avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... accident auto
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

accident auto

Buna ziua,

Ieri a avut fratele meu un accident auto, el fiind in calitate de pieton, s-a angajat intr-o traversare in loc nepermis fara sa se asigure, urmand a fi acrosat de un autovehicol.
A fost transportat la spital cu SMURD-ul, fractura de glesna, si rani la cap, cop, maini. El fiind bolnav si de epilepsie si schizofrenie.
La control alcooltest a iesit pozitiv, consumase aprox 100 ml de alcool inainte de accident.

Masina are parbrizul spart si aripa indoita.
Conform legii va trebui sa-l despagubim pe sofer sau nu, care sunt implicatiile legale.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: av_silvia_margineanu , utilizator 22:17, 25 Noiembrie 2014
Soferul poate solicita costurile ce le va suporta ptr reparatii, dar din ce spuneti dvs cu privire la persoana ranita, nu cred ca se va intimpla asa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident traversare neregulamentara ciprita ciprita pe 11 mai 2010 am accidentat cu masina un pieton care traversa neregulamentar in localitatea Beharca Jud Dolj. Era ora 21.15, aproape intuneric, cerul foarte ... (vezi toată discuția)
Cod rutier vs noul cod penal dosoftei dosoftei buna ziua stimati avocati vin in fata dvs cu o dilema care mie in mod personal imi este usor putin ciudata in ciuda faptului caci nu prea am cunostinte de ... (vezi toată discuția)
Despagubiri lovire pieton pe trecere purpletangent purpletangent Salut! In urma cu cateva zile, un bun prieten (pe care il voi numi V, pentru a nu oferi detalii personale) a fost lovit de catre un sofer in timp ce acesta ... (vezi toată discuția)