avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Activitate oszi

Activitate oszi

multumesc tuturor pentru sfaturi
hotararea este legalizata din 16 iunie..
vreau sa stiu daca este specificat prin vreo lege ca pe timpul vacantei dintre liceu si facultate nu se plateste pensia de intretinere,deoarece tatal fetei a afirmat ca a vorbit cu avocata sa si s-a documentat de pe internet (?!?) ca nu este obligat sa plateasca decat dupa ce incepe facultatea
Fiica mea a obtinut in instanta prin sentinta civila(ramasa definitiva si irevocabila in iunie 2014) pronuntata in aprilie 2014 majorarea pensiei de intretinere la 1/4 din venitul lunar net al paratului cu incepere de la data introducerii actiunii( noiembrie 2013) si pana la terminarea studiilor, dar nu mai mult de implinirea varstei de 26 de ani. Pe lunile noiembrie si decembrie avem adeverinta cu venitul net realizat de tatal ei, insa din ianuarie si pana in prezent nu, iar tatal refuza sa ne aduca la cunostinta veniturile sale, in sentinta specificandu-se ca are 1400 lei( nu s-a facut dovada, iar reclamanta nu a cerut emiterea unei adeverinte de venit bazandu-se pe incredere, ca tatal ei declara venitul real). Pe luna mai, tatal a trimis 350 lei( reprezentand 1/4 din venitul declara de catre el), iar in lunile iunie respectiv iulie a trimis 150 lei respectiv 100 lei, sume reprezentand parte din suma ce trebuie platita retroactiv. Am incercat sa aflam de ce trimite doar atati bani si ne-a comunicat ca nu este obligat sa plateasca pensie de intretinere in aceasta perioada, avand in vedere ca fiica mea a terminat liceul. Va rog sa imi spuneti daca este legal refuzul sau de a plati in conditiile in care fiica mea dupa promovarea examenului de bacalaureat s-a inscris la facultate si a fost admisa.
Discuție Titlu de
Cum se poate ca o persoana care a terminat liceul pedagogic si a urmat apoi cursurile unei facultati alta decat cea de profil(ex.:facultatea de drept-specializarea-drept,facultatea de stiinte economice-specializarea finante banci sau universitatea Babes-Bolyai-specializarea-administrarea finantelor)sa fie incadrata in invatamantul prescolar ca si "profesor invatamant prescolar",avand in vedere ca extensia studiilor universitare nu este pe domeniul pedagogic?????
Totodata,se ocupa cineva de veridicitate datelor prin care un cadru didactic cere decontarea navetei?Pentru ca sunt tot mai multe cazuri in care acestia au domiciliul din C.I. intr-o alta localitate fata de cea in care isi desfasoara activitatea si solicita decont de naveta cu toate ca ei nu locuiesc la adresa din C.I. ci in localitatea unde isi desfasoara activitatea !
Răspuns la discuția test ADN
multumesc pentru sfaturi !!!
Discuție test ADN
sotul surorii mele doreste un test ADN pe a se convinge daca fetita este a lui.el este in Italia,sora mea cu fetita sunt in Anglia.El a cerut ca sora mea sa-i trimita cateva fire de par de-ale fetei pt a face el testul in Italia,insa sora mea ar vrea ca sa mearga la un laborator pentru a li se preleva probele amandurora de catre o persoana autorizata,sa fie sigura ca testul este corect.poate ridica sora mea pretentia ca el sa mearga in Anglia pentru efectuarea testului?precizez ca ea nu se poate deplasa cu fetita deoarece i-a expirat imputernicirea data de sotul ei prin care este de acord sa calatoreasca prin UE,iar acesta nu este interesat sa o reactualizeze.
Răspuns la discuția contract de imprumut fara dobanda
in urma unui proces(care sa-mi dea castig de cauza) sau prin executorul judecatoresc,cum pot fi ele determinate sa-mi plateasca datoria?
pe 20 noiembrie 2009 am incheiat un contract de imprumut fara dobanda pt o suma cu o prietena,la notar,fiica ei fiind garanti.a trecut anul specificat in contract insa eu nu am primit nimic din suma respectiva.
ce pot face?
stiu ca dupa 3 ani orice datorie se prescrie.....
in cazul de fata- 3 ani se considera de la incheierea contractului sau de la data pana la care trebuia sa restituie suma?
in contract se mentioneaza :''fara constituirea unei garantii reale in favoarea creditoarei"
si,de asemenea,se mai mentioneaza :"prezentul act are putere de titlu executoriu la data exigibilitatii creantei constatatea de acesta conf.art.66 din legea 36/1995 creditoarea nesolicitand constituirea unei garantii reale pentru suma imprumutata"(deoarece nu avea).
si....:"...ca debitoarea sa fie de drept pusa in intarziere la data scadenta fara chemare in judecata,somatie sau orice alte formalitati din partea creditoarei."
care ar fi pasii pe care trebuie sa-i urmez?
mai mult,atat prietena cat si fiica ei au plecat din tara de curand....
Răspuns la discuția firmele de recuperare
mihailtoma a scris:

Sanse minime. Dar nu e mai simplu sa preia dansa acel credit, la notar preferabil?

este posibil asa ceva???
multumesc pt raspuns