Buna ziua!
As dori si eu un raspuns cu privire la procesul penal pt vatamare corporala: Trebuie platit?
Multumesc anticipat pt timpul si efortul acordat!
Potrivit art. 24 lit. o din Norma Metodologică din 22/04/1999 pentru aplicarea Legii nr. 146/1997 privind taxele judiciare de timbru, sunt scutite taxele judiciare de timbru , potrivit legii, acţiunile şi cererile, inclusiv cele pentru exercitarea căilor de atac, referitoare la cauzele penale, inclusiv despăgubirile civile pentru daunele materiale şi morale decurgând din acestea, formulate cu prilejul soluţionării dosarului penal sau prin acţiune civilă separată, introdusă la instanţa civilă potrivit dispoziţiilor art. 19 şi 20 din Codul de procedură penală.
Din interpretarea celor două texte de lege rezultă că beneficiază de scutire de taxe de timbru părţile civile care exercită acţiunea civilă în procesul penal sau separat de acesta, care au suferit o vătămare într-o cauză penală.
Daca dupa divort si pana la incident locuiam impreuna incontinuare pt ca aveam credit ipotecar, acum, el nemai locuind cu mine in aceasi locuinta, dupa incidentul violent, iar creditul mai dureaza pana sa il iau asupra-mi cel putin 1 an de zile, pot cere interdictie pt mine si copil?
Taxa timbru
I_O_VDM
Daca am un prejudiciu de recuperat in urma unui proces penal in care latura civila a ramas nesolutionata pt ca inculpatul nu doreste o intelegere cu persoana ... (vezi toată discuția)