avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... intarziere la inceperea procesului
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

intarziere la inceperea procesului

buna,

in luna iunie 2010 am avut un accident de masina. un cetatean in stare de ebrietate (2.1 la mie alcool in aerul expirat) a intrat frontal in mine, distrugandu-mi toata partea din spate a masinii. am solicitat un echipaj de politie care a venit si a constatat daunele, apoi l-au luat pe faptas in vederea recoltarii probelor biologice. a refuzat prelevarea acestora.

problema mea e ca respectivul nu avea o polita rca valabila, ca urmare am ramas cu paguba asteptand inceperea urmaririi penale pentru a ma constitui ca parte civila in proces. din pacate, dupa aproape 9 luni, dosarul e inca la politie, iar autoturismul avariat sta sub prelata (nu pot sa-l repar pe cheltuiala mea, nici sa-l predau la ier vechi, si sa ma trezesc la proces ca nu pot dovedi nicicum ca ce sume apar pe factura reprezinta intr-adevar contravaloarea daunelor). ce se poate face pentru urgentarea inceperii procesului?

va multumesc
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 00:31, 16 Februarie 2011
In asemenea situatii cel ce raspunde pentru daune este Fondul victimelor strazii. Apelati la ajutorul unui avocat.
Va trebui sa solicitati serviciile unui avocat. Cert este ca cel care va lovit este direct raspunzator si va trebui sa va achite intreaga paguba
Mergeti la oricare asigurator RCA , preferabil la cel de la care aveti polita RCA proprie si solicitati formularul de avizarea daunei la FPVS, pe care completat il veti depune tot acolo, primind sprijinul necesar.
Ultima modificare: Marți, 15 Februarie 2011
nucu$, utilizator
Orice firma de asigurare cea mai apropiata de dv. va poate deschide dosar de dauna pt Fondul de Despagubire al Victimelor Strazii si va poate da toate lamuririle necesare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare daune accident rutier petros dorin petros dorin Buna ziua. Am avut un accident rutier, din vina exclusiva a altei persoane (masina parcata regulamentar, a intrat o persoana cu motocicleta in masina) am fost ... (vezi toată discuția)
Rca expirat-vinovat alos alos Buna Ziua, Am avut un mic accident, neacordare de prioritate, in care am fost implicat.Din pacate aveam RCA-ul expirat de cateva zile. Am recunoscut ... (vezi toată discuția)
Accident auto, vinovatul fără rca. ce altă opțiune am să recuperez dauna în afară de instanța civilă? Constantin Teodor Constantin Teodor Mi-am găsit mașina lovită rău în parcare. Vinovatul a fugit dar l-am găsit. Nu are RCA. Ce altă opțiune am să recuperez daună în afară de ... (vezi toată discuția)