avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Activitate stolo123

Activitate stolo123

Răspuns la discuția Infiintare asociatie informala
multumesc de precizare, insa nu ma intereseaza crearea unei asociatii cu personalitate juridica, ci a uneia informale.
buna ziua,

intentioonez crearea unei asociatii informale. evit o asociatie formala (asociatie, fundatie) pentru a scapa de bataile de cap cu contabilitatea.

care sunt pasii necesari pentru a putea avea reprezentativitate in raport cu institutiile statului in aceasta forma de asociere?

multumesc frumos
Discuție disclaimere
Buna ziua,

Ce inseamna asta practic?

"Prezentul mesaj este confidenţial şi aparţine lui X. El se adresează numai persoanei menţionate ca destinatar, precum şi altor persoane autorizate să-l primească. În cazul în care nu sunteţi destinatarul vizat, vă aducem la cunoştinţă că dezvăluirea, copierea, distribuirea sau iniţierea unor acţiuni pe baza prezentei informaţii sunt strict interzise şi atrag răspunderea juridică. Dacă aţi primit acest mesaj dintr-o eroare, vă rugăm să ne anuntaţi imediat, ca răspuns la mesajul de faţă, şi să-l ştergeţi apoi din sistemul dumneavoastră. Apreciem şi vă mulţumim pentru cooperare. "

Care este legea care poate conduce la raspundere in caz de nerespectare a disclaimerului?

Multumesc frumos
Răspuns la discuția Drum de acces la proprietate
buna ziua, multumesc tuturor. se pare ca m-am stresat degeaba :). primarul si dirigintele de santier au decis ca solutia va fi sa taie 10cm din rampa mea si 10 cm din asfaltul lor, suficient pentru introducerea conductei, si apoi sa betoneze. m-am oferit sa betonez eu sau sa suport cheltuielile cu forajul orizontal, dar mi s-a spus ca nu e cazul. in fine, cand mi se intampla dinastea imi mai trece supararea ca nu am emigrat la timp :)
Răspuns la discuția Drum de acces la proprietate
autorizatia mea de constructie cuprinde explicit "realizarea constructiei x si refacere imprejmuire". nu am referire la rampa de acces. deci nu am o autorizatie de constructie explicita pentru ea. initial era o rampa de pamant acolo, si la fel a fost si drumul comunal. asfaltarea s-a realizat in aceeasi perioada in care am betonat si eu accesul catre curtea mea. puteam lasa accesul pe rampa de pamant, insa ar fi aratat ridicol un gard de cateva zeci de mii de lei, drum asfaltat, si acces de la asfalt pana la mine in curte pe drum de pamant de 3 metri, pe care primaria nu avea nici o intentie sa-l asfalteze; de altfel nici nu a asfaltat nici un centimetru de drum catre proprietatile prin fata carora trece drumul asfaltat. este situata pe domeniul public.
Buna ziua,

Am urmatoarea problema: pentru acces de la drum pana la proprietatea mea, aflata la o diferenta de nivel de circa un metru de la drum, am construit o rampa de beton armat. Aceasta uneste limita proprietatii mele cu limita covorului asfaltic. Are o lungime in plan de circa 3 metri.

In momentul acesta, in localitatea in care se afla proprietatea respectiva se introduce reteaua de apa potabila. Solutia constructiva e de introducere a tevilor pe sant, pentru a evita deteriorarea asfaltului. Ca urmare, teoretic sapatura va trece prin rampa mea.

Intrebarea e: in caz ca nu se va putea instala conducta respectiva altfel decat prin saparea in rampa mea (tehnic exista posibilitati de evitare, insa nu stiu ce sanse am sa ma pot pune cu un tavalug format dintr-o primarie si o firma care lucreaza pentru primarie pe fonduri europene), cine va fi responsabil cu reparatia rampei? Exista vreo procedura prin care sa pot impune folosirea unei solutii tehnice contemporane (nu intru in detalii), care oricum va trebui sa fie folosita si in alte locuri pe parcursul derularii lucrarilor deoarece trecerea pe sub asfalt se va face in anumite portiuni?

Va multumesc,
Calin Dragan
buna,

in luna iunie 2010 am avut un accident de masina. un cetatean in stare de ebrietate (2.1 la mie alcool in aerul expirat) a intrat frontal in mine, distrugandu-mi toata partea din spate a masinii. am solicitat un echipaj de politie care a venit si a constatat daunele, apoi l-au luat pe faptas in vederea recoltarii probelor biologice. a refuzat prelevarea acestora.

problema mea e ca respectivul nu avea o polita rca valabila, ca urmare am ramas cu paguba asteptand inceperea urmaririi penale pentru a ma constitui ca parte civila in proces. din pacate, dupa aproape 9 luni, dosarul e inca la politie, iar autoturismul avariat sta sub prelata (nu pot sa-l repar pe cheltuiala mea, nici sa-l predau la ier vechi, si sa ma trezesc la proces ca nu pot dovedi nicicum ca ce sume apar pe factura reprezinta intr-adevar contravaloarea daunelor). ce se poate face pentru urgentarea inceperii procesului?

va multumesc