avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Aprobarea programului de functionare de catre primar.
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Aprobarea programului de functionare de catre primar.

In ce baza legala primarul unei localitati rurale poate refuza aprobarea si avizarea programului de functionare al unui bar?
Cel mai recent răspuns: catalin2832 , utilizator 21:17, 26 Septembrie 2013
HCL
Pentru a fi mai concret si a va ajuta, puteti citi legea pe baza careia primaria emite pentru fiecare agent economic avizul de functionare, acolo unde e trecut si orarul de functionare al punctului de lucru, la adresa [ link extern ]
Pai o HCL nu trebuie sa aiba la baza un cadru legal sau poate fi conceputa si aplicata dupa bunul plac?
Intreb asta pentru ca situatia este mai complicata. Primarul din localitate detine un magazin alimentar, firma fiind infiintata pe numele sotiei sale, si pentru protejarea afacerii are interesul de a pune bete in roate concurentei. In acest sens nu aproba, pentru ca nu vrea, programul de functionare al unui magazin invecinat.
catalin2832 a scris:
Primarul din localitate detine un magazin alimentar, firma fiind infiintata pe numele sotiei sale, si pentru protejarea afacerii are interesul de a pune bete in roate concurentei.

Doamnee, pe asta nu am mai auzit-o ! :)) Romania.

Sesizati DNA-ul. Ce sa faceti? Este un abuz, daca prin hcl-ul local nu se prevede altfel.

Totusi inainte, ar trebui sa solicitati in scris o explicatie cu privire la acest aspect. Ar trebui sa va raspunda in celebrul termen de 30 de zile.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Septembrie 2013
trandafir2, moderator
Da nu stie el de HCL-uri si alte alea, ca are patru clase (pe bune, nu e jignire) si crede ca aprobarea o face dupa propria-i vointa. Unui alt magazin i-a aprobat programul pana la 03.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz in serviciu? catalin2832 catalin2832 Detin un magazin mixt intr-o localitate rurala. M-am adresat cu cerere scrisa primariei din localitate pentru aprobarea programului de functionare al unitatii. ... (vezi toată discuția)
Programul din autorizatia de functionare Catacata1984 Catacata1984 Buna seara.Am un bar care pana azi am autorizatia de functionare emisa anul trecut pe data de 12 06.2023 cu data de reinoire la un an. Cu programul de la otele ... (vezi toată discuția)
Autorizatie functionare primarie tugay tugay intentionez sa deschid un magazin mixt intr-o localitate rurala si intrebarea mea este daca am nevoie de autorizatie de functionare de la primaria din ... (vezi toată discuția)