avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Activitate claklaus

Activitate claklaus

Bună ziua. Ridic următoarea problemă fictivă: am cumpărat niște produse de la o firmă, în valoare totală de 10UM. Contractul de vânzare a fost semnat pentru suma de 5UM dar am plătit 9UM până în prezent din cei 10UM, firma indicând ca ar dori ca 1/2 din sumă să fie plătită prin contract iar 1/2 cash. Acum firma vinde aceleași produse (identice) pentru suma de 6UM. Există vreo varianta pentru recuperarea celor 3UM sau măcar evitarea plății restului de 1UM?
Stimati experti,

Copilul minor poate achizitiona un apartament direct de la dezvoltator? Daca da, ce TVA se percepe in acest caz?

Multumesc
Va mulțumesc pentru timpul acordat. Eu as cam vrea sa dispară clădirile de acolo ca ma încurca. Sunt niște dărăpănături
In cazul in care Primaria solicita un preț nesimțit de mare, care ar fi procedura?
am cumparat un teren care are mai multe cladiri dintre care 2 cladiri sunt ale primariei? cum pot sa scap de acele cladiri?
Va multumesc pentru promptitudine.
Aveti idee cum as putea sa verific daca mai este facut un testament pentru acelasi teren? Am citit despre existenta RNNEL (registrul national notarial de evidenta a liberalitatilor). Ma pot adresa unui notar pentru verificarea in acest registru?
Exista vreo modalitate prin care poate fi anulat un Testament cu titlu particular?
Detaliere:
O persoana mi-a facut testament pentru dreptul de proprietate asupra unui teren.
1. Asta inseamna ca momentan terenul nu este al meu, va fi doar doar dupa moartea sa?
2. De asemenea, daca se razgandeste si face un testament unei alte persoane, persoana respectiva va deveni proprietar pe terenul respectiv dupa moartea testatorului?
3. Dupa moartea testatorului ce ar trebui sa fac cu acel testament?

Multumesc anticipat si scuze pentru limbajul stangaci.
Buna ziua, veniturile din burse sunt luate in calcul pentru indemnizatia de crestere copil? Este vorba despre o bursa de doctorand pentru un doctorat cu frecventa, in acelasi timp fiind si angajat cu norma intreaga.
multumesc! dar pentru incasarile din drepturi de autor, exista text in lege?
Buna ziua. Sunt insarcinata si urmeaza sa intru in concediu prenatal la inceputul lui martie 2020 platit de angajator. Inafara statutului de angajat an un pfa si intrebarea este daca se pot face incasari pe pfa in timpul concediului prenatal? Dar incasari din drepturi de autor (in aceiasi perioada)?