avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nulitate absoluta articol consiliu local al primariei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nulitate absoluta articol consiliu local al primariei

Primaria Vaslui prin HCL 4/2013 a hotarat ca programul de functionare al unui restaurant din Vaslui sa fie in zilele de vineri sambata si duminica pana la orele 24, fara a obtine acordul vecinilor.
Mentionez ca acest restaurant desfasoara activitate de clubpana la orele 5 dimineata, fara a avea cuprinsa activitatea in autorizatie.

Intrebare: Se poate invoca in instanta nulitatea absoluta a acelui articol din HCL nr.4/2013, care a incalcat prevederile Legii 61/1991, modificata cu aplicabilitate de la 07.02.2014, respectiv art.2 al (26)???
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 07:03, 26 August 2015
Prin hotărâre de consiliu local , așa cum s-a și stabilit, a fost fixat programul de funcționare până la orele 24. Era nevoie de acordul notarial al vecinilor.pe raza de 150m. Refuzul vecinilor ar fi nejustificat în cazul în care aceștia nu și-ar fi dat acordul până la orele 23-24.
Mai târziu, este necesară protejarea vieții private a vecinilor care primează interesului comercial al localului. Din această cauză , celălalt fapt -depășirea acestor limite, până la orele 5, este o altă chestiune - nerespectarea orarului impus prin autorizația de funcționare și tulburarea liniștii publice, motive pentru care se poate introduce acțiune în instanță.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 61/1991 aplicata la restaurant in imobil cu destinatia de locuinta Gumini13Bob Gumini13Bob Buna ziua, As vrea sa stiu daca exista vreo lege care sa reglementeze orarul de functionare a unui restaurant intr-un imobil comun (casa la curte). Am ... (vezi toată discuția)
Consecinte nerespectare program de functionare paunescusorin paunescusorin Referitor la programul de functionare al anumitor prestatori de servicii.Care este legislatia in vigoare si ce efecte poate avea ,daca o Soc.Com.,din lipsa de ... (vezi toată discuția)
Programul din autorizatia de functionare Catacata1984 Catacata1984 Buna seara.Am un bar care pana azi am autorizatia de functionare emisa anul trecut pe data de 12 06.2023 cu data de reinoire la un an. Cu programul de la otele ... (vezi toată discuția)