avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1035 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Abuz in serviciu?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Abuz in serviciu?

Detin un magazin mixt intr-o localitate rurala. M-am adresat cu cerere scrisa primariei din localitate pentru aprobarea programului de functionare al unitatii. Din rea vointa si pentru satisfacerea intereselor personale primarul din localitate refuza aprobarea programului fara vreun temei legal, nefiind in vigoare nicio HCL care sa restrictioneze programul magazinelor. Am spus ca pentru ,,satisfacerea intereselor personale" intrucat primarul detine un magazin langa magazinul meu (deschis pe numele sotiei sale) si vrea sa imi puna bete in roate pentru a scapa de concurenta. Nelamuririle mele sunt:
1. Constituie actiunea primarului fapta de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor?
2. Poate fi sesizata ANI sau DNA in situatia in care altui magazin din localitate i s-a aprobat programul mai prelungit decat cel solicitat de mine?
Cel mai recent răspuns: catalin2832 , utilizator 19:10, 1 Octombrie 2013
Puteti incerca o plangere daca considerati ca ar ajuta.

Poate ca ar fi mai simplu sa mergeti insotit de avocat la primar pentru a lamuri problema.
Daca ar vedea ca veniti cu avocat s-ar gandi la probleme juridice.
O plangere poate avea o solutionare mai lenta.
Faceti o petitie catre primarie in care solicitati motivul pentru care nu v-a fost aprobat programul de functionare solicitat. Fie ca va raspunde in 30 de zile, fie ca nu, respectiva hartie o puteti folosi pe mai departe impotriva primarului. Acoperiti-va de hartii, daca vreti sa aveti castig cu plangerea. Apoi faceti plangere.
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Puteti incerca o plangere daca considerati ca ar ajuta.

Tocmai pentru ca sunt nelamurit daca o plangere ar fi pe deplin fondata si daca ar avea vreo finalitate, m-am adresat forumului.
Sa merg la el insotit de un avocat ar interpreta-o ca o forma de amenintare.
Cat despre o solutionare mai lenta a problemei, ma gandesc ca, daca programul cerut de mine nu mi-a fost aprobat pe nedrept, o eventuala sanctiune primita din partea institutiilor in drept ar putea fi contestata cu succes.
trandafir2 a scris:

Faceti o petitie catre primarie in care solicitati motivul pentru care nu v-a fost aprobat programul de functionare solicitat. Fie ca va raspunde in 30 de zile, fie ca nu, respectiva hartie o puteti folosi pe mai departe impotriva primarului. Acoperiti-va de hartii, daca vreti sa aveti castig cu plangerea. Apoi faceti plangere.

Intrucat stiam care va fi reactia am solicitat comunicarea bazei legale ce a stat la baza deciziei de a nu aproba programul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aprobarea programului de functionare de catre primar. catalin2832 catalin2832 In ce baza legala primarul unei localitati rurale poate refuza aprobarea si avizarea programului de functionare al unui bar? (vezi toată discuția)
Deschid magazin dar nu primesc autorizatia de functionare de la primarie FilimonViorel FilimonViorel Intre familia mea si primarie este foarte mult sange rau, de peste 10 sunt aceeasi oameni care conduc primaria si de fiecare data cand vroiam sa fac ceva in ... (vezi toată discuția)
Evaluator spatiu construit PopescuDan09 PopescuDan09 Stie cineva cat ar costa un evaluator,avand in vedere prevederile noului cod fiscal,aprobat prin Legea nr.227/2015, art 457-458 privind calculul impozitului pe ... (vezi toată discuția)