Multumesc frumos .Insa daca si el in ziua respectiva are un alt proces?
Ideea este ca vreau sa aflu daca juridic exista "pedeapsa" ca nu suntem la evaluare sau aceasta se poate face si numai " pe afara" sa zic asa, adica doar in functie de zona in care se afla casa.
Multumesc mult pentru intelegere.
Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti daca este obligatoriu(in sensul in care se pedepseste legal) sa fiu acasa cand se face evaluarea locuintei (ceruta de fostul sot, acum la partaj) sau se poate face in functie de zona in care este situata?
Trebuie sa anunt evaluatorul ca nu pot fi acasa?
Ideea este ca sunt plecata din tara pe o perioada mai lunga iar pentru partaj am deja avocat care ma reprezinta.
Va multumesc!
Asadar, aceasta declaratie nu poate fi luata in calcul deoarece este semnata de martori care imi sunt rude,am inteles bine? sau pot lua in calcul exceptia data de art.190 C proc.civlia,citat de D-voastra?
Daca martorii erau vecini sau nu erau rude,era luata in considerare,corect?
Buna ziua,
Puteti va rog sa-mi spuneti daca intr-un proces de partaj,declaratia parintilor mei,semnata in prezenta unor martori,care au semnat si ei,are valoare in instanta?
Nu este facuta la notar,au facut ei o hartie,ca sa se stie ca mi-au dat bani pentru casa,in 1999 si au scris asta in prezenta unor martori,care au si semnat.(se intampla dupa o anterioara"tentativa de divort" (ne-am razgandit atunci)care a avut totusi loc in 2002,insa acum se cere partajul!
Pentru a dovedi ca am avut banii de achizitie a casei(in 1999)primiti de la parintii mei si nu au fost ai ex-sotului,asa cum pretinde.
Mentionez insa ca martorii sunt fratele meu si sotia acestuia si o verisoara. Conteaza aceasta hartie? Acestia pot veni ca martori sa confirme.
Va multumesc tare mult pentru raspunsul D-voastra.
Am vb deja cu un avocat,insa nu am apucat sa-i arat citatia si cererea de chemare in judecata.
Eram doar contrariata deoarece nu inteleg in baza carui act s-a acceptat aceasta cerere de chemare in judecata,neexistand nici macar nr. din registrul cadastral sau macar nr. contractului de V-C.
Iar la dosar nu exista nici o imputernicire catre av.,cum nu exista semnatura reclamantului,desi el este cel care solicita,av. nu apare in cerere nicaieri.
Mi se pare totusi ca se accepta prea usor cererile,asa si eu pot merge sa spun ca solicit "x" bun de la "y" fara sa dovedesc cumva ca exista acel bun si instanta sa piarda timp si sa se cheltuie bani ca sa se dovedeasca intai ca exista si apoi ce mai urmeaza.
Totusi daca cererea este intocmita de un avocat nu trebuia sa contina exact ce spune legea? Acte doveditoare,sau inscrisuri de la carte funciara,semnaturi,imputerniciri,etc.Cum a fost acceptata? Mi se par multe greseli care asteapta sa fie indreptate dupa primul termen,cand era mai simplu sa nu fie acceptata daca nu este complet intocmita si dovedita!
Poate cineva sa-mi spuna cat este de corect ca un dosar de partaj la judecatorie sa nu contina decat cererea prin care se mentioneaza ca s-a dobandit un apartament de la adresa "X,"in timpul casatoriei si se cere partaj conf.art "z" din codul familiei si hotararea de divort din 2002?
Nu este mentionat nici macar nr. contractului de vanzare cumparare,nici nr. din registrul de cadastru(intabulare)sau cum ii spune,nu mai zic de o copie dupa acest contract,macr un nr. al contractului,cum dealtfel nu este anexat la dosar(am verificat la arhiva) nici macar imputernicirea dintre reclamant si avocat,mai ales ca cererea este facuta de reclamant si semnata de avocatul acestuia,fara sa se mentineze in cerere ca este reprezentat legal de av."Y "cu sediul in "W "sau ce se mai scrie,insa avocatul semneaza cererea de chemare in judecata,indescifrabil ,dar cu stampila cab.individual iar reclamantul nu semneaza.
Este corect acceptat acest dosar,aceasta cerere de catre judecatorie? Pe ce baza? doar pentru ca reclamantul spune ca exista aceasta casa? Nu trebuia anexat chiar nimic?Este crezut pe cuvant? In hotararea de divort din 2002 nu scrie nimic de apartament,iar aceasta hotarare este singurul act de la dosar,in afara de cerere bineinteles si timbru.
Va multumesc si apreciez enorm orice raspuns complet si profesional.
Problema este de fapt aceasta: divortul a fost in 2002,partajul incepe in iunie,pe 01,anul acesta.
Reclamantul a depus taxa de timbru pt suma minima data de un notar,in fct de oras,la care a adaugat el una pentru imbunatatiri facute,pe care le si enumera in cerere.
-imbunatatirile enumerate,sunt false si pot dovedi(ex.a spus ca a schimbat 2 usi lemn in casa,iar eu am doua usi obisnuite cele vechi din '77 ale apartamentului,doar ca au folie) iar pt. alte imbunatatiri care spune el ca el le-a facut,nu are acte,pt ca nu este adevarat ca el le-a facut.
Asa ca la final a estimat casa ,cu imbunatatirile enumerate,la 120.000lei.
Intrebarea mea era daca valoarea apartamentului,la expertiza se calculeaza doar in fct de zona,nr.camere si nu mai stiu ce,sau conteaza imbunatatirile facute dupa divort de mine?
Pt ca daca se face evaluare si se gaseste o suma mai mica,este ok,mai mare nu imi convine pt ca nu este dreptul lui,mai ales ca ap. este cumparat in rate de la fostul ICRAL in 1999-2001,iar in 2002 am divortat,adica el nu a facut nimic in casa,tot ce exista sunt facute de mine dupa 2003(da am acte doveditoare).
Asadar nu pot solicita sa se scada sulta in acest caz,nu?
dar pot solicita sa se scada din sulta cheltuilile (jumatate evident) cu impozitul,intretinere si cadastru si intabularea casei(intabularea am facut-o eu anul trecut cand el a fost de acord pt. o sapt. sa donam casa fetitei noastre de 19 ani)?
Deasemenea as dori sa stiu daca cererea lui de chemare in judecata,daca nu este semnata de el,ar trebui sa fie formulata cu: prin reprezentant legal X,cu sediul in Y,in calitate de avocat?Daca nu este asa si totusi este semnata doar de avocat,pot face ceva? are vreo importanta?Plus ca numele de pe chemarea in judecata este numele meu de dinaintea casatoriei cu el,iar eu in acte acum alt nume,fiind recasatorita.Pot sa intarzii cumva procesul bazandu-ma pe aceste aspecte(este important sa aman cat mai mult,fetita noastra avand exam pt facultate si nu am banii toti,pt sulta)
Stie cineva,daca in cazul unui proces de partaj,daca reclamantul a apreciat apartamentul partajabil la 100.000 lei(sa spunem) solicitand sulta pt partea sa,paratul ramanand in apartament.Paratul la randul sau ,daca a facut imbunatatiri majore,dupa divort (dovedind cu chitante,facturi) poate sa ceara scaderea sumei respective,(alocata imbunatatirilor: parchet in toata casa,ferestre termopan,zugravit,izolatie exterioara,etc)din sulta datorata reclamantului?
Adica in loc de jumatate din 100.000 ron pt.reclamant sa se scada toate imbunatatirile fara de care la acest moment,apartamentul partajabil nu ar avea aceasta valoare?
Multumesc si sper din suflet ca ma poate ajuta cineva!
Am primit de la cineva,pe mail, un raspuns referitor la numele gresit de pe cererea de chemare in judecata, care suna asa:
"Puteti verifica in dosarul de la judecatorie, insa daca va prezentati la dosar, viciul de procedura cu privire la cererea cu alt nume se acopera (chiar daca nu s-ar acoperi, ar fi o chestiune de timp pana sa primiti citatia cu numele corespunzator)."
As putea fi lamurita cum adica nu se acopera?
Nu se acopera inseamna ca se mai amana pana se face o cerere cu numele meu corect,cel din C.I sau se anuleaza cererea existenta si se depune alta de catre reclamant, cu numele meu corect.Stiu ca este o chestiune de timp,insa timpul ma intereseaza.