avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Activitate lungutza

Activitate lungutza

Răspuns la discuția Transfer marfa de pe IF pe SRL
Buna ziua,

Am un if cu decizie de radiere de la onrc din 30.10.2018 si pe care am un stoc de marfa pe care doresc sa il transfer catre un SRL.
La anaf inca nu am mers sa depun dovada radierii si nici memoria fiscala. Mai este posibil sa vand pe baza de factura acel stoc sau macar parte din el catre SRL? Altfel, ce se intampla cu stocul? Subt pasibila de amenzi pentru acesta?
Ce variante de calorificare imi raman?
Care sunt pasii pe care trebuie sa ii fac de acum inainte.
Multumesc frumos!
Buna ziua.
Doresc sa inchid o intreprindere familiala pe care am un stoc de marfa(articole vestimentare).
Care sunt pasii de urmare pentru dizolvarea acesteia si pt defiscalizarea casei de marcat.
Multumesc frumos.
O zi buna!
Buna ziua,

Am infiintat o Intreprindere Familiala ce presteaza comert cu amanuntul , caen 4719(imbracaminte,rechizite...).Sunt neplatitor de TVA si as dori sa tin contabilitatea singura.
Mi-am cumparat urmatoarele tipizate:Registrul jurnal incasari si plati, Registrul inventar, NIR,Raport gestiune zilnica.
Am o mare nelamurire cu stocurile mele, cum tin o evidenta corecta a acestora .....sa folosesc cumva fise de magazie pe fiecare articol, mentionez ca am spre exemplu 10 modele de pulovere cu acelasi pret de intrare dar pentru care am 10 preturi distincte de vanzare.Deschid cate o fisa pentru fiecare?
Iar referitor la suma folosita initial pentru aprovizionarea magazinului, aport personal, unde o trec pentru evidenta in cazul unui control.

Va rog daca puteti sa ma lamuriti si pe mine cum ar fi mai practic sa procedez.
Andreea Lisievici a scris:

Vad ca ati incadrat subiectul la impozite si taxe locale - din acest punct de vedere aveti la dispozitie 30 de zile pentru a va inregistra ca platitor de impozit. Ce altceva va intereseaza?

Buna seara,

Fiindca am gasit topic deschis, as dori sa ma ajutati si pe mine cu informatii referitor la totii pasii ce sunt de urmat dupa cumparararea unei locuinte prin prima casa.Am inteles ca in termen de 30 de zile trebuie sa ma inregistrez ca platitor de taxe, dar referitor la contractele cu enel,apa nova si electrica sunt si aici termene sau mai pot astepta (dezvoltatorul este plecat din tara si vreau sa astept sa discut cu el referitor la conturol de distrigaz care este instalat si la fel si cel de la enel).

Va multumesc!

O seara buna,
Angajati nu am fiindca if-ul nu poate avea angajati, dar am platit sanatate pentru membrii intreprinderii familiale, iar in regisrul unic nu am nimic trecut fiindca nu am avut nici un control.sunt neplatitoare de TVA.O sa iau cu mine si chitantele aferente impozitului platit cat si cele de la sanatate.

Multumesc!
Buna ziua,

As dori daca puteti sa ma ajutati si pe mine cu niste informatii referitor la actele ce sunt obligata sa le depun la administratia finaniciara pentru sfarsit de an.
Am o IF infiintata in septembrie 2011 si mi s-a comunicat ca trebuie sa ma prezint la administratia financiara pana pe data de 25 ianuarie cu documentele, insa nu au stiut sa imi spuna cu ce documente si as vrea sa stiu pe langa nir-uri, facturi si registrul de incasarai si plati cu ce trebuie sa ma mai prezint.

Va multumesc pentru timpul acordat.
Buna ziua,

Va deranjez si eu cu o intrebare
Vreau sa imi deschid un magazin in curtea socrului meu (mediu rural) si proiectantul mi-a spus ca am nevoie de cartea funciara.Tatal meu a fost la primarie si a intrebat daca pentru a cosnstrui o anexa are nevoie de acest document.De la primarie i s-a spus ca nu este nevoie avand actul de proprietate (nici proiectul nu era asa important), insa sa vina cu proiectul si i se va da autorizatia de constructie.Mentionez ca primaria nu a fost informata ca acea anexa va fi in realitate un magazin imbracaminte.

Intrebarea mea:Daca obtin autorizatie pentru constructia unei anexe gospodaresti iar apoi printr-un contract de comodat socrul imi da in folosinta spatiul pentru a desfasura activitati comerciale, o sa am probleme cu primaria sau cu alte organe?
Deasemenea mentionez ca voi infiinta o intreprindere familiala pentru a desfasura activitatea de comert produse nealimentare.