avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Executare masuri dispuse in proces verbal de ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Executare masuri dispuse in proces verbal de contraventie

In urma unei plangeri la OJPC ( Oficiul Judetean pentru protectia Consumatorului), acesta din urma a aplicat unei banci o sanctiune contraventionala si a dispus returnarea catre debitor a sumelor incasate abuziv.
Banca a contestat in instanta procesul verbal. Instanta de judecata a dispus:
Solutie: Respinge ca inadmisibila cererea de suspendare a sanctiunilor si masurilor dispuse de catre A.N.P.C. prin procesul verbal de constatare a contraventiei seria ..... din ....., inclusiv a masurilor de remediere. Respinge ca neintemeiata exceptia prescriptiei dreptului A.N.P.C. de a stabili si aplica sanctiuni contraventionale. Respinge plangerea ca neintemeiata. Cu recurs in termen de 15 zile de la data comunicarii. Pronuntata in sedinta publica, astazi, 14.11.2011.

Cum se poate executa cele dispuse de catre OJPC , atata timp cat banca nu doreste sa puna in aplicare masurile dispuse?
Cel mai recent răspuns: TDorina , utilizator 20:27, 16 Noiembrie 2011
Asteptati ca hotararea instantei sa devina definitiva, dupa care o investiti cu formula executorie si va adresati apoi unui executor judecatoresc.
Nu am fost parte in proces. Repet a fost o plangere contraventionala avand ca reclamant banca si parat OJPC.
Deci, hotararea nu mi se va comunica.
Reclamantul care a obtinut solutie favorabila,urmeaza ,dupa decaderea termenului ,sa solicite presedintelui de instanta investirea cu formula executorie a hotararii,dupa care va contacta BEJ in vederea executarii titlului executoriu
Urmariti dosarul pentru a vedea daca banca nu va face recurs ( e foarte probabil sa faca !), dupa care trebuie sa va adresati din nou OJPC pentru a va comunica stadiul solutionarii plangerii dvs.
In situatia cea mai fericita si mai usoara, Banca va va contacta in vederea returnarii sumelor incasate abuziv.
intr-o situatie mai "nefericita" si de durata, va trebui dvs. sa insistati pe langa OJPC sa puna in executare sentinta definitiva si irevocabila.
Succes !
Numãr unic dosar: 7905/212/2011
Înregistrat în data de: 29.03.2011
Obiect dosar: plângere contravetionala 0055111/10.03.2011
Materia juridicã: Civil
Stadiu procesual: Fond
Părţi: ....BANK ( ROMANIA ) SA-REPR. DE SCA TUCA ZBARCEA SI ASICIATII : Petent
AUTORITATEA NATIONALA PENTRU PROTECTIA CONSUMATORILOR CONSTANTA : Intimat
CÃI DE ATAC:
Tip acţiune Data declarare Cine declara
Pagina 1

TERMENE DE JUDECATÃ:
Data Detalii
26/09/2011 Amână cauza
Solutie: depunere înscrisuri
07/11/2011 Amână cauza
Solutie: Amana pronuntarea pentru data de 14.11.2011. Pronuntata in sedinta publica, astazi, 07.11.2011.
14/11/2011 Respinge plângerea
Solutie: Respinge ca inadmisibila cererea de suspendare a sanctiunilor si masurilor dispuse de catre A.N.P.C. prin procesul verbal de constatare a contraventiei seria 0055111 din 10.03.2011, inclusiv a masurilor de remediere. Respinge ca neintemeiata exceptia prescriptiei dreptului A.N.P.C. de a stabili si aplica sanctiuni contraventionale. Respinge plangerea ca neintemeiata. Cu recurs in termen de 15 zile de la data comunicarii. Pronuntata in sedinta publica, astazi, 14.11.2011.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Solutia instantei intr-un litigiu avand ca obiect plangere contraventionala ilarion184 ilarion184 Buna ziua, Am depus o plangere si sa inceput un proces civil inpotriva politiei ilfov pt ca mi-a luat permisul pe nedrept. Si presedinta dupa ce am fost la ... (vezi toată discuția)
Pot face apel? ionutinfo ionutinfo [b] Pot deci sa fac apel? Am formulat plangerea fara ajutorul unui avocat Tin sa mentionez ca martoru a lipsit la ultima sedinta unde ar fi trebuit sa fie ... (vezi toată discuția)
Mai pot ataca cu recurs hotararea prin care a fost respinsa plangerea ? georgedr72 georgedr72 Un Proces Verbal intocmit de IPJ pentru \\\\"[i]depasire pe linie continua[/i]\\\\" fara probe, doar soferul depasit ca martor si martorul meu din masina. ... (vezi toată discuția)