avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Activitate AlexScarlon

Activitate AlexScarlon

Buna ziua,
Situatia este urmatoarea:
Bunica (casatorita) din partea tatalui meu (decedat cu ceva ani in urma) a decedat la mijlocul lunii februarie. La cateva zile dupa decesul bunicii, a murit si celalat fiu al acesteia (unchiul meu). Cele doua imobile detinute de bunici erau unul pe numele celor doi, iar celalalt pe numele bunicului (dar nu cunoastem exact-bunicul refuza sa ne arate actul de proprietate). Exista de asemenea, la cateva banci, depozite la termen alcatuite din banii bunicilor adunati in timp din chirii obtinute, tranzactii imobiliare, etc., dar sunt trecute pe contul bunicului in stransa legatura cu unchiul (ceea ce stim este ca nu se puteau face operatiuni pe acele conturi si depozite decat daca erau prezenti fizic cei doi- bunicul si unchiul). In prezent bunicul a dorit sa faca succesiunea, ne-am adunat la notar cu totii, doar ca aici a dorit sa faca succesiunea doar dupa un imobil, solicitand de fapt mostenitorilor o renuntare la dreptul de mostenire, cu mentiunea ca nu mai este altceva de adaugat la masa succesorala. Pentru ca de la data decesului bunicii si pana in prezent a refuzat sa puna la dispozitia mostenitorilor detalii despre conturi (sume, numele bancilor unde se afla depozitele/casete de valori, etc), precum si starea celei de-a doua proprietati sau a bijuteriilor bunicii sub pretextul ca nu mai exista altceva in afara acelei proprietati, as vrea sa pun urmatoarea intrebare: ce este de facut in aceasta situatie pentru ca mostenitorii sa intre in posesia informatiilor ce pot duce la identificarea tuturor bunurilor existente si ulterior a cotelor parte din bunurile obtinute in decursul vietii bunicii.
Detaliile sunt urmatoarele: credit neachitat, intrat in executarea silita, inceputata poprirea pe salariu, virata "treimea" din salariu lunar timp de 3 ani (36 luni), apoi negociat cu banca si inchis creditul. Problema: in primele 31 de luni de dupa ce am inceput sa virez "treimea", banca nu a mai facut raportari negative la BC, apoi, au inceput raportarile negative la BC (intarzieri mai mari de 180 de zile), pe o perioada de 5 luni, pana ce m-am inteles cu banca, fiind raportat inlcusiv pentru luna in care am incheiat intelegerea cu banca (intelegerea a fost incheiata la data de 11 noiembrie, eu figurez cu raportare la BC pe luna noiembrie pentru intarzieri mai mari de 180 zile). Am incercat sa aflu de la banca motivul raportarilor negative din acele 5 luni de zile, explicandu-le situatia intr-o sesizare facuta dupa 6 luni de la inchiderea creditului. Raspunsul a fost unul stupid sau compus de vanzatoarea de la magazinul de gogosi din colt: "pentru ca ati avut intarzieri mai mari de 180 de zile in acele luni". Cum este posibil sa fiu raportat la BC in ultimele 5 luni dintr-o perioada de 36 luni in cand treimea stabilita a fost virata lunar? Si care sunt conditiile care trebuiesc indeplinite pentru ca banca sa faca astfel de raportari negative la BC? Daca eu nu mai locuiam de 2 ani de zile la adresa din buletin, iar banca nu m-a anuntat pe e-mail, prin sms sau telefonic ca voi fi raportat la BC, am sanse sa solicit stergerea acestor raportari negative?
Acum 30 de luni, plus minus cateva zile, am fost executat silit de o banca pt un credit. Am primit acasa ordinul judecatoresc cu poprirea pe salariu, in cuantum de 1/3 (o treime din venit/salariu) si suma care trebuia platita, anume 13.500 Euro plus 6.000 RON cheltuielile executorului, asta insemnand 62.000 RON (ceea ce scrie in hotararea judecatoreasca de la vremea respectiva). In mod normal, si zic asta pentru ca mah asteptam la asa ceva la momentul respectiv, hotararea judecatoreasca a fost trimisa si la angajator, care, pe buna dreptate, a procedat de atunci si pana in ziua de azi, la retinerea si virarea in contul indicat a "treimii", care insemna atunci ca si acuma de altfel, aprox. 1.000 RON lunar. Pentru ca, dupa calculele mele, ca urmare a virarii in contul indicat in hotarare, in 30 de luni am platit cam jumatate din suma inscrisa in hotararea judecatoreasca, de curand am vrut sa "scap" de aceasta "piatra de moara" (poprirea), m-am hotarat sa apelez la o ruda apropiata, sa mah ajute sa achit suma restanta, dupa calculele mele in jur de 31-32.000 RON intr-o singura transa. Asa ca am sunat la executorul judecatoresc sa-mi spuna mai exact cat mai am de plata din acea suma. Mare mi-a fost surpriza cand acesta mi-a spus ca suma este aceeasi ca cea inscrisa acuma 30 de luni pe hotararea judecatoreasca. Am incercat sa mah lamuresc cum este posibil, cand eu am virat luna de luna 1/3 din venit in contul respectiv si cum dupa calculele mele trebuia sa mai am de plata doar jumatate din suma.
Am fost indemnat de catre executor sa vorbesc cu cei de la banca sa mah inteleg cu ei, poate imi fac o reducere. Problema mea este urmatoarea :
1. Cum este posibil ca dupa 30 de luni de plata a cate 1/3 din venit lunar, luna de luna, in contul indicat in hotararea judecatoreasca, sa am aceeasi suma de plata ca cea din ordinul judecatoresc?
2. Faptul ca am suma X care trebuie restituita/platita/retinuta specificata in hotararea judecatoreasca si virand 1/3 din salariul net lunar, luna de luna, nu inseamna ca suma va fi acoperita/platita integral din acea treime lunara?
Va multumesc
Buna ziua tuturor. Dupa cate am vazut suntem destui cu probleme in ceea ce priveste rambursarea creditelor la banci. Este si cazul meu. Am un credit de nevoi personale la banca fara girant, fara codebitor etc., facut acum cativa ani. Incepand din primavara anului trecut si pana in decembrie 2010 nu am platit nici o rata, motivele fiind 2, cumulate la un moment dat: mutarea impreuna cu familia din casa parintilor intr-un apartament cu chirie, apoi venind sa se adauge la dezastrul acesta faptul ca salariile s-au redus cu 25%, atat mie cat si sotiei. Bineinteles ca am intrat pe mana firmei de recuperare, dar din Ianuarie 2011 am inceput sa platesc rata (care era de cca. 850 RON/luna) plus ceva in plus (adica un total de 1000 RON) ca sa mai si recuperez. Firma de recuperare stie si este pusa la curent cu aceste lucruri. Problema mea este ca acuma, dupa ce mi-au spus in decembrie ca daca incep sa platesc nu se va schimba nimic, dupa ce am platit a 2-a luna consecutiv, mah anunta ca in cateva zile vor trimite dosarul instantei pentru a mah executa silit si/sau a-mi face poprire salariala (ceva de genul acesta). As dori un sfat legat de aceasta problema. Va multumesc anticipat.