Sa inteleg ca Apel se v-a face indiferent ca au probe noi sau nu .
Monentan nu a declarat apel.
In probabilitatea ca v-a ramane definitiva .
Imi pot recupera " paguba" ?
Buna ziua,
La inceputul anului , mai exact pe data de 12.01.2018 , am fost oprit si sanctionat de catre un echipaj de olitie rutiera pentru neacordare de prioriatate pietonilor.
Am intentat un proces impotriva procesului verbal care imi suspenda dreptul de conducere pentru 30 zile si o amneda de 580 ron.
Procesul l-am castigat.
ACum doresc sa imi recuperez " pagubele" de la agentul de politie care a facut greseala.
Pe data de 18 ianuarie aveam un bilet de avion patit pentru a ma intoarce in Danemarca la munca.
Mentionez ca lucrez ca Sofer de Camion - fapt pe care i l-am mentionat si agentului si i-am prezentat biletul de avion in momentul in care m-a oprit.
Datorita greselii agentuli mi s-au produs mai multe pagube mteriale,
Eu sunt din Olt iar procesul s-a desfasurat in Dolj - cheltuieli cu transportul
Am fos pe pas de a imi pierde locul de munca.
Am pierdut biletul de avion in valoare de 100euro
Am pierdut veniturile salariale pe perioda intarzierii intoarcerii la munca - aproximativ 900 euro - petru a dovedii asta am inscrisuri de la angajator, contract de munca , extrase de cont pentru a justifica salariul meu .
De asemene aceasta greseala mi-a adus si neplaceri legat de intarzieri ale ratelor si platii utilitatilor.
Am sanse de a castiga un asemenea proces si de a imi primii banii inapoi ?
Pot cere si daune morale in aceasta situatie?
Buna ziua,
In urma cu aproximativ 6 luni am fost sanctionat de un echipaj de politie pentru viteza( 75km/h in localitate) , am contestat si am castigat , deoarece politia nu a avut dovezi , in proba video m-au acuzat ca am condus cu totul alta masina.
Acelasi agent de politie in trecucut ma mai sanctionat pe nedrept .
Care este procedura de intentare a unui proces de abuz in serviciu impotriva agentului?
Ce sanse am ca agentul sa fie sanctionat?
Mi se vor deconta onorariile /cheltuielile?
Mentionez ca nu doresc despagubiri , doar sa fie tras la rsapundere agentul acesta.
Merita sa fac asata?
O zi placuta!
Buna ziua,
Vreau sa deschid un magazin online .
Doresc sa stiu ce facilitati pot avea ca student .
In 2016 mai este valabil SRL-D ?
Multumesc!
Buna ziua ,
Doresc sa stiu care este baza legal si care sunt pasii de urmat pentru infiinatrea unui club de poker . (cod caean, taxe si impozite)
Multumesc!
PS: am gasit in prealabil pe Avocatnet subiecte similare dar sunt din 2013 deci nu am facut spam , zic eu .
Buna ziua ,
Am oportunitatea de a prornii o colaborare cu o firma din Lituania.
Firma din Lituania este o firma de transport marfuri , ei au camioanee iar eu trebuie sa recrutez/angajez soferii .
Soferii vor fii angajati in romania de catre firma mea , dar vor lucra pentru firma din Lituania in baza unui contract de prestari servicii.
Intrebarile sunt :
Ce cod CAEN imi este necesar?
Pot angaja soferii iar in contract sa se specifice ca plata salariului v-a fii efectuata de firma din Lituania?
Deci pot fi pus la plata a 500-1000 lei iar el la 10.000 -20.000.
Cardul tahograg nu inregistreaza firma , dar inregistreaza numarul de inmatriculare al masinii , iar eu pot dovedii a cui este masina cu o copie a certificatului de inmatriculare. Iar eu pot pierde 500-1000 de lei pe langa cei 1000-1500 euro , si el va platii 2000-4000 euro pentru ce a facut. Deci ideea e ca nici el nu ramane cu banii.
Sa inteleg ca nu imi pot recupera banii.....
Ideea e ca eu nu am vazut nici un contract , nu am semnat nciun contract. am verificat doar online pe siteul CAS si figurez ca asigurat.
Patronul nu v-ai fi penalizat pentru munca la negru si nu v-ai fi obligat sa imi plateasca salariul minim pe economie pe pedrioada in care m-a tinut angajat la negru ?
Buna ziua,
Lucrez de 7-8 luni de zile ca sofer profesionist international , la o firma care nu vrea sa imi faca angajare. De 1 luna de zile figurez ca asigurat la CAS , cred ca mi-a facut ceva gen angajare desi eu nu am semnat nimic.
Problema sta in felul urmator : Firma refuza sa imi plateasca salariul la zi , mereu raman cu 1000 - 1500 euro in urma .
Vreau sa plec de la aceasta firma dar nu imi pot recupera banii pe care am muncit .
Am fise de concediu stampilate si semnate de administratorul firmei desi eu nu sunt angajat, nu am semnat niciun contract de munca. legitimatie de servici semnata stampilat . Inregistrari in cardul Tahograf cu zilele cand am lucrat si unde.
Imi pot recupera banii in instanta? daca da , care sunt pasii de urmat si ce sansa de reusita am , eventual cum se calculeaza despagubirile?
Va multumesc anticipat.