avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 998 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Teren fara act de proprietate, succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Teren fara act de proprietate, succesiune

Buna ziua!
Bunicii mei au dat mamei mele acum 46 de ani un teren cu titlu de" zestre".De atunci acest teren este inscris in registru agricol de la primarie pe numele mamei mele.Intrebarea mea este daca acest teren intra la masa succesorala dupa decesul bunicilor?Sintem dintr-o zona de munte unde inca nu sint contracte de proprietate deci mama nu are act de proprietate pe acest teren ,doar actul de la primarie in care terenul este trecut pe numele mamei,deci el nu apare si in documentele eliberate de primarie de la registru agricol cu bunurile care intra la masa succesorala a bunicilor.
Cel mai recent răspuns: MMMMMMMM , utilizator 14:23, 20 Noiembrie 2013
Dota sau zestrea cum spuneti dumneavoastra, nu constituie bun comun si prin urmare nu face parte din masa partajabila. Art. 1246 C. civil de la 1864.
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfacere act de vanzare cumparare elena13 elena13 As dori o parere la urmatoarea expunere. In anul 1957 un teren al parintilor mamei mele a fost trecut, odata cu casatoria mamei cu tatal meu la rolul lor ... (vezi toată discuția)
Partaj augustin33 augustin33 1) in anul 1962 bunicul a dat mamei un teren cu contract de dota contractul s-a pierdut unde ar trebui sa apelez pentru obtinerea de inscrisuri 2) intr-un ... (vezi toată discuția)
Probleme cu casa parinteasca dragoshh85 dragoshh85 Terenul intravilan al bunicilor a fost impartit in doua in jurul anului 1955: o parte fiicei lor ca dota la casatorie, cealalta parte fiind casa(2 camere + ... (vezi toată discuția)