avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Activitate dumival30

Activitate dumival30

buna ziua,
intamplator am si eu aceeasi problema ca a dumneavoastra si intampin aceleasi refuzuri din partea operatorului - al meu e Apa Nova din Bucuresti. Va rog sa-mi spuneti daca ati primit avizul tehnic pt executarea unui bransament doar al dumneavoastra si daca ati reusit sa-l executati.
va multumesc
Dumneavoastra cereti instantei sa solicite unitatii militare adeverinta de venit, nu adeverinta de salariu. Nu-l lasati pe sot sa se ocupe el de asta, ca sigur va veni cu adeverinta de salariu (adica salariul coresp gradului plus cel coresp functiei), eventual si fara sporurile permanente, desi sunt venituri. Cunosc cazuri concrete, nu putine la numar, in care norma de hrana a fost luata in considerare ca venit. Cand vor sa obtina credite stiu sa ceara adeverinte de venit in care sunt incluse sporurile si norma de hrana dar cand e vorba de stabilirea cuantumului obligatiei de intretinere ne prevalam de faptul ca norma de hrana nu e venit.
Va multumesc pentru raspunsuri insa, asa cum va spuneam, nu exista martori. Parintii mei sunt decedati iar singura mea sora este stabilita in strainatate. Martori "nemartori" nu am de gand s-aduc ca sigur o sa le faca plangere pentru marturie mincinoasa. De ce lupt? Pentru ca nu mai pot trai cu sotia mea. Cred ca mai bine zic ca ea daca tot a facut reconventionala la care, sincer, nu ma asteptam pt ca nu voia sa divorteze. Dar ce ma fac daca renunta la cerere... Ei ii cam plac sicanele mai ales ca nu e la prima casatorie si nici la a doua.
sporurile cu caracter permanent sunt luate in considerare, inclusiv norma de hrana. Prime trimestriale, de vacanta si al 13-lea salariu nu se mai acorda din 2010.
Raporturile de munca ale militarilor sunt raporturi de munca atipice, ele luand nastere prin ordinul de acordare a primului grad/ordind de numire in functie. Militarilor li se aplica statutul cadrelor militare, respectiv Legea nr. 80/1995 si au lege proprie de salarizare pe care nu stiu sa v-o indic acum.
Răspuns la discuția vizitare minor strainatate
si ce ne facem daca tara X nu conditioneaza de exemplu emigrarea parintelui si a copilului incredintat de acordul celuilalt parinte? (NZ, Australia samd)
tocmai asta e, nu exista martori. Sotia mea nu a permis nimanui sa ne calce pragul (a se intelege ca nici soacra-mea nu a calcat pe acolo). Presupun ca de vreme ce a propus-o ca martor, are de gand sa minta asa ca singura mea sansa este sa o prind la audiere cu cioara vopsita. Nu avem copii, nu avem nimic de impartit, singura problema fiind doar aceea ca sotia vrea sa se pronunte din culpa mea (de parca i-ar folosi la ceva). De comun acord nu vrea, culpa comuna nu vrea. Cam asa stau lucrurile
Buna seara,

Vin la dumneavoastra cu o intrebare de specialitate deoarece sunt pus in fata unei situatii de a demonstra, culmea, un fapt "negativ". Mai exact, sunt in proces de divort cu sotia mea, eu avand calitatea de reclamant iar ea, de parat. La primul termen de judecata sotia mea a depus intampinare in care arata ca este de acord cu desfacerea casatoriei ceruta de mine, insa din culpa mea exclusiva, invocand faptul ca intr-o anume perioada eu as fi consumat alcool in exces. In dovedirea acestui aspect a propus-o pe soacra mea care, bineinteles, nu o sa sustina motivele mele de divort, ci motivele fiicei ei. Eu am ajuns, astfel, in situatia de a demonstra ceva ce n-am facut iar alte persoane care sa ne fi calcat pragul in acea perioada si care sa poata relata corect situatia de fapt, nu exista. Spre norocul meu, mi-am amintit ca, tocmai in acea perioada, mi-am facut obisnuitele analize periodice (imi fac in mod constant analize, cam de 3-4 ori pe an).
Intrebarea mea este daca, pe baza rezultatelor analizelor medicale ce mi-au fost efectuate de către o unitate medicala se poate pronunta vreun expert/medic in sensul existentei sau nu a consumului excesiv de alcool de catre mine in perioada anterioara efectuarii acestora si, pe cale de consecinta, daca eu pot solicita o "expertiza" in acest sens.

M-am uitat pe pagina web a IML, insa nu am reusit sa identific care ar fi tipul de expertiza pe care trebuie sa o solicit
Stiu ca faptele negative nu trebuie dovedite insa avand-o in vedere pe binevoitoarea de soacra-mea care adora sa-mi puna in carca toate esecurile fiicei ei, cred ca ar fi util sa vin cu o asa-zisa contraproba stiintifica.
Va multumesc si astept raspunsul dumneavoastra.
Buna ziua,

Am o dilema in ceea ce priveste interdictia de audiere a martorului descendent in procesul de divort al parintilor. Interdictia este doar pentru decendentul comun sau si pentru descendentul unuia din soti, rezultat dintr-o casatorie anterioara?

Va multumesc?