Sincer inca nu am intilnit pe nimeni caruia sa ii spui America si sa inteleaga Canada sau Mexic
,dar v-as fi fost recunoscatoare daca mi-ati fi putut da un raspuns ,intre timp am aflat cum trebuie sa procedez.Va multumesc pentru timpul acordat!
Dupa moartea tatei mama s-a ocupat de proprietatile respective ,la notar s-a facut o proba cu doi martori straini nu rude si s-a incheiat un procev verbal in acest sens,s-au achitat la zi taxele si impozitele pe terenuri.
Am fost la notar impreuna ,a fost si el si a spus ca notarul nu stie ce vorbeste si ca el nu semneaza nici un document acum sa asteptam sa iasa la pensie (dupa 20 de ani)si abia dupa aceea daca o sa vrea o sa semneze.La un avocat ni s-a spus ca ar trebui mai intai sa dezbatem mostenirea dupa bunici si abia mai apoi dupa tata pentru ca sintem dintr-o zona de munte nu avem acte de proprietate ,iar un astfel de demers ar insemna timp si bani.
Buna ziua!
Sint dintr-o zona de munte unde nu sint acte de proprietate pe terenuri si case singurul mod de a face dovada proprietatii terenului este pe baza rolului agricol de la primarie care elibereaza doua formulare numite Anexa 1 si 2 si in baza carora am intocmit documentatie cadastrala pe terenurile parintilor.Tata este mort de citiva ani.In baza documentelor de la primarie si a documentatiei cadastrale am mers la notarul din zona sa dezbatem mostenirea dupa tata si sa definitivam actele pentru a le putea intabula,problema este ca unul dintre mostenitori nu vrea sa se prezinte pentru a face dezbatere succesorala iar notarul nu vrea sa isi asume raspunderea pentru scoaterea lui de la masa succesorala.Am mers la un avocat si ne-a spus ca pentru a putea definitiva actele ar trebui mai intai sa dezbatem mostenirea dupa bunici apoi dupa tata si abia apoi vom reusi sa definitivam actele .Mentionez ca in rolul de la primarie parintii mei au aceste proprietati doar de 15 ani .Cum ar trebui procedat ca pe de o parte sa nu deschidem cutia Pandorei adica sa nu umplem salile Tribunalului cu neamuri si rude ani multi ,iar pe de alta parte sa nu raminem doar cu documentatia cadastrala fara a le putea intabula?
Buna ziua!
Bunicii mei au dat mamei mele acum 46 de ani un teren cu titlu de" zestre".De atunci acest teren este inscris in registru agricol de la primarie pe numele mamei mele.Intrebarea mea este daca acest teren intra la masa succesorala dupa decesul bunicilor?Sintem dintr-o zona de munte unde inca nu sint contracte de proprietate deci mama nu are act de proprietate pe acest teren ,doar actul de la primarie in care terenul este trecut pe numele mamei,deci el nu apare si in documentele eliberate de primarie de la registru agricol cu bunurile care intra la masa succesorala a bunicilor.