avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 404 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Activitate blitzmate

Activitate blitzmate

Răspuns la discuția Statut de independent in Belgia
O completare importanta: acea declaratie europeana este E.G. Verklaring(in neerlandeza)
Buna ziua,

Vreau sa devin self-employer in Belgia, in domeniul constructiilor. Nu am diploma in domeniu, insa este posibil daca demonstrez ca in Romania am avut o firma de constructii cel putin 3 ani. Problema este ca dupa ce le-am dus actele de la Registrul Comertului, care dovedesc acest lucru, mi-au spus ca nu sunt bune si ca imi trebuie dovada intr-un fel de certificat european. Practic mi-au spus ca este ''European Community Declaration'' si ca pe ea apare un anumit cod.

Problema este ca nu stiu cine elibereaza asa ceva. Am intrebat la Registrul Comertului, la Camera de Comert si la Finante si nimeni nu stie nimic despre asa ceva.

Stie cineva ceva despre asta?

Multumesc
Răspuns la discuția Inselaciune?
multumesc pentru raspuns

e clar, traim in tara tepelor
Discuție Inselaciune?
Buna ziua

Sa va prezint pe scurt problema:

Am fost cooptat de o persoana(sef de lucrari) sa renovez apartamentul unui client de-al sau. Dupa doua saptamani de lucru am primit 300 lei in loc de 1400 lei, cat ar fi trebuit. A motivat ca nu are bani si ca pot sa fac ce vreau, dar nu mi-i poate da.
Am aflat apoi ca el luase banii de la proprietar la inceputul lucrarii si i-a cheltuit intre timp.
Tinand cont de faptul ca a stiut de la inceput ca nu are cu ce sa ma plateasca si totusi m-a dus la lucru, as putea face impotriva lui o plangere penala pentru inselaciune? As avea vreo sansa?

Multumesc
Răspuns la discuția Inselaciune?
Din cate stiu eu nu e obligatoriu sa fii persoana autorizata sau sa ai SRL ca sa faci astfel de lucrari. Chiar au venit la fata locului si inspectori de la ITM si au spus ca nu au ce sa ne faca(nu au competenta asupra persoanelor fizice).
Nu imi dau seama despre ce alte infractiuni conexe ar putea fi vorba. Daca imi voi primi banii pe care ii mai am de incasat voi avea si profit(acum sunt in pierdere) pe care il voi declara la ANAF si voi plati ce impozite vor stabili ei. Alta neregula nu stiu care ar putea fi.
Răspuns la discuția Inselaciune?
:)
poate asa ma mai "lipesc" de cine stie ce contraventie sauinfractiune
Răspuns la discuția Inselaciune?
ooo, dar exista o multime de martori care pot spune ca am lucrat acolo, nu mai vorbesc de cei aproximativ 15 oameni care au lucrat acolo(cu 7 dintre ei chiar am un contract prin care ei se obligau sa termoizoleze o parte din fatada iar eu ma obligam sa le platesc manopera)...

eu ma tem ca ancheta politiei ar putea fi partinitoare, ca li s-ar putea da dreptate lor, sa primesc chiar o condamnare si sa mi se ceara despagubiri inclusiv de la locatarii cu care nu am incheiat contracte si care imi pretind acum sume de bani umflate.

PS: exista inclusiv furnizori de materiale care le aduceau acolo si care pot spune cine si ce a lucrat...
Răspuns la discuția Inselaciune?
M-am gandit la o plangere pentru denunt calomnios deoarece politistul mi-a spus la un momentdat ca locatarii sustin ca mi-audat banii si nu le-am facut nimic... si a continuat politistul: "de ce nu le-ai facut nimic? trebuia sa le faci ceva, chiar daca de mantuiala, dar sa fie ceva pe perete"... atunci eu am ramas perplex... l-am intrebat daca a fost la fata locului sa vada ca lucrarea este inceputa si neterminata... mi-a raspuns ca asta trebuie sa dovedesc eu, nu el...
In plus, am vazut niste sume astronomice pe care unii locatari cu care nu am incheiat contract pretind ca mi le-au dat... cum pot ei acum sa ma oblige sa le dau inapoi sume pe care nu le-am primit?
Discuție Inselaciune?
Buna ziua

Am inceput termoizolarea unui bloc in baza unor contracte de prestari servicii cu unii dintre locatari(am termoizolat si unor locataricu care nu am incheiat contracte). Mentionez ca nu am firma sau persoana autorizata, insa ma pricep bine la constructii. Contractele au fost facute intre constructor si beneficiar ca persoane fizice.

Pe la mijlocul lucrarii aminceput sa am dificultati cu incasarea banilor, lucru care m-a adus in imposibilitatea de a termina lucrarea. Acum, locatarii(inclusiv cei cu care nu am incheiat contract) mi-au facut plangere penala pentru inselaciune, sustinand ca mi-au dat banii de avans si euam fugit cu ei.

Mentionez ca banii primiti in avans i-am cheltuit pentru lucrarile de termoizolare(o parte terminate si restul aproape de finalizare) si pe organizarea de santier.

Cand am fost la o prima audiere,politistulse comporta ca si cum as fi fost deja declarat vinovat si, desi i-am cerut sa vad cine si ce a reclamat, m-a refuzat si mi-a spus in mare ca i-am inselat pe locatari si sa fac bine sa le dau banii inapoi.

Din pacate nu am bani sa angajez un avocat, nici macar pe o suma modica.

Cum as putea sa vad plangerea depusa de locatari? As avea vreo sansa sa-i reclam pentru denunt calomnios? Si in general, au ei vreo sansa de castig cuaceasta plangere pentru inselaciune?

Multumesc
Răspuns la discuția Evitare munca la negru
multumesc pentru raspuns... as mai avea o intrebare...
trebuie sa le platesc anticipat? sau dupa ce primesc banii pe lucrare?