Binenteles ca...micorarea pensiei alimentare !
Este oare posibil ???
Mama a obtinut o adeverinta de la locul de munca in care scrie ca salariul este de 290 lei, deci foarte mic...
Totusi, ce altceva poate sustine in instanta, este posibil sa obtina ceva bun printr-o cerere reconventionala ?
Sotul unei prietene care are in intretinere si educare minorul a obtinut urmare a divortului, prin hotarare judecatoreasca o pensie alimentara in cuantum de 1/4 din venitul minim net lunar pe economie. Din 2007 (anul divortului) mama a incercat sa plateasca suma stabilita, nefiind totusi angajata. In ultimele 12 luni nu a mai avut posibilitatea de a achita desi a reusit sa se angajeze pe o perioada nedeterminata dar cu un salariu de 300 lei/luna.
Acum, sotul a formulat o actiune prin care doreste:
- obligarea mamei la plata pensiei alimentare restante, respectiv pe cele 12 luni,
- efectuarea platii restante conform ultimelor indexari si
- marirea pensiei la maximul cuantumului legal.
Avand in vedere situatia precara a mamei, ce poate aceasta sa faca pentru a nu fi obligata la plata restantelor si sa poata achita in continuare doar atat cat isi permite ?
Urmariti dosarul pentru a vedea daca banca nu va face recurs ( e foarte probabil sa faca !), dupa care trebuie sa va adresati din nou OJPC pentru a va comunica stadiul solutionarii plangerii dvs.
In situatia cea mai fericita si mai usoara, Banca va va contacta in vederea returnarii sumelor incasate abuziv.
intr-o situatie mai "nefericita" si de durata, va trebui dvs. sa insistati pe langa OJPC sa puna in executare sentinta definitiva si irevocabila.
Succes !
E ok ce mi-ati scris si, cred ca astfel voi proceda.
Sicera sa fiu m-ar fi interesat ce sanse de castig am...vreo speta rezolvata...ceva noutati.
Multumesc oricum.
Da, multumesc dlui avocat pentru articol, insa pe mine ma intereseaza practica celor care au experienta in domeniu, intrucat...de citit articolele...poate oricine.
Oricum multumesc mult.
Sper sa mai primesc si alte raspunsuri utile.
In cadrul unui dosar avand obiect partaj mobiliar/iesire din indiviziune reprezentantul reclamantilor si-a completat obiectul actiunii si cu dezbatere succesorala.
Avand in vedere ca parata a contribuit singura la administrarea mostenirii inca din 2008, credeti ca am vreo sansa sa invoc printr-o reconventionala acceptarea tacita a mostenirii ?
Sunt perfect de acord, mai ales ca, in situatia mea este vorba despre banii personali achitati cu titlu de taxa de inmatriculare, respectiv de poluare...
Eu sunt Avocat, insa nu am mai avut asemenea spete, tocmai de aceea v-am scris.
Nu ma asteptam sa primesc un astfel de raspuns atat de "evaziv" din partea AFP.
Sunt din Constanta, iar aici inca nu am gasit niciun coleg Avocat care sa fi avut asemenea cauze, desi imi inchipui ca...exista.... Oricum sunt hotarata sa continui intrucat am mai multe autoturisme inmatriculate pe numele meu si nu numai...mai am si prieteni cu taxe achitate.
Diferentele sunt totusi reprezentate de momentul achitarii taxelor, respectiv: cea de prima inmatriculare (inainte de OUG 50/2010) si cea de poluare (ulterioara OUG 50/2010).
Raspunsul AFP-ului, pe care l-am "reprodus" anterior era pentru un auto inmatriculat anul acesta, in 2011, pentru care, sincera sa fiu...am dubii in privinta recuperarii, insa voi continua oricum.
Astept vesti, va multumesc.
Am depus la AFP mai multe Cereri atat pentru restituirea taxei de prima inmatriculare cat si pentru restituirea taxei de poluare, insa nu am primit decat un singur raspuns (pana in prezent) care este fff ciudat... Ideea este ca, contravaloarea taxei de poluare se poate restitui in situatia in care aceasta nu a fost folosita la inmatricularea autoturismului...iar, la finalul adresei de raspuns scrie:"Aceasta adresa nu reprezinta un act administrativ fiscal....si nu este opozabila tertilor."
Ce parere aveti de acest raspuns ? Ma pot adresa instantei de judecata in vederea obligarii AFP la restituirea taxei de poluare ?????
Urmaresc cu interes subiectul si va voi pune la dispozitie noi informatii din propria experienta...imediat ce voi reusi vreunul din demersurile incepute...
Va multumesc anticipat !