avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Activitate angela.o

Activitate angela.o

Speram ca daca nu apare ca angajat la service-ul respectiv si nu exista acte care sa dovedeasca faptul ca el a incasat banii, sau ca nu i-a predat, sa nu pateasca sotul meu nimic.
Va multumesc pt.raspuns.
Imi puteti spune va rog daca primesc amenda penala sau sunt obligata prin executor sa platesc daune altei persoane, iar pe numele meu este doar casa in care stau si este ipotecata la banca, se poate sa imi pierd casa? Casa are o valoare mai mare decat creditul luat de la banca?
Imi puteti spune va rog daca testul cu detectorul de minciuni se considera proba in instanta?
Răspuns la discuția munca la negru
Deci, chiar daca este prins ca munceste sau a muncit la negru, angajatul nu poate fi acuzat de nimic. Doar angajatorul.
Dar daca nu apare angajat la firma respectiva, nu ar fi de vina si patronul ca il tinea angajat la negru? In mod normal patronul incasa banii, cum poate dovedi acesta ca nu i-au fost predati? Contabila lor trecea suma totala incasata zilnic in registrul de casa pe baza raportului final de la casa de marcat. Deci teoretic erau incasati. El ar putea avea probleme daca cu martori se dovedeste ca muncea la negru?
Nu am semnat nimic. Doar contractul de munca standard de la ITM.
Sunt un economist la inceput de drum si imi fac probleme daca in cazul in care nu am inregistrat bine contabil ceva, s-ar gasi la control ceva in neregula, firma este cea raspunzatoare sau eu?
Sa inteleg atunci ca chiar daca sunt singura angajata ca si economist pe firma, fara sa existe un regulament intern sau o fisa a postului cu obligatiile mele precizate, nu imi poate imputa nimic?
As avea o intrebare. Am fost angajata ca si economist la o firma si din motive care tin strict de directorul firmei, nu am putut depune bilantul la timp. Am primit amenda pt.nedepunerea lui, iar in urma unor discutii mai aprinse cu directorul, acesta vrea sa depuna plangere impotriva mea pt.daune, sau ceva de genul si sa platesc eu amenda. Este posibil asa ceva? Firma a avut parte de o conducere ft.defectuoasa din partea lui, cu acte lipsa, neaduse la termen etc. Urmand sa aiba controale de la finante, vrea sa platesc eu pt.toate porcariile lui. Am citit undeva ca daca nu am o fisa a postului facuta cu el, in care sa precizeze care erau obligatiile mele, nu ma poate obliga la nimic. Ce ar putea sa imi faca? Va rog, daca puteti sa imi raspundeti. Sunt destul de speriata si nu stiu la ce sa ma astept.