avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 325 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Contabiliatea pentru pfa magazin mixt
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Contabiliatea pentru pfa magazin mixt

Ce presupune evidenta contabila pentru pfa, magazin mixt? As vrea sa imi tin singura contabilitatea (unii zic ca nu e greu), dar nu stiu ce acte ar trebui sa intocmesc si unde trebuie depuse.
Cel mai recent răspuns: lungutza , utilizator 09:57, 30 Martie 2012
Pentru Un PFA contabilitatea se tine in partida simpla,Adica trebuie sa aveti REG. de INcasari si Plati unde inregistrati in ordine cronologica toate platile si ncasarile.
Sa inteleg ca desfasurati activitate de comert?Atunci trebuie sa faceti recepti si raport de gestiune.
Sunteti platitor de Tav sau nu?
Aveti angajati sau nu?
lamuriri..
Buna ziua,

Am infiintat o Intreprindere Familiala ce presteaza comert cu amanuntul , caen 4719(imbracaminte,rechizite...).Sunt neplatitor de TVA si as dori sa tin contabilitatea singura.
Mi-am cumparat urmatoarele tipizate:Registrul jurnal incasari si plati, Registrul inventar, NIR,Raport gestiune zilnica.
Am o mare nelamurire cu stocurile mele, cum tin o evidenta corecta a acestora .....sa folosesc cumva fise de magazie pe fiecare articol, mentionez ca am spre exemplu 10 modele de pulovere cu acelasi pret de intrare dar pentru care am 10 preturi distincte de vanzare.Deschid cate o fisa pentru fiecare?
Iar referitor la suma folosita initial pentru aprovizionarea magazinului, aport personal, unde o trec pentru evidenta in cazul unui control.

Va rog daca puteti sa ma lamuriti si pe mine cum ar fi mai practic sa procedez.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabilitate intreprindere individuala nelu_63 nelu_63 Buna ziua Detin o Intr.Iind. avand ca domeniu de activitate comert de tip fast food (fara a fi platitor de tva).Pe langa -registru jurnal de inc. si plati ... (vezi toată discuția)
Transfer intre gestiuni ady09 ady09 buna ziua.am in programul saga create 2 gestiuni: una cantitativ valorica (productie) si una global valorica (comert cu amanuntul).Cum transfer produsul finit ... (vezi toată discuția)
Obligativitate folosire fise magazie? cry_mitroi cry_mitroi Buna ziua, Am un magazin de haine noi si as vrea sa va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea nelamurire:am 2 furnizori iar pe facturile de la ... (vezi toată discuția)