizarea programului de functionare al unui bar?