avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Activitate meliu toli

Activitate meliu toli

Mulțumesc pentru răspuns. Eu sunt mostenitor, dar nu sunt inscris in dosarul acestor terenuri. Dosarul a fost făcut in numele unei singure persoane care este de-asemenea mostenitor și cu care noi am fi împărțit mostenirea. . Și de aceea nu știu dacă mă pot exprima in instanță. Nelămurirea mea era :cum pot eu să solicit dreptul de a vorbi în instanță. Prin procură dată de titularul dosarului, prin dovadă că sunt mostenitor? Și cand anume,? Inainte de înfățișare , in timpul ședinței? Când și in ce fel?
Conditiile de a reprezenta in instanță fără a fi avocat.
Într-un dosar de retrocedare, este titular de dosar o rudă. Cu acest dosar am ajuns in instanță pentru o contestatie a hotararii dată de o comisie națională de retrocedare. Doresc ca eu (mostenitor in acest dosar) să reprezint in instanță. Ce trebuie să fac, ca să o pot face?
Acum vreo 15-20 ani s-a facut retrocedarea proprietăților confiscate de regimul comunist. Am recuperat doar o parte din documentele pe care le aveam la timpul respectiv. Între timp au apărut contracte de vânzare - cumpărare prin care bunicul a intrat in posesie, in trecut, cu un număr substanțial de hectare. Se poate să recuperez aceste proprietăți sau valoarea lor? Dacă da, cui ar trebui să mă adresez.
Mulțumesc.
Buna ziua.Sunt un fost salariat al unei societati intrate in insolventa.
Am dat in judecata pentru recuperarea drepturilor salariale societatea si am obtinut hotarire judecatoreasaca favorabila.Lichidatorii s-au tot schimbat in decursul celor 6 ani decind societatea se tot lichideaza.Am dorit sa urmaresc dosarul de insolventa pentru a vedea ce face lichidatorul in activitatea lui.Nu am putut vizualiza dosarul pentru ca nu eram parte in acest dosar.
Este legal ca salariatii sa nu fie parte in acest dosar,sau este o omisiune a lichidatorului.
Eu nu am fost multumit de activitatea lichidatorului pt ca acesta ar fi cerut inchiderea insolventei, (cu nicio recuperare salariala) cu toate ca eu stiam de ceva mijloace fixe care putea fi valorificate.Daca am un drept de exprimare inpotriva inchiderii insolventei va rog indrumati-ma si pe mine.

Va multumesc
Răspuns la discuția Am cistig de cauza?
Pt d-nul Bote. Schimbarea unui lichidatorilor a avut loc la solicitarea presedintelui societatii aflata in lichidare.El declarindu-se nemultumit de activitatea acestora in procesul de recuperare a creantelor ce apartineau societatii.Iar alti 2 lichidatori (caci de fapt actualul este al 4-lea) paremise ca s-au retras reclamind ca nu le-au fost puse la dispozitie actele societatii.necesare procesu.
Răspuns la discuția Am cistig de cauza?
Va multumesc pt sfat.As vrea sa ocolesc jud sindic pt ca m-am adresat lui cu contestatie la tabelul preliminar.In instanta a spus lichidatorului sa respecte hotarirea judecatoreasca,dar hotarirea luata a fost de respingerea contestatiei ca fiind tardiva.Eu ce sa mai inteleg.Si de aceea as dorii sa ma adresez in penal,si intrebarea mea era daca am sanse sa-l oblige pe lichidator sa aplice hotarirea judecatoreasca pe care o detin.
Am hotarire jud prin care o societate in lichidare imi este datoare cu drepturi salariale reactualizate cu indicele de inflatie.Primul si al doilea lichidator ma prind in tabelul preliminar al creditorilor cu suma reactualizata.Intre timp se schimba lichidatorul si acesta cind face alt tabelul preliminar,nu ma prinde cu reactualizarea sumei(cred ca din rea vointa). Fac contestatie,si acum ma judec pe contestatie.Eu consider ca nu trebuia sa ajung la contestatie,lichidatorul cred ,era dator sa stie de hotarirea mea jud(definitiva irevocabila executorie),mai ales ca ceilalti lichidatori stiau.Intrebarea mea este : daca fac plingere penala mai este nevoie sa astept judecarea contestatiei?
Am o nelamurire cu aplicarea acestor normative.
Am iesit la pensie pe 01-10-2008.In 01-01-2010 mi se aplica OUG100/2008 si mi se acorda punctaj suplimentar pentru cei 16anisi7luni de munca in grupa I de munca.
Acum in 01-01-2011 se va adauga un punctaj suplimentar asa cum prevedea atit legea 218/2008 cit si OUG209/2008.
Am doi colegi care au iesit la pensie in cu totul alte conditii:
1-a iesit la pensie noiembrie 2008.I se aplica de la inceput legea 218/2008 si i se atribuie punctaj suplimentar.
2-aiesit la pensie in iunie 2010.I se aplica OUG 209/2008 si i se atribuie punctaj suplimentar
Concluzie:eu am pierdut in jur de 10 puncte timp de 2 ani de zile pentru nu stiu care motiv.Eu cred ca normal ar fi trebuit sa mi se calculeze si mie punctaj suplimentar conform OUG 209/2008 incepind cu 01-01-2009 odata cu intrarea in vigoare a OUG 209/2008.Oare as putea sa-mi recuperez pierderea? Va astept cu pareri pertinente. Va multumesc