avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Activitate mantraian

Activitate mantraian

Bună ziua!

Am cumpărat prin dealer autorizat de la Hyundai Auto România în luna aprilie ziua 28 o mașină Hyundai Tucson 2021.
După nici 900 km a prezentat erori multiple în bordul mașinii și a ajuns de 3 ori în service cu platforma lor. Răspunsul service eroare de fabricație - întrerupere comunicare între calculatorul central și celelalte calculatoare ale mașinii. Prima prezență a mașinii în service a fost 24 mai.
De atunci nu am primit mașina cu problemele rezolvate... dovadă e cele 3 reîntoarceri în service... nu am primit niciun termen de rezolvare...nu am primit nicio mașină pe perioada reparației....nu am primit nicio confirmare telefonică a situației.
Menționez că am încercat să iau legătura cu Bucureștiul - Hyundai Auto România, fără rezultat; am scris un formular de prezență a unei probleme tehnice - fără răspuns; Service Tg Mureș - Hyundai - nu a primit până acum nicio îndrumare tehnică pentru rezolvarea situației.

Care sunt opțiunile mele în rezolvarea situației?
Cu deosebit respect,
Ciprian
Discuție plată doctorat
Bună ziua!
Sunt licențiat în teologie și profesor grad I preuniversitar. Sporul de doctorat îl primesc dacă doctoratul îl am în filologie?
Mulțumesc!
Bună ziua!

În învățământul profesional de 3 ani ora de Consiliere și orientare apare în planul cadru, ca oră în programul săptămânal. Întrebarea mea este: dacă la o clasă este un profesor diriginte care primește sporul de 10% pentru dirigenție, orele de Consiliere pot fi predate de un alt profesor? Acest profesor este remunerat pentru oră?

Vă mulțumesc!
Buna ziua,

problema mea sta in felul urmator

in anul 2010 am avut o intrerupere de 6 luni la plata CASS - lucrand in strainatate, ca apoi revenind in tara sa platesc CASS din data angajarii (dupa cele 6 luni) - pana in prezent, adica luna aprilie.

Am avut nevoie de o analiza RMN iar spitalul mi-a cerut confirmarea de asigurat. La casa de asigurari mi s-a cerut sa platesc cele 6 luni din 2010 cu penalizarile ce se cuvin !, pentru ca apoi sa platesc asigurarea in luna curenta.

Sunt obligat prin lege sa platesc cele 6 luni, chiar daca nu am beneficiat de asistentamedicala fiind plecat din tara?

Va multumesc anticipat
ART. 79
(1) Nu mai sunt supuşi revizuirii medicale pensionarii de invaliditate care:
a) prezintă invalidităţi care afectează ireversibil capacitatea de muncă;
b) au împlinit vârstele standard de pensionare prevăzute de prezenta lege;
c) au vârsta mai mică cu până la 5 ani faţă de vârsta standard de pensionare şi au realizat
stagiile complete de cotizare, conform prezentei legi.

daca termenul de contestare legala si cel prin instanta a fost depasit decizia ramane definitiva sau se poate ataca?
Tatal meu are 61 de ani si a primit o pensie de boala conform dosarului medical pana in aceasta toamna cand in cadrul comisiei a primit decizia de suspendare a invaliditatii. Mentionez ca are 28 ani in campul muncii. Cum poate o comisie care a validat pensia inca din 2000 sa dea decizia finala - apt pentru munca - la 61 de ani. Ce pot face?

Va multumesc
Sunt nascut in 2.08.1951, am in campul muncii 41 ani si 3 luni si doresc sa ma pensionez anticipat la data 1.09.2011, cand voi avea 60 de ani.
As dori sa imi spuneti ce penalizare primesc.

Va multumesc anticipat