avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Activitate george_puchiu

Activitate george_puchiu

Răspuns la discuția Prescrip?ie crean?ã
cunoșteam termenul general de prescripție însă nu știam exact dacă acesta se aplica și în cazul meu.

Vă mulțumesc!
în urma unui proces de ieșire din indiviziune instanța a dispus, prin hotărâre rămasă definitivă și irevocabilă (prin expirarea termenului de apel), obligare reclamantului la plata a 9000 Ron câtre pârât, reprezentând valoarea cotei-părți a pârâtului la imobilul supus partajului.

care este termenul de prescripție al creanței izvorâte din dreptul de proprietate comună?

Vă mulțumesc!
atunci mă simt nevoit mă raliez părerii d-nei avocat și să conchid că soluția dispusă de procuror vă profită.
pe de altă parte puteți face un denunț la poliție în legătură cu infracțiunea de mărturie mincinoasă în urma căruia dacă (și în măsura în care mărturia sa a contribuit la pedepsirea dvs) se va dovedi că martorul a mințit în legătură cu fapta comisă de dvs amenda va putea fi redusă, nemaifiind nevoie de plângere împotriva rezoluției procurorului
alinaborza a scris:

. Ma reper inca odata- solutia de nup este favorabila dvs, ma gandesc ca va nemultumeste doar temeiul de drept.

dacă omul se consideră nevinovat are tot dreptul să fie nemulțumit și, pe cale de consecință, să atace rezoluția procurorului
Răspuns la discuția Recurs la recurs :)
instanța de recurs
nu cred că acest site e destinat întrebărilor de acest gen și mai cu seamă, nu e destinat persoanelor care reușesc să purceadă în a scrie asemenea tâmpenii.

ai toate șansele să fii prins/ă. Orice fenomen, acțiune, inacțiune, generează probe, care identificate și puse cap la cap, conduc la cauză, la sursă, în cazul acesta, la făptuitor.
Crimele nerezolvate sunt excepțiile care confirmă statisticile clare.
un motiv în plus pentru a descuraja acte de acest gen este acela că infracțiunile de omor nu se mai prescriu, deci poți fi prins/ă și la pensie

există un citat care spune așa:
''a studia fără a gândi e un nonsens dar a gândi fără a studia este periculos'' - Confucius

Răspuns la discuția prescriptia extinctiva
după părerea mea termenul de prescripție extinctivă este de trei ani, și curge de la data când creanța a devenit exigibilă, adică după neplata chiriei timp de trei luni consecutiv.
e adevărat, nu sunteţi nevoită la plata unor taxe, însă, în anumite situaţii de achitare de încetare a procesului penal sau de neîncepere a urmăririi penale (art. 192 Cpp) puteți suporta anumite cheltuieli judiciare
Răspuns la discuția mostenire
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
în situația dvs, primăria nu poate face nimic
Răspuns la discuția mostenire
puteţi exercita o acţiune în revendicare în cadrul căreia va trebuie să dovediţi, în instanţa civilă, că suprafaţa supusă revendicării vă aparţine.
În măsura în care vecinul dvs a fost de rea credință când a mutat hotarul, acesta poate fi obligat la plata unor daune, urmare a faptului că v-a lipsit de folosința bunului.
de asemenea, preventiv, puteţi introduce o acţiune în grăniţuire, în cazul în care vecinul dvs nu ar recunoaște linia de delimitare a fondurilor învecinate.

...nu există nicio lege care să interzică arderea resturilor vegetale atâta timp cât arderea este controlată, supravegheată...