avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 859 soluții astăzi
Forum Activitate Gusty29

Activitate Gusty29

Răspuns la discuția Autorizatie de constructie
Da,
Asta este cu totul alta intrebare.
Din pacate ,la aceasta nu va pot da un raspuns la fel de clar pt ca nu am mai "cunoscut"asemenea situatii.
ma gandesc totusi la 2 aspecte :
1. AC nu se poate obtine mai greu ca inainte ( dispuneti deja de pc. a,b si c enumerate de mine mai sus ) . Posibil sa fi expirat unele avize stabilite prin CU + dovada achitarii taxelor legale
2. Nu inteleg de ce tot prelungiti aceasta autorizatie :( . Faceti acest lucru doar cand veti avea "suport" financiar pt a demara constructia
Răspuns la discuția Autorizatie de constructie
Mirela,

Din pc de vedere legal toate cele necesare constructiei ( enumerate de D-ul consilier juridic mai sus ) trebuie obtinute de Proprietar, Dar practic proiectantul este cel care intocmeste acest dosar cu toate trebuintele ( avize,aprobari...etc )
Spui ca ai proiectul..., de unde..?! . Daca ti l-a aratat un proiectant iar tu ai venit cu intrebarea asta pe forum "Drept Civil" #-o eu zic sa renunti la el de indata
Pana la autorizatia de constructie , ai multtt de munca:(( .
Pe langa cererea A.C. trebuie avut la dosar urmatoarele :
a) certificatul de urbanism;
b) dovada titlului asupra terenului si/sau constructiilor;
c) proiectul pentru autorizarea executarii lucrarilor de constructii;
d) avizele si acordurile legale necesare, stabilite prin Certificatul de Urbanism;
e) dovada privind achitarea taxelor legale.

succes
Răspuns la discuția Verificare teren Litigiu
Un raspuns pe masura asteptarilor privind CF-ul si continutul acestuia ( adica ce se poate verifica acolo )
Multumesc pt asta
Si nu ma mai certati :"> , pt ca am spus ca ar fi bine daca ar confirma si un notar/avocat cele spuse de voi :sorry:
sa nu uitam ca suntem pe un forum unde orice idee, sugestie, cunostinta sau critica este bine venita in a lua o decizie buna in continuare
respecte
Răspuns la discuția Verificare teren Litigiu
Nu o luati in nume de rau , poate m-am exprimat si eu gresit la ultimul post. Orice ajutor , informatie ...etc este importanta si bine primita.
Haideti sa reformulam atunci pt intelesul nostru si a celor care or sa mai citesca .
Achizitia terenului , de VERIFICAT :
1. Actul de proprietate in original (contract de vanzare cumparare autentificat la notariat sau titlu de proprietate)
2. Certificat fiscal de la Directia Taxe si Impozite Locale sau Primaria Localitatii unde se afla terenul pentru judete, in certificatul fiscal trebuie precizat obligatoriu suprafata de teren, categoria de folosinta (extravilan, intravilan arabil sau intravilan construibil), numarul postal (daca exista). Certificatul trebuie sa fie eliberat in luna in care se incheie contractul de vanzare cumparare in forma autentica.
3. Extras de carte funciara de la judecatoria de sector . In extras trebuie precizate suprafata terenului, numarul postal (daca exista). Extrasul de carte funciara este valabil 24 de ore - in ziua in care s-a eliberat si a doua zi - (cu precizarea drumului de servitute si in favoarea caror loturi - daca este cazul).Deasemenea daca terenul este liber de sarcini
4. Dosar cadastral in copie . ( contine coordonatele si punctele de contur ale suprafetei )
5. In cazul terenurilor intravilane construibile, se solicita certificat de urbanism de la Primaria de sector, cu mentiunea "necesar la instrainare".
6 De verificat daca terenul care urmeaza a fi valorificat NU face obiectul vreunui bun Ipotecat de actualul proprietar ( asta nu stiu unde trebuie verificat )

Daca toate aceste 6 pc sunt ok , atunci se poate achizitiona fara probleme. Am dreptate ?!


Răspuns la discuția Verificare teren Litigiu
Da, multumesc pt raspuns,
Mai intervin si eu cu un reply pt ca doresc si alte raspunsuri/informatii:
1. Nu am nici o suspiciune cu privire la acest aspect ( chiar au mai cumparta pers de la el , teren + case pe care le-a contruit el ). Sunt doar eu putin mai pretentios,adica mi-ar placea sa stiu ca pot dormii linistit
2. extrasul CF este oricum obligatoriu inainte de intocmirea contractului de vanzare cumparare si se poate verifica
3.In ceea ce priveste insolventa/incapacitate de plata ( adica creditorii actioneaza in instanta pt recuperarea bunurilor "matetriale/banesti ) si verificarea de autoritati tranzactiile din ultimii 3 ani ( nu stiu daca e perioada exacta ) din cate stiu este valabil atat la pers juridice cat si pers fizice.

Doar o pers de specialitate ne-ar putea lamurii excat

Cu respect
Doresc sa achzitionez o parcela teren pt constructie casa. Actualul Proprietar este o persoana juridica ( SRL , care a mai construit case,duplexuri in zona ).

Aproape toate informatiile le am , una SINGURA ma ingrijoreaza.
La cine ma pot adresa ( si/sau ce acte sa verific ) ca sa ma asigur ca terenul pe care doresc sa-l cumpar nu este in Litigiu ( adica nu a fost vandut mai multor persoane ) ?!!
Multumesc mult
PS: daca ajuta D-zeu negociere asupra acestei parcele va fi la finele acestei saptamani
Exact,
Executorul judecatoresc iti poate pune poprire si/sau secehstru pe vreun venit salarial sau bun imobil,mobil...etc
hartia primita de la firma de recuperare care spune asta sunt vorbe in vant.
Daca vor apela la un executor judecatoresc , mai mult ca sigur acesta va trimite o adresa pe cont ( in care tu iti primesti banii ) pt blocarea acestuia.
1. iti poti deschide cont la alta banca ulterior
2. iei banii in mana ( f bine asa )
3. se face contestatie , cu demonstratia ca este singurul tau venit si iti va fi blocat cont. vor oprii 1/3 din salar conform legii.

vb cu prietena ta avocata si iti va confirma.
Da un semn daca e sau nu asa

PS: Daca nu au venit cu executor judecatoresc , de ce sa il astepti pe acesta , plateste tu 1/3 din salar ca doar atata poti si nu mai mult
Ioana ,
cateva sfaturi de la mine:
1. Tu nu ai de ce sa dai firma de Recuperare in judecata , nu ai nimic sa recuperezi de la ei , nu ai ce daune sa ceri , pe ce motiv..?!!
2. intradevar dobanzile sunt abuzive si nelegale ( si ei sunt constienti de acest lucru ), dar dobanzile pot curge conform cat este specificat contract credit parafat initial cu banca , sau daca e caz de instanta poti castiga dobanda legala ( parca in jur la 6% /an )
3. NU poti invoca retractul litigios in instanta , pt ca acesta nu este permis de lege in litigiile comerciale. ( adica nu vei putea "cumpara" creanta cu suma cu care aceasta a fost cesionata de catre banca )
4. nu ai bunuri imobile ,terenuri,alte venituri...etc ( chiar tu ai spus ) , atunci nu merita. Daca ei nu te-au inaintat in instanta s-au nu au venit cu executor judecatoresc ( hartiile de genul pot sa-ti tot vina si sa tot ameninte ) nu are rost sa faci nici tu nimic.
5. grija ca acestea se prescriu dupa 3 ani ( pt mai multe informatii , este un topic anume privind prescrierea )

Mai gandeste-te,

Gabi
Răspuns la discuția blocare card credit?!
1. aceasta rezolvare ( adica poprire 1/3 din salar ) vine de le Dv-stra , sau de la banca.?! Daca este de la ei si va permiteti ,platiti .Viitorul trebuie privit cu optimism , or fi mai bine, sau cel putin cum a fost inainte de criza
2. porpirea pe intreg salariul si /sau blocare cont . Nu este legala atata timp cat acesta este singurul Dv-stra venit. Binenteles ,daca se intampla blocare cont, trebuie facut contestatie si demonstrat acest lucru ( se poate si fara avocat )
3. daca se intampla sa va blocheze contul , creati altul si directionati salariul acolo.Pana vor afla acest lucru si vor timite o noua adresa de cont pt blocare ( cum spunea un coleg de mai sus ) nu veti ramane fara bani si poate ,poate se va rezolva pc.2
In primul rand trebuie sa afli daca contractul tau de credit ( creanta ) a fost predata catre o frima de recuperari sau acestia din urma au cesionat ( cumparat ) creanta de la banca.
si asta poti face :
1. intreband la banca
2. intreband la firma de recuperari ( desii ma indoiesc ca ti-ar raspunde ) .
Dar poti incerca si anume asa : " Domne daca ati cesionat creanta mea de la banca X , doresc sa primesc numarul cu care aceasta a fost inscrisa in Arhiva Electronica de Garantii Reale Imobiliare ( acesta este o data de baza privind "gestiunea" tuturor creantelor cumparate din tara ).
spor la treaba .
si acum:

1. daca creanta doar a fost predata , poti negocia inca cu banca ,reesalonare ,sa-ti prezinte defasurator...etc
2. daca a fost cesionata , banca nu mai are nici o legatura . Negociaza cu firma de recuperari. GRIJA ca poti primii si reduceri ,daca platesti integral,sau esalonat pe 5,6 rate...etc. Incearca sa obtii acest lucru ,iar daca il obtii telefonic , cere-l in scris.
La treaba