avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 750 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... desfacere act de vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

desfacere act de vanzare cumparare

As dori o parere la urmatoarea expunere. In anul 1957 un teren al parintilor mamei mele a fost trecut, odata cu casatoria mamei cu tatal meu la rolul lor agricol ( ca zestre). Dupa Revolutie s-a facut titlul de proprietate doar pe numele tatalui meu.
In anul 2006 , tatal meu fiind grav bolnav a facut act de vanzare cumparare a acestui pamant pe numele fratelui meu, dar fara ca mama mea sa stie si fara ca dansa sa semneze, dupa care a decedat. Acum, dupa decesul mamei, eu as vrea sa aduc acest teren la masa succesorala. Credeti ca am sanse? Credeti ca se ia in considerare faptul ca acest teren ia fost dat mamei ca zestre, la casatorie, si apoi la vanzarea din 2006 mama nu a participat nestiind de aceasta tranzactie? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 14:15, 11 August 2016
elena13 a scris:

In anul 2006 , tatal meu fiind grav bolnav a facut act de vanzare cumparare a acestui pamant pe numele fratelui meu, dar fara ca mama mea sa stie si fara ca dansa sa semneze, dupa care a decedat.

Ce fel de act, cu respectarea formei de validitate? La notar? Terenul este inscris la cartea funciara pe numele fratelui?
Da, actul de vanzare cumparare s-a facut la notar dar nu stiu in ce forma.
trandafir2 a scris:

Terenul este inscris la cartea funciara pe numele fratelui?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj succesoral (mostenire) Ra1n1234 Ra1n1234 As dori si eu daca se poate o parere despre o partajare a mostenirii intre frati. Povestea este urmatoarea: In anul 1950-1951 mama a detinut suprafata de ... (vezi toată discuția)
Transfer proprietate 291039 291039 Tata a facut acte pe numele lui la primarie pe un imobil pe care mama l-a avut ca zestre. Mama fiind bolnava n-a stiut nimic. Intre timp ea a decedat si acum ... (vezi toată discuția)
Vanzare pamant cu procura Piticu_Slv Piticu_Slv Buna ziua.Ma numesc Silviu am 23 de ani si sunt din Pitesti.As avea si eu cateva intrebari daca nu deranjez.Acum vreo 11 ani,mama mea a vandut un pamant arabil ... (vezi toată discuția)