avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... INTORCERERA LA MUNCA DUPA CONCEDIUL MATERNAL
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

INTORCERERA LA MUNCA DUPA CONCEDIUL MATERNAL

Buna ziua sunt din Tg.Mures si as dori sa stiu care e noua lege privind drepturiile angajatului care se intoarce la munca dupa cei 2 ani de ingrijire copil.Firma la care lucrez are dreptul sa ma lase acasa dupa doar o zi de munca?Pentru ca am auzit de o noua lege care ar da dreptul angajatorului de a te tine o zi la munca dupa care poate sa-ti desfiinteze posatul si sa te lase acasa in somaj .Este adevarat?Aa vrea mult sa aflu cum stau lucruriile mentoinez ca firma la care sunt angajata nu mia refuzat intoarcerea dar inainte sa ma intorc as dorii sa stiu cum stau lucruriilre si cum e cu noua lege exista sau e doar o poveste.Va multumesc din suflet.

Cel mai recent răspuns: cris2279 , utilizator 18:33, 10 Februarie 2011
Este vorba de art. 25 din OUG 111/2010.
Art. 25. -
(1) Angajatorul are obligatia de a aproba concediul pentru cresterea copilului prevazut la art. 2 alin. (1), precum si concediul fara plata prevazut la art. 6 alin. (1) si art. 10 alin. (1) si (2). Perioada de acordare se stabileste de comun acord cu angajatul.
(2) Este interzis angajatorului sa dispuna incetarea raporturilor de munca sau de serviciu in cazul:
a) salariatei/salariatului care se afla in concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an, respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap;
b) salariatei/salariatului care se afla in plata stimulentului de insertie prevazut la art. 7.
(3) Interdictia prevazuta la alin. (2) se extinde, o singura data, cu pana la 6 luni dupa revenirea definitiva a salariatei/salariatului in unitate.
(4) Prevederile alin. (2) si (3) nu se aplica in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare sau a falimentului angajatorului, in conditiile legii.
Imi puteti va rog detalia varianta cu "concediu fara plata"? Cat ar fi maxim , cand ar putea lua acest concediu fara plata si care este statutul salariatei pe timpul concediului fara plata?
Concediul se poate lua dupa implinirea varstei de 1 an si dureaza pana la implinirea de catre copil a varstei de 2 ani.
In acest timp, contractul de munca este suspendat.
Cererea pentru acordarea concediului fara plata indemnizatiei pentru cresterea copilului se depune si se inregistreaza la angajator, pe baza livretului de familie sau a certificatului de nastere al copilului.
Dar in cazul in care CIC a fost de doi ani?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenire din concediu crestere copil inainte de 1an la cerere bogdan_musat bogdan_musat Buna ziua, Sunt in concediu de ingrijire copil pana la 1 an si doresc sa revin la locul de munca inainte de implinirea acestei perioade. Am anuntat ... (vezi toată discuția)
Optiune ccc, stimulent de insertie simona_teslovan simona_teslovan Buna ziua, Am o nelemurire referitor la noua lege,eu as dori sa obtez sa stau acasa doar cele 126 de zile de concediu(prenatal+postnatal)deoarece nu am ... (vezi toată discuția)
Concediu mama si tata simultan pana la varsta de 7 luni a copiilor Bea123 Bea123 Avem urmatoarea situatie la care va rog sa ma ajutati cu un raspuns: Eu sunt acum in concediu de maternitate iar din luna mai sotul meu va intra in concediu ... (vezi toată discuția)