avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Proces Penal, Vatamare Corporala, Plata?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Proces Penal, Vatamare Corporala, Plata?

Buna ziua!
As dori si eu un raspuns cu privire la procesul penal pt vatamare corporala: Trebuie platit?
Multumesc anticipat pt timpul si efortul acordat!
Cel mai recent răspuns: dragomir_irina , utilizator 20:30, 7 Mai 2012
Ce sa fie platit???

reveniti cu detalii
In procesele penale nu platiti taxe . Doar avocatul il platiti .
e adevărat, nu sunteţi nevoită la plata unor taxe, însă, în anumite situaţii de achitare de încetare a procesului penal sau de neîncepere a urmăririi penale (art. 192 Cpp) puteți suporta anumite cheltuieli judiciare
Dupa cate zile de la plangere incepe procesul si cine ia initiativa? Eu, sau domnul politist care imi detine dosarul?
Sa inteleg ca atunci cand spuneti "procesul" va referiti strict la faza de judecata.
Pana sa se ajuna in instanta mai exista o faza procesuala, cea a urmaririi penale (de regula dureaza cel mai mult) si abia dupa aceasta faza procurorul decide daca trimite dosarul in instanta.
Dvs, daca ati formulat deja plangerea in termen, in principiu nu trebuie sa mai faceti nimic in faza de urmarire penala, doar sa puneti la dispozitie toate probele pe care le detineti si sa va prezentati atunci cand veti fi chemata.

Alte discuții în legătură

Obligat sau nu ,sa plateasca taxa de timbru? Alexutzu Alexutzu persoana s-a indreptat pe civil,impotriva unei persoane careia i s-a dat de catre procuror o amenda administrativa si s-a specificat in ordonanta ca persoana ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu plata de 3% taxa de timbru Floarea Cring Floarea Cring Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la intrebarea: O cunostinta a unui prieten, a suportat un accident rutier, mergand pe stada. In urma ... (vezi toată discuția)
Taxa timbru I_O_VDM I_O_VDM Daca am un prejudiciu de recuperat in urma unui proces penal in care latura civila a ramas nesolutionata pt ca inculpatul nu doreste o intelegere cu persoana ... (vezi toată discuția)