Buna seara.Am un bar care pana azi am autorizatia de functionare emisa anul trecut pe data de 12 06.2023 cu data de reinoire la un an. Cu programul de la otele 12 pana la 03.problema este ca incepand de astazi noul primar mia trimis o instintare prin care imi impune ora de functionare de la orele 08.la orele 22. Intrebarea mea este este posibil sa anuleze prima autorizatie si sa ma amendeze sa nu mai fie valabila inaintea termenului.?si o adoua intrebare este Se poate face ceva legal platit taxe etc.ptr.un program prelungit cel putin vinerea sambata.sau pur si simplu nu exista nicio metoda de a functiona peste orele 22.? Si o ultima intrebare orele 22 este ptr toata tara sau doar unde au primari chef exista cv legal sa puna orarul fiecare primar dupa bunul plac? Va multumesc
Este o problema de administratie locala. Discutati cu primaria. Poate fi o dispozitie de primar sau HCL. Nu se poate face cate o lege pentru fiecare bar. Daca "cheful" primarului e legal, el devine regula, de aceea a fost ales. E o decizie de oportunitate.
Legea nr. 61/ 1991 republicata, privind linistea si ordinea publica interzice tulburarea linistii intre orele 22-6.
Vedeti art.2 pct. 25-27 din lege, aici: [ link extern ]