avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Activitate Baciu Victoria nia

Activitate Baciu Victoria nia

Răspuns la discuția Pot beneficia de somaj?
Va multumesc pt raspunsul dat,sincer nu stiam ca CFP poate intrerupe dreptul la somaj,am sa ma interesez acolo unde ati sugerat si sper sa am o rezolvare favorabila .
Buna ziua

Doresc sa aflu,care este procedura in cazul in care la data de 19/07/2011 eu asr fi trebuit sa incep serviciul dar conducere mia spus clar ca nu mai are nevoie de mine si miau dat doua alternative ,din punct de vedere legal sau mai bine zis din sursa mea de informati stiu ca trebuia sa ma primeasca inapoi minimum 6 luni ,eu fiind fuctionar administrativ si in locul meu exista un alt coleg cu acceasi fuctie au zis ca desfiinteza postul meu,se poate?Mie miau dat doua alternative ,fie imi dau demisia fie plec in somaj.Problema este ca miau propus primadata sa imi iau o luna de concediu fara plata,pina pe data de 20/08/2011.As dori sa stiu ,data fiind intrerupere de o luna in catea de munca ,mai am dreptul la ajutor de somaj si care ar fi pasii pe care ar trebui sa-i urmez?
Va multumesc anticipat
Victoria Nia
Buna ziua

As dori sa-mi spuneti daca greseala pe care am facuto poate fi reparata,sper sa am o solutie la rezolvarea accestei probleme,locul meu de munca.
Am fost in ingrijire copiil pina la 2 ani ,pina acum aproape o luna mai exact 18/07/2011 ,iar din data de 19/07/2011 ar fi trebuit sa revin la munca,am fost la inceputul luni ilie sa fac cererea la mine la firma pt reactivarea contractului de munca,cererea a fost facuta, dar am fost anuntata ca firmanu mai doreste sa ma ia inapoi intre timp pe postul meu fiind angajata o alta persoana.Ne dorind sa ma lupt cu ei chiar daca pt dreptul meu,am acceptata cererea dar nu inscris ci doar verbal.
Pe data de 21/07/2011 euurmind sa plec din tara in concediu (italia),am rugata sa fiu informata care ete solutia privind problema respectiva daca poate fi numita asa.
Mi sa sugerat sa plec in concediu fara plata ,iar eu am accepata, nestiind ca sar putea sa ma afecteze acceasta decizie. Am facut o cerere de concediu fara plata din data de 19/07/2011 pina in data de 20/08/2011.
Am ramas de acord ca pe urma se va incepe demersul pt ca sa pot intra in somaj.
Intrebarea mea este ,mai pot beneficia de ajutor de somaj eu avind in cadrul firmei lucrate 6 luni din 20/06/2008 , iar din decembrie 2008 si pina in momentul nasteri in, 18/07/2009 fiind in concediu de risc maternal fapt ce poate fi dovedit .
Mai este valabila lege cu cele sase luni dupa concediu maternal ,lege care ai obliga pe angajatorii sa te tina pe postul avut?


Va multumesc anticipat Victoria Nia
Bună ziua.
Am din păcate acceași problemă pe care am avuto și înainte doar că acum problema mea înloc să se rezolve sa agravat.firma la care momentan figurez cu contractul suspendat pt concediu maternal,a postat pe internet anunt pt.ocuparea postului de secretara.
Eu am gasit anunțul și am sunat la firmă ,prezentîndumă și comunicîndule că aș fi dispusă să revin la muncă mai devreme,eu trebuind să încep munca în 19 iulie.Nu știu dacă e legal sau nu far mau chemat la interviu la care am și participat am fost supusă unor probe ,după care am fost anunțată că nu am fost selectată.A cerut lamuririi privind decizia lor dar nu am mai fost anunțată ulterior .Întrebarea mea este se ,poate proceda în accest fel au dreptul să mă lase acasă asa sau există o soluție la acceastă problemă?Menționez că acum în firmă sa schimbat conducerea.Chiar și așa aș dorii să stiu ce se poate face pe cale legală.Pt că din ce discutii am avut cu noul șef reise că nu dorește să mă întorc.


Vă mulțumes anticipat.



VICTORIA BACIU
Buna ziua sunt din Tg.Mures si as dori sa stiu care e noua lege privind drepturiile angajatului care se intoarce la munca dupa cei 2 ani de ingrijire copil.Firma la care lucrez are dreptul sa ma lase acasa dupa doar o zi de munca?Pentru ca am auzit de o noua lege care ar da dreptul angajatorului de a te tine o zi la munca dupa care poate sa-ti desfiinteze posatul si sa te lase acasa in somaj .Este adevarat?Aa vrea mult sa aflu cum stau lucruriile mentoinez ca firma la care sunt angajata nu mia refuzat intoarcerea dar inainte sa ma intorc as dorii sa stiu cum stau lucruriilre si cum e cu noua lege exista sau e doar o poveste.Va multumesc din suflet.