avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum pot să solicit retrocedarea la terenuri la care ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum pot să solicit retrocedarea la terenuri la care acte de propietate au apărut acum?

Acum vreo 15-20 ani s-a facut retrocedarea proprietăților confiscate de regimul comunist. Am recuperat doar o parte din documentele pe care le aveam la timpul respectiv. Între timp au apărut contracte de vânzare - cumpărare prin care bunicul a intrat in posesie, in trecut, cu un număr substanțial de hectare. Se poate să recuperez aceste proprietăți sau valoarea lor? Dacă da, cui ar trebui să mă adresez.
Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 16:10, 19 Ianuarie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din păcate, în acest moment, nu se mai pot depune cereri pentru reconstituirea dreptului de proprietate asupra terenurilor, termenul fiind depășit.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doar dacă la momentul formulării notificării în baza legii 10 ați solicitat și imobilele respective..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare mostenire uriasa confiscata de comunisti Madalin1986 Madalin1986 Buna ziua! Bunicii mei au fost foarte bogati, avand foarte multe terenuri prin tara, atat extravilane - agricole si forestiere -, cat si intravilane in ... (vezi toată discuția)
Revendicare pamant hopingsteam hopingsteam Buna ziua, bunicul meu a fost un boier ce avea 11 hectare de padure si 9 de pamant inaintea instaurarii regimului comunist. Atunci cand a venit regimul ... (vezi toată discuția)
Date din arhivele nationale ale statului roman csc13 csc13 Buna ziua! Doresc sa aflu informatiile si pasii necesari de urmat, privind retrocedarea unor suprafete de teren, aflate in posesia strabunicului si a ... (vezi toată discuția)