avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Activitate Trident

Activitate Trident

Am incheiat un contract de antrepriza fara un pret determinat in care ma obligam sa construiesc o casa cu toate utilitatile si dotarile necesare. pana la o anumita data.Pentru asta am primit o suma -cca 100 000 de Euro cu titlul de acount. Am mers cu lucrarile cat mi-au ajuns banii. As mai fin avut nevoie de cca 20 000 de Euro pentru a o preda la cheie dar propietarul nu a avut bani sa-mi dea asa ca, a trebuit sa intrerup lucrarile.
M-a dat in judecata , a facut o expertiza extrajudiciara in care s-a stabilit ca mai este nevoie de 30 000 de Euro ca sa-şi termine casa şi mi-i cere acum prin instanta invocand faptul ca nu i-am terminat casa la timpul stabilit in contract.
Eu stiu ca un contract de antrepriza fara un pret determinat este practic nul. Poate sa ma oblige sa-i termin casa pe banii mei?
In noul cod civil posibilitatea revocarii unei donatii in urma nasterii unui copil in familia donatorului s-a scos.
Cum considerati asta? O revenire la normalitate sau o nedreptate care i se face noului mostenitor?
Am primit o cerere de chemare in judecata mincinoasa in totalitate.
Face referire la rezilierea unui contract de antrepriza
Pana aici sa zicem ca ...asa este pe la noi.
Da, dar suma care mi se cere este de 125 000 Euro.
Am vorbit cu reclamantul si el zice ca nu a scris asa ceva. Cererea exista insa, dar se pare ca nu este semnata de el.
Ce sfat imi dati?
Mie ca profan imi miroase clar a tentativa de inselaciune. Si asta folosind instanta.
Răspuns la discuția Executare silita
Sa presupunem ca nu reusim sa facem rost de cei 20 000 de Euro pana cand incepe executarea silita. Riscam sa ni se vanda casa ( evaluata la 290 000 Euro) la 40 000 Euro spre exemplu?
Nu exista totusi niste reguli aici? Poate cumpara cineva 1/2 din casa?
Răspuns la discuția Executare silita
Partajul in cazul asta poate fi facut prin instanta de executor fara convocarea parţilor?
Poate fi executat un bun evaluat la 290 000 Euro, bun comun al sotilor de un creditor caruia sotia ii datoreaya 20 000 de Euro?
Contractul de imprumut este facut de sotie. S-a dat o sentinta definitiva si irevocabila si s-a cerut instantei incuvintarea executarii silite.
Din cate stiu creditorul se va indrepta asupra casei evaluata la 290 000 Euro.
Daca da, care ar fi pasii de urmat si cam cat ar dura aceasta executare silita?
Multumesc.