avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters191229

Activitate ContSters191229

si daca in antecontract nu exista acea clauza de restituire a avansului in cazul neaprobarii creditului,mai era obligat vanzatorul sa restituie avansul?
Răspuns la discuția antecontract fara impuneri
Multumesc tuturor pt raspunsuri,sper sa nu fie nevoie sa restitui avansul.Banca a garantat verbal ca 99% creditul se va aproba.
Răspuns la discuția antecontract fara impuneri
Nu se pune problema ca nu vreau sa restitui avansul.In astea 2 luni cat e valabil antecontractul eu voi folosii banii (de avans) pt renovarea casei in care urmeaza sa locuiesc ca sa pot elibera apartamentul.Nu o sa am de unde sa-i restitui .Vor trebui sa astepte sa vand apartamentul altcuiva. Nu s-a solicitat notarea in cartea funciara a antecontractului
am si eu o intrebare: am facut un antecontract autentificat la notar in care eu vanzator primesc avans 5000 euro de la promitentul cumparator Restul de 23000 euro urmand sa-i primesc in cont dupa ce cumparatorului i se aproba finantarea prin prima casa 4.NU se precizeaza niciunde ce se va intampla cu avansul daca eu ma razgandesc sau daca ei nu vor obtine creditul.Se stipuleaza doar termenul pana la care se va achita restul de bani si cu aceeasi data eu sa eliberez apartamentul.Ce se va intampla daca totusi cu avansul in situatia in care nu se obtine creditul?

Răspuns la discuția partaj
creditele nu sunt ipotecare. Trebuie sa-i platesc si monopera lucrarilor? fiindca el a facut lucrarile de renovare a casei Multumesc!
Discuție partaj
Buna ziua
Doresc lamuriri in urmatoarea situatie: Am cumparat o casa veche la tara din banii obtinuti din vanzarea unei garsoniere.Mi-au mai ramas in cont vreo 300 milioane.Nu eram casatorita pe atunci .Dupa cumpararea casei (pe numele meu) m-am casatorit.Sotul a luat 2 credite in val de 150 milioane din care si-a luat masina pe numele lui si altul de 350 milioane pt renovarea casei.De trei ani platim ratele impreuna.Veniturile salariale sunt aproape egale ca si cuantum. Sotul singur a renovat aproape toata casa.In cazul in care divortam cum se va face partajul? 2) ratele cine le va plati in continuare? Pot vinde casa fara acordul lui? Casa e bun propriu al meu sau are si el o cota parte?Trebuie sa-i platesc manopera ca unui strain?
Răspuns la discuția eligibilitate prima casa 4
"Programul "Prima Casa 4" da posibilitatea si proprietarilor de locuinte dobandite in orice alt mod decat prin programul "Prima Casa" si cu o suprafata utila mai mica de 50 metri patrati sa beneficieze de prevederile programului guvernamental si sa achizitioneze o locuinta cu o suprafata mai mare."
Daca detin o locuinta cu o SU de 40 mp si vreau sa cumpar prin prima casa 4 a doua locuinta tot sub 50 mp am sanse sa se aprobe creditul sau trebuie neaparat ca a doua locuinta sa fie peste 50 mp? Am intrebat pe la mai multe banci dar nu am primit raspuns concret Multumesc

certificatul energetic e obligatoriu pt cei ce cumpara prin prima casa4? Locuinta trebuie sa fie asigurata ca s-o poti vinde ? Banca cere asa ceva?
buna, am un apartament pe care vreau sa-l vand unui cuplu prin prima casa 4.Acesta doreste incheierea unui precontract pt avans la notar.Precontract autentificat ca asa ar cere banca de unde ia imprumutul.Cat costa acest precontract (avans 6000 euro) si eu ca vanzator trebuie sa achit ceva?Daca cumparatorul doreste asa ceva nu el ar trebui sa suporte toate cheltuielile? eliberarea unui CF cat costa ? Multumesc.
Răspuns la discuția penalizari asociatie proprietari
domnul meu, intelegeti ca lista de cheltuieli regie nu are rubrica de penalizari.Sunt de acord ca ,penalitatile pe o jumatate de luna (1-14)curenta nu apar in lista asa cum nu apar nici apa sau energia electrica pe scara ,"la zi"dar penalitatile pana la 30 mai de ce nu ar aparea in lista???Nu apar nici dupa ce le achit. Si nu e vorba de vanzarea apartamentului.