avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1136 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj

1) in anul 1962 bunicul a dat mamei un teren cu contract de dota contractul s-a pierdut unde ar trebui sa apelez pentru obtinerea de inscrisuri
2) intr-un proces de partaj intra la masa succesorala si terenul dat cu titlu de dota
Transmiterea dreptului de proprietate este facuta printr-un act autentic, ad validitatem.Dota presupune un remiterea manuala a unui bun mobil.

Bunul va fi inclus in masa partajabila, din cauza ca nu au fost efectuate formalitatile aferente vanzarii.

Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren fara act de proprietate, succesiune MMMMMMMM MMMMMMMM Buna ziua! Bunicii mei au dat mamei mele acum 46 de ani un teren cu titlu de\\" zestre\\".De atunci acest teren este inscris in registru agricol de la ... (vezi toată discuția)
Probleme cu casa parinteasca dragoshh85 dragoshh85 Terenul intravilan al bunicilor a fost impartit in doua in jurul anului 1955: o parte fiicei lor ca dota la casatorie, cealalta parte fiind casa(2 camere + ... (vezi toată discuția)
Separare titlu de proprietate de pe unul cu mai multi detinatori teo.tec teo.tec Tatal meu impreuna cu fratii/surorile acestuia detin impreuna un titlu de proprietate cu terenuri agricole mostenite de la buniculr meu. Spun impreuna pentru ... (vezi toată discuția)