Buna ziua,
Ma puteti ajuta va rog frumos cu o lamurire. Care este baza de calcul pentru CAS in cazul in care am pfa pe norma de venit, pe IT, incepand cu 1 ina 2016 ?.
Anul acesta norma anuala este 26.000 lei, iar veniturile obtinute de mine sunt 190.000 lei. La anul voi abtine aceleasi venituri.
Multumesc frumos!
Ioana M
Explicati-mi va rog frumos putin mai in detaliu, ca nu am mai lucrat cu ele , doar mai citesc pe internet. Deci daca eu stiu de la inceput ca valoarea achizitiilor depaseste plafonul acesta , ma inregistrez in ROI si imi iau cod de tva special. Factura de la fz din Anglia vine cu TVA 20% banuiesc, noi avem 24%. Eu cum procedez, la baza impozabila aplic 24% si o platesc la statul roman ? Cand vand hainele la noi cu factura , cum fac cu tva sau fara ?
Multumesc
Buna ziua,
Sunt o firma nou infiintata, la data de 28 iunie 2015, neplatitoare de tva. Doresc sa achizitionez haine din UE, pe care le revand in Romania, online.
Cum procedez cu TVA-ul din Anglia si cum vand hainele aici la noi ? Valorea totala a achizitiilor in decursul unui an calendaristic estimez sa depaseasca plafonul de 10000 euro, dar eu sunt infiintata in cursul acestui an. Cum trebuie sa calculez plafonul, raportat la nr de luni pana la sfarsitul anului ?
Multumesc anticipat!
In actul constitutiv, la obiectul de activitate este trecut domeniul principal: 479, iar activitatea principala: caen 4799. Apoi mai jos sunt multe pagini , vreo 10, cu activitati secundare. Am gasit 1107: productia de bauturi racoritoare nealcolice. Este in regula ?
Buna ziua,
Am un SRL nou infiintat , cu caen 4799 - comert cu amanuntul in afara magazinelor, chioscurilor etc, obiectul activitatii fiind productia de sucuri naturale din fructe. Sunt un contabil la inceput de drum, am terminat ASE-ul, facultatea de contabilitate , dar concret nu stiu prea bine sa pun in practica teoria.
Nu stium cum este corect sa tin gestiunea materiilor prime:, fructe, apa, miere, zahar etc cantitativ sau global valoric ?
Concret, pana acum am primit facturi de achizitie de la furnizori cu materiile mai sus mentionate, am facut NIR pentru fiecare factura.
Inca nu am inceput vanzarea, trebuie achizitionata casa de marcat si as vrea ca pana atunci sa pun la punct gestiunea.
Va rog frumos, sa ma ajutati cu acest aspect, cum este corect si cum este mai usor de a gestiona activitatea.
Multumesc anticipat!
Buna ziua,
Am infiintat un SRL-D in luna mai si trebuie sa depun declaratia 100 pt impozitul pe venit. Pana la 30 iunie nu am angajati.
Nu am mai depus declaratii de 4 ani , fiind in concediu de crestere copil si legislatia s-a schimbat intre timp foarte mult.
Va rog frumos sa ma ajutati cu cateva indrumari. Am descarcat de pe portal anaf programul pt declaratia 100 si am completat-o. Nu mai are loc de stampila, nu trebuie stampilata ? POt depune declaratia la ghiseu, fara semnatura electronica ? Si daca da, in ce format trebuie dusa la Administratia Fin ?
Multumesc anticipat,
Ioana Matei
Buna ziua,
Am achizitionat pe firma un autoturism in valoare de 7900 lei, cu contract de vanzare cumparare de la o persoana fizica.
Cum este corect sa amortizez aceasta valoare, pe ce perioada ? Cheltuiala este deductibila fiscal ?
Multumesc anticipat
Ioana Matei
OK, multumesc frumos pentru raspuns. Deci eu am primit indemnizatie pt crestere copil pt ea, pe o perioada de 2 ani ( 2010-2012) , dupa care am intrat imediat in CIC pentru baiat ( 2012-2014). Din data de 01.05.2014 mi-am dat demisia si nu mai realizez venituri pana in prezent. Ma incadrez la punctul b) din art. 31 ? La ce autoritate trebuie sa solicit certificatul de handicapt pentru copil ?
Buna ziua,
Fetita mea are 5 ani, impliniti luna trecuta si de cateva zile am descoperit, dupa mai multe investigatii, ca are intoleranţa la lactoză - gluten. Doctorul mi-a spus ca aceasta forma se poate asimila cu gradul accentuat de handicap. In acest moment nu mai realizez venituri din data de 01.05.2014, cand am terminat concediul de crestere copil de 2 ani pt baietel si mi-am dat demisia pentru a ingriji copiii. Fetita se imbolnaveste foarte des , practic cam la 2-3 saptamani are raceli , crize si afectiuni pulmonare, indeosebi.
Puteti sa-mi spuneti va rog frumos, daca am dreptul, in baza dosarului medical justificat, de vreo indemnizatie de handicap , alocatie suplimentara, etc, daca eu nu realizez venituri ? Si cat timp se poate mentine ea ?
Multumesc frumos,
Elena Stefan
OK, multumesc mult pentru toate lamuririle.
O seara buna!