avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Activitate aares13

Activitate aares13

Din pacate nu stiu numele si adresa cumparatorului. Sesizare am facut la politie, dar politia mi-a raspuns, citez " Conform prevederilor legale, politia rutiera poate identifica si opri un autovehicul numai in cazul in care conducatorul acestuia a fost depistat, in trafic, incalcand o norma rutiera, precum si in cazul in care unul din pasagerii aflati in vehicul au fost dati in urmarire, locala sau generala, ca urmare a savarsirii unei fapte care intruneste elementele constitutive ale unei infractiuni, ori vehicolul a fost declarat furat. Pe de alta parte, printre cazurile de retinere a certificatului de inmatriculare sau a placutelor cu numarul de inmatriculare, necesare pentru transcrierea transmiterii dreptului de proprietate, nu se regaseste si situatia in care nu au fost perfectate actele de instrainare ale unui vehicul."
Nu, din cate am inteles cumparatorul este din Cluj. Eu sunt din Baia Sprie.
Cat despre declarare ca masina furata, am inteles ca dau si eu de belea (caz penal), risc dosar penal. Eventual, nu stiu s-ar putea sa o declar furata iar dupa ce ii gasita masina sa ma duc sa retrag declaratia (este posibil asa ceva-fara sa risc dosar penal?). Ideea e ca nu as vrea sa complic treaba mai tare decat ii. Ma intereseaza care-i procedura prin instanta, ca am inteles ca altfel nu se mai poate. Multumesc!
Buna ziua,
Am efectuat vanzarea unui autoturism prin intermediul unui prieten, care nu a luat de la cumparator nici o data de contact (nume, adresa, nr. telefon, etc.)
Cumparatorul a specificat intermediarului ca ma va cauta, dar nu a facut-o.
Prin urmare nu am contract de vanzare cumparare, si nici nu stiu cum sa fac sa radiez masina de pe mine. La mine a ramas cartea de identitate a autovehicolului.
De doi ani platesc impozit dupa masina, iar riscul mare este in privinta eventualelor amenzi care ar putea veni pe numele meu.
Am inteles din diverse discutii ca doar in instanta pot radia masina, dar se poate radia daca nu cunosc cumparatorul? si care ar fi costurile.
Sunt intr-o situatie foarte stresanta.
Multumesc!
Discuție accident auto
Buna ziua,

Ieri a avut fratele meu un accident auto, el fiind in calitate de pieton, s-a angajat intr-o traversare in loc nepermis fara sa se asigure, urmand a fi acrosat de un autovehicol.
A fost transportat la spital cu SMURD-ul, fractura de glesna, si rani la cap, cop, maini. El fiind bolnav si de epilepsie si schizofrenie.
La control alcooltest a iesit pozitiv, consumase aprox 100 ml de alcool inainte de accident.

Masina are parbrizul spart si aripa indoita.
Conform legii va trebui sa-l despagubim pe sofer sau nu, care sunt implicatiile legale.

Va multumesc!
Răspuns la discuția Concediul fara plata
Va rog sa imi spuneti ce inseamna "CFP".
Si in perioada cat am lucrat la firma respectiva am semnat doar o data maxim de doua ori la sfarsit de an ceva foaie cu salariile. In rest nu am avut nici "fluturas" de salar nici nimic semnat. Am fost la ITM si mi-au spus ca, cartile de munca nu se mai iau in considerare. Iar pe Adeverinta privind determinarea stadiului de cotizare: imi apar ca lucrate in septemmbrie si octombrie 2009 cate 12 zile, in decembrie 13 zile iar in ianuarie 15 zile.
Va multumesc!
Răspuns la discuția Demisie - salarii restante
Buna ziua,
In data de 08.02.2010, angajatorul la care am lucrat m-a pus sa semnez cererea de incetare a contractului de munca (art. 55, lit.b), si mi-a spus ca imi plateste perioada de preaviz separat. Si datorita faptului ca imi era dator cu plati salariale, ore suplimentare, si concedii mi-a scris pe o foaie urmatoarele:
"Plati restante - pentru XX(numele meu),
Ore suplimentare /
Restante salar/ suma Y
Zile de concediu: 34 zile de platit"
A tras o linie sub acestea si a mai scris urmatoarele:
"Ma angajez sa suport cheltuielile suplimentare (penalizari credite) rezultate in urma intarzierii platii salarului.
+ Salar 1-8 februarie"
Si aceasta foaie a semnat-o si a stampilat-o. Mentionez ca aceata foaie a fost scrisa de mana de angajator, in prezenta a doi fosti colegi de serviciu de-ai mei.
Anul trecut mi-a dat o parte din bani pana prin iulie, dupa care a refuzat sa-mi dea restul de bani. Tot amanandu-ma pe motiv ca nici el nu a incasat.
Pe banii pe care mi i-a dat am semnat - suma 1 (reprezentand preaviz, 4 zile de concediu si salar 1-8 februarie)
- si suma 2,3 - pur si simplu de primire.
La cine trebuie sa ma adresez? cat ar putea sa ma coste recuperarea banilor, daca este posibil acest lucru? Risc sa pierd si mai mult daca este solutie de dat in judecata?
Va multumesc!
Răspuns la discuția Concediul fara plata
Buna ziua,
Referitor la concediul fara salar,din iulie 2006 pana in februarie 2010 am lucrat la o firma X, in februarie mi s-a pus in fata o cerere de incetare a raporului de munca, dupa accea am mai lucrat in alt loc, iar in septembrie am fost chemat la ITM, acolo mi s-a trecut ulterior o observatie in cartea de munca cum ca in perioada 02.11.2009 - 08.01.2010 am avut 35 zile de concediu fara salar. Cand in realitate am fost la serviciu in perioada respectiva chiar aveam ramase 34 de zile de concediu de odihna, neprimite. Mentionez faptul ca angajatorul nu m-a anuntat ca m-a trecut cu concediu fara salar. Ce se poate face? S-a comis o ilegalitate?
Va multumesc!