Am cumpărat prin dealer autorizat de la Hyundai Auto România în luna aprilie ziua 28 o mașină Hyundai Tucson 2021.
După nici 900 km a prezentat erori multiple în bordul mașinii și a ajuns de 3 ori în service cu platforma lor. Răspunsul service eroare de fabricație - întrerupere comunicare între calculatorul central și celelalte calculatoare ale mașinii. Prima prezență a mașinii în service a fost 24 mai.
De atunci nu am primit mașina cu problemele rezolvate... dovadă e cele 3 reîntoarceri în service... nu am primit niciun termen de rezolvare...nu am primit nicio mașină pe perioada reparației....nu am primit nicio confirmare telefonică a situației.
Menționez că am încercat să iau legătura cu Bucureștiul - Hyundai Auto România, fără rezultat; am scris un formular de prezență a unei probleme tehnice - fără răspuns; Service Tg Mureș - Hyundai - nu a primit până acum nicio îndrumare tehnică pentru rezolvarea situației.
Care sunt opțiunile mele în rezolvarea situației?
Cu deosebit respect,
Ciprian
În învățământul profesional de 3 ani ora de Consiliere și orientare apare în planul cadru, ca oră în programul săptămânal. Întrebarea mea este: dacă la o clasă este un profesor diriginte care primește sporul de 10% pentru dirigenție, orele de Consiliere pot fi predate de un alt profesor? Acest profesor este remunerat pentru oră?
in anul 2010 am avut o intrerupere de 6 luni la plata CASS - lucrand in strainatate, ca apoi revenind in tara sa platesc CASS din data angajarii (dupa cele 6 luni) - pana in prezent, adica luna aprilie.
Am avut nevoie de o analiza RMN iar spitalul mi-a cerut confirmarea de asigurat. La casa de asigurari mi s-a cerut sa platesc cele 6 luni din 2010 cu penalizarile ce se cuvin !, pentru ca apoi sa platesc asigurarea in luna curenta.
Sunt obligat prin lege sa platesc cele 6 luni, chiar daca nu am beneficiat de asistentamedicala fiind plecat din tara?
ART. 79
(1) Nu mai sunt supuşi revizuirii medicale pensionarii de invaliditate care:
a) prezintă invalidităţi care afectează ireversibil capacitatea de muncă;
b) au împlinit vârstele standard de pensionare prevăzute de prezenta lege;
c) au vârsta mai mică cu până la 5 ani faţă de vârsta standard de pensionare şi au realizat
stagiile complete de cotizare, conform prezentei legi.
daca termenul de contestare legala si cel prin instanta a fost depasit decizia ramane definitiva sau se poate ataca?
Tatal meu are 61 de ani si a primit o pensie de boala conform dosarului medical pana in aceasta toamna cand in cadrul comisiei a primit decizia de suspendare a invaliditatii. Mentionez ca are 28 ani in campul muncii. Cum poate o comisie care a validat pensia inca din 2000 sa dea decizia finala - apt pentru munca - la 61 de ani. Ce pot face?
Sunt nascut in 2.08.1951, am in campul muncii 41 ani si 3 luni si doresc sa ma pensionez anticipat la data 1.09.2011, cand voi avea 60 de ani.
As dori sa imi spuneti ce penalizare primesc.