avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Activitate simar

Activitate simar

buna ziua,
Stimata doamna, am o problema vizavi de recuperarea datoriilor.
Situatia este mai complicata un pic in sensul ca sunt datorii de incasat de ordinul a 200 000 lei noi.
Desigur i-am actionat in instanta pe restantieri, dar datoriile provin si din uram adica din 2008, in ian 2010, conducerea asociatiei a fost schimbata, dar vechea conducere nu a predat nici un document. desigur i-am actionat in instanta si pe acestia, am obtinut o hotarare favorabila dar ea inca nu este definitiva in sensul ca sunt obligati sa predea documentele.
Ma intreb daca acestia nu mai au documentele ,listele de plata cum ii pot actiona in instanta pe cei ce se fac vinovati de faptul ca au acceptat ca la vremea respectiva sa se acumuleze asemenea datorii.
Care este baza legala ca asociatia sa se indrepte impotriva acestora(vechii conduceri) pentru recurerarea prejudiciului creeat.
Va multumesc
Nu e vorba de specific ci de munca multa si bani putini, pt ca noi romanii, nu intelegem ca aceasta munca necesita multa bataie de cap si credem ca e floare la ureche. Din cauza aceasta expertul va spus acele cuvinte, stie dar asta implica sa ai 60-200-1000 de clienti pe care sa-i tii in parte si fiecare dintre ei sunt CLIENTI, adica platesc, apoi mai ai angajati , contracte de munca, revisal, declaratii( cu alte cuvinte munca de resurse umane) si asta e o alta bataie de cap, gestiune (dero,becuri, lopeti,Fonduri), Impozite E mai simplu cu o firma , 1-2 directori sau patroni si stii cu cine discuti ai toate datele clare, 10-20 furnizori, clienti, contabilitate in partita dubla in care este foarte usor de vazut tot ce se intampla si aceeasi munca cu resursele umane, impozite ,declaratii -BINENTELES CU ALTI BANI-. La asociatii pt ca inainte marea majoritate a administratorilor era pusa pe smecherii ieftine, a fost mai mereu un talmes balmes cu evidentele, discutii si certuri, din cauza netransparentei intentionate si a amatorismului multora dintre cei ce au fost lasati sa faca aceasta treaba. Noi vrem sa demonstram ca se poate si altfel, dar oamenii trebuie sa inteleaga ca pt asta trebuie sa plateasca serviciul la adevarata valoare. Multora dinte noi ne place sa fim 'mintiti'. Ni se spune ca ne costa 500 de lei,( pentru ca nu stim care este munca depusa, toti cred ca-i usor) iar pe cealalta parte ne mai scote din buzunar 6-7 sute, de fapt asta e valoarea serviciului prestat.
Asociatiile de locatari sunt persoane juridice non profit, asta a fost o miscare facuta in timp "cu bataie lunga", au fost lasate in pace sa se miste cum vor ele dar acum au strans surubul pentru ca mi se pare normal ca si ele sa plateasca taxe si impozite. Au angajati ca orice firma, merg la negru si eu am o vorba 'Nu te obliga nimeni sa stai la Bloc" daca nu-ti poti permite. Sigur unii or sa ma acuze, dar este acelasi lucru cand te duci si te uiti sa-ti iei ceva de mancare, ai bani iei nu pleci si asta e. Acesta este sistemul creeat de Politicienii nostrii , noi va trebui ca pe viitor sa vedem mai bine pe cine alegem si sa nu ne mai placa sa fim mintiti.
Toata stima. pt d-ta d-nule Teo, i-ti recomand un program ieftin care te va ajuta sa ti aceasta evidenta fara bataie de cap prea multa.da o cautare pe net pt. Bloc ManagerNet, acest program te va ajuta sa-ti rezolvi toate evidentele ce tine de o asociatie de locatari, eu il am si sunt foarte multumit de el, un pic greu la inceput pana implementezi toate datele, dar apoi e mult mai usor. Te pot ajuta pt ca am reusit sa inteleg toate detaliile prog. si cei care l-au facut sunt SUPER, te pot ajuta foarte mult. Atentie programul e pe nr. de apart. si odata ce ai creeat o asociatie apartamentele nu le mai poti folosi in alta parte, cu alte cuvinte daca iei o asociatie fa in asa fel ca sa faci contract pe minimum 1 an si apoi sa-i obligi sa le ramana lor programul( nu costa mult 3-4 lei/apart.). Ulterior daca iei alta asociatie va trebui sa cumperi alte apartamente, Te informezi mai mult pe net sau trimite-mi un email .
Răspuns la discuția delimitare parte comuna
Daca 2 capete ale T-ului sunt infiletate in coloana verticala , acesta este parte comuna.
Pentru normativ , il am in alt calc. si trebuie sa-l caut, am sa-l postez cand dau de el, este un normativ pt instalatiile intr-o cladire tip condominiu in care se delimiteaza proprietatea instalatiilor
Răspuns la discuția delimitare parte comuna
t-ul nu se defecteaza , racordul daca este flexibil sau robinetul care se racordeaza in t-eu face probleme in timp, asa ca nu vad de ce atatea discutii pentru acest T, daca acest T a fost montat corect, cand a fost facuta instalatia, nu are voie sa se defecteze decat daca a ruginit sau sa spart.Daca a oxidat sigur si conducta are probleme in cazul in care ambele sunt de metal. Trebuiesc inlocuite= parte comuna. Daca azi schimbi doar T ul ii spargi in casa omului, vei veni peste 1 an ca sa schimbi si coloana pe verticala. Mai bine schimba toata verticala odata si ai rezolvat problema. Daca instalatiile sunt de PVC, t-ul nu se strica decat daca: a fost infiletat gresit; a fost lovit sau fortat si a crapat. asta e problema de cum a lucrat instalatorul, si in multe cazuri acestia fac treaba de mantuiala doar ca sa ia Banu, ca daca te tine toata viata el cand mai castiga un ban, nu trebuie sa te mai bage in buzunar odata? Ce vrei ca el sa moara de foame si tu sa nu ai nici o problema cu tevile. Nu stiti in ce tara traim?
daca vrei sa inveti trebuie sa mergi la scoala mai intai
Răspuns la discuția reclamatie vecin
cf. lg.205/2004,completata si modificata cu lg.9/2008 privind protectia animalelor, detinerea acestora fara toate atele in regula se pedepseste.In plus intr-un apartament sau curte de folosinta comuna nu ai voie sa detii mai mult de 2 caini sau pisici. Prin Hotararea adunarii generale se poate interzice detinerea de caini in bloc, vedeti capitolul privind conditiile de pastrare a animalelor de companie in apartamente.
Exista norme adoptate de catre consiliile locale cu privire la aceasta lege.
este mult de scris si daca vreti am sa scanez documentul si sa-l trimit pe email.
Răspuns la discuția delimitare parte comuna
Am sa caut normativul exact si am sa vi-l trimit, nu este o opinie personala.
Răspuns la discuția delimitare parte comuna
T ul este parte comuna, lasati parerile personale deoparte, proprietarul este un abonat al acestui tip de serviciu, furnizarea de apa,caldura, gaze, etc. Tot ce este pe verticala este parte comuna, conform normativelor de constructie. Asociatia ca furnizor de servicii este obligata sa monteze t-ul pt a racorda abonatul. La restaurant te duci cu vesela de acasa?
Activul se poate numi si utilizari iar Pasivul resurse, pentru a va fi mai usor apelati la cineva specializat ca sa va ajute la inceput, lasati excellul si alte chestii daca nu va sunt clare cunostintele de baza deoarece ve-ti face confuzii.
Trebuie sa cunoasteti modul de miscare al sumelor intre activ si pasiv sau mai bine spus dintre utilizari si resurse. De la 1 Mar. va pot ajuta, luna asta am de pus o asociatie la punct si sunt cam ocupat. contactati-ma pe e-mail pt mai multe amanunte. Administrarea imobilelor este o treaba pentru profesionisti.