avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Activitate alecs22

Activitate alecs22

Exact. Dupa expirarea contractului s-a incheiat cu alta firma a companiei alt contract determinat.
Buna ziua,

Lucrez in cadrul unei companii din Bucuresti care foloseste contractul determinat. Dupa cele 3 contracte pe firma principala am fost mutat pe o alta firma pentru a-mi putea face iarasi contract determinat.

Este legala aceasta manevra? Si daca nu unde pot face o plangere impotriva lor?
Pai eu am scos, eu am inmatriculat-o dar vreau sa o iau in evidenta acum. Stiu ca e amenda pentru ca am depasit alea 30 de zile si tot dar nu am cum sa dau de vechiul proprietar pentru fiscal. Dar legea spune ca nu se datoreaza impozit din partea lui pt ca nu a inmatriculat-o sau inregistrat o in romania. Eu am facut asta si eu datorez...
pai si legea asta la ce se refera ? Ei au nevoie de foaia de la fisc ca nu se datoreaza impozit pe respectivul autoturism dar alineatul asta, tot din legea pe care ei mi-au citat-o pe hartia cu acte necesare pe care mi-au dat-o, spune ca daca masina nu e inmatriculata sau inregistrata in romania nu se datoreaza impozit....

buna ziua,

am cumparat o masina acum aproape 3 ani si nu am luat-o in evidenta. Masina dupa cam 3 luni a ramas in garaj pentru ca mi-am luat alta masina deja inmatriculata si a ramas asa.

Acum s-a decis tata ca ar vrea el masina ( acum si-a luat permisul) si am fost sa o iau in evidenta si aparent imi trebuie fiscalul romanesc de la fostul proprietar. El a adus-o in romania si nu a inmatriculat-o sau inregistrat-o in romania. Am fiscalul din germania impreuna cu Contractul de Vanzare-Cumparare intre el si neamt cat si intre mine si el.

Am gasit in Codul Fiscal, Legea 571/2003 art. 261 alineat 5 :

(5) Până la prima înmatriculare/înregistrare în România, în înţelesul prezentului titlu, mijlocul de transport este considerat marfă. După prima înmatriculare/înregistrare, mijlocul de transport, în înţelesul prezentului titlu, nu mai poate fi considerat marfă şi pentru acesta se datorează impozit pe mijloacele de transport.

Pe baza acestei legi pot lua in evidenta masina, platii impozitul restant cat si amenda pentru nedeclararea masinii?

Eu am scos placutele rosii pentru respectivul autovehicul.

Cum ma sfatuiti sa procedez?
Răspuns la discuția recuperare taxa auto
nu am platit taxa... as vrea sa ii dau in judecata sa nu o platesc... asta daca se poate ca nu as vrea sa imi pierd banii...
Răspuns la discuția recuperare taxa auto
Buna ziua... As dorii sa stiu si eu daca am sanse sa castig un proces de neplatire a taxei de poluare acum ca a fost declarata ilegala de uniunea europeana ?

Mentionez ca sunt din bucuresti...
si cam care ar fi aceste judete unde inca se admit si CASTIGA astfel de procese? Pentru a intenta un proces in alt judet trebuie sa am resedinta in judetul respectiv ? si trebuie sa inmatriculez masina in judetul respectiv nu ?
mai citisem tot pe aici pe site ca nu s-ar mai putea da in judecata din cauza ca i-au schimbat numele. E adevarat?
Buna ziua,

Am cumparat in ianuarie 2011 un autovehicul din '97 si vreau sa dau in judecata statul pentru anularea taxei de inmatriculare. Am tot citit pe internet diverse articole, am si contactat un avocat care mi-a zis ce acte sunt necesare dar as mai avea cateva nelamuriri:

-Cam cat dureaza in medie un astfel de proces ?
- Ce sanse de castig am ?
- Pe durata procesului dupa ce imi expira cele 3 randuri de nr rosii mai pot scoate alte numere ?