avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 962 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie - salarii restante
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie - salarii restante

Va rog sa ma ajuati si pe mine in urmatoarea problema : cum imi pot recupera cat mai repede salariul restant (300 dif oct + nov. + dec.+ o saptamana ian + zile CO neefectuate / 2010 ) de la firma unde am lucrat daca niciodata nu se semna nici-un stat sau fluturas de salariu. Este legal ca aceea firma sa depuna in fiecare luna statele cu retineri pt. toti angajatii societatii si nici macar cu sumele din contract, mai ales ca salariile reale negociate erau cu totul altele ? A trecut o luna de cand am plecat si astazi mi s-a spus ca o sa se faca o planificare undee voi fi trecuta pt esalonarea salariului cuvenit pentru acea perioada. Va multumesc pt sprijin
Ultima modificare: Vineri, 4 Februarie 2011
Dana_Trandafir, utilizator
Cel mai recent răspuns: aares13 , utilizator 09:44, 6 Februarie 2011
Doar prin instanta se pot recupera sumele salariale restante. asta insa daca erau evenituri evocate in acte , nu la negru
Buna ziua,
In data de 08.02.2010, angajatorul la care am lucrat m-a pus sa semnez cererea de incetare a contractului de munca (art. 55, lit.b), si mi-a spus ca imi plateste perioada de preaviz separat. Si datorita faptului ca imi era dator cu plati salariale, ore suplimentare, si concedii mi-a scris pe o foaie urmatoarele:
"Plati restante - pentru XX(numele meu),
Ore suplimentare /
Restante salar/ suma Y
Zile de concediu: 34 zile de platit"
A tras o linie sub acestea si a mai scris urmatoarele:
"Ma angajez sa suport cheltuielile suplimentare (penalizari credite) rezultate in urma intarzierii platii salarului.
+ Salar 1-8 februarie"
Si aceasta foaie a semnat-o si a stampilat-o. Mentionez ca aceata foaie a fost scrisa de mana de angajator, in prezenta a doi fosti colegi de serviciu de-ai mei.
Anul trecut mi-a dat o parte din bani pana prin iulie, dupa care a refuzat sa-mi dea restul de bani. Tot amanandu-ma pe motiv ca nici el nu a incasat.
Pe banii pe care mi i-a dat am semnat - suma 1 (reprezentand preaviz, 4 zile de concediu si salar 1-8 februarie)
- si suma 2,3 - pur si simplu de primire.
La cine trebuie sa ma adresez? cat ar putea sa ma coste recuperarea banilor, daca este posibil acest lucru? Risc sa pierd si mai mult daca este solutie de dat in judecata?
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz carmenistan carmenistan Buna ziua, Sint un salariat care urmeaza a fi disponibilizat in urma restructurarii de la CFR.Marfa deoarece unitatea in care lucram deocamdata se va ... (vezi toată discuția)
Ajutor -insolventa pa03 pa03 Firma e in stare de insolventa ,a primit instiintarea acum 6 luni.Deja 1 angajat a fost dat in somaj,altul urmeaza sa fie dat.Directorul firmei va deschide o ... (vezi toată discuția)
Drepturi salariale dupa demisie noha_1508 noha_1508 Buna ziua, Sotul meu are o problema cu recuperarea ultimului salariu de la ultimul loc de munca. Seful lui a vrut sa il concedieze, dupa care l-a pus sa isi ... (vezi toată discuția)