avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Activitate geoadrian

Activitate geoadrian

mediator_Constantinescu,

Puteti fi mai explicit?Am inteles ca trebuie sa fac o cerere la primarie(catre cine,ce sa scrie in cerere?)Nu am un motiv neaparat temeinic.As vrea sa renunt la unul din prenume pentru ca nu imi place si mi-as dori mult sa renunt la el.Este posibil?
Buna ziua,as vrea sa-mi schimb numele,adica sa renunt la unul din cele doua prenume mai exact.Ce demersuri ar trebui sa fac si unde?Care este procedura,ce costuri implica?Banuiesc ca trebuie sa imi schimb buletinul,permisul auto si cine mai stie ce alte acte.ma poate indruma cineva?Sper ca am ales categoria potrivita.Multumesc anticipat.
Răspuns la discuția infractor prieten cu politistul
Cel care m-a lovit a venit cu mama sa sa-mi ceara sa-l iert,celalat nu.Si eu as opta pt impacare,insa avand in vedere ca agresorii nu au dat o declaratie in care sa-si recunoasca fapta nu pot avansa o suma pt despagubiri,si pe al 2-lea sa-l iert pur si simplu?normal m-i se pare ca politistul sa obtina declaratiile reale de la agresori si apoi sa pot emite pretentii.nu vreau sa ma inbogatesc cu banii lor murdari dar trebuie sa simta cumva care e gravitatea faptei lor.
Răspuns la discuția infractor prieten cu politistul
Dupa doua sapt.doar declaratia mea se afla la dosar.mentionez faptul ca am depus plangerea in comuna unde domiciliaza agresorii si unde a avut loc agresiunea,eu locuind in loc.invecinata.Domnul politist B face presiuni asupra mamei mele(tatal nefiind in tara)sa-i comunice"pana unde vrea sa ajunga"(opteaza pt impacare amiabila sau pana la finalul procesului).ce relevanta ar avea?cumva in functie de acest lucru va instrumenta cazul?nu sunt sigur ce vor declara nici unul din martori avand in vedere ca toti sunt colegi si prieteni cu agresorii,erau acolo pt galerie.Am mari indoieli ca politistul va face eforturi sa obtina marturiile reale ale acestora.ce pot sa fac?mai adaug ca nu-mi pot permite acum un avocat.Ce poate face mama mea?
Buna ziua,revin cu un subiect mai vachi.Am 17 ani si am depus la politia comunala o plangere impotriva a doi agresori(16 respectiv18 ani)in baza legii180 aln.2C.P.insotita de certif.med.leg.(12-14 zile de ingrjire med.)mentionez ca unul m-a tinut(18 ani),iar celalalt(16 ani)m-a lovit.Am numit in plangere si 9 martori care erau de fata,colegi de clasa cu agresorii.Am cerut sa stiu cine se va ocupa de caz,iar comandantul mi-a spus"Domnul B".am vb cu domnul B.si m-a asigurat ca vom avea o colaborare buna.Dupa o sapt. cand l-am sunat mi-a spus ca nu el se ocupa de dosar#-o.Domnul comandant m-a asigurat din nou ca se va ocupa domnul B:O.Au trecut doua sapt de atunci si nu au fost citati nici faptuitorii nici martorii.Mai mult unul dintre agresori se lauda ca tatal lui este bun prieten cu ofiterul caruia i-a fost atribuit dosarul spre cercetare(DOMNUL B) si nu va patii nimic iar celalalt imi rade in nas.Faptul ca nu se misca nimic ma face sa cred ca politistul B tergiverseaza lucrurile si acel copil stie ce spune.Ma ingrijoreaza faptul ca as putea fi"lucrat pe la spate".cineva m-a sfatuit sa mai depun o plangere la parchet in care sa semnalez suspiciunea mea.Ce ma sfatuiti sa fac si cum as putea sa-l determin pe acest politist sa-si faca datoria?:(
Răspuns la discuția plangere penala/impacare amiabila
intr-adevar,unul din cei doi(cel care m-a lovit) si-a exprimat dorinta de a ne impaca amiabil,insa cel de-al doilea(cel care m-a imobilizat pentru a nu ma putea apara) imi rade in continuare in fata.mentionez ca plangerea am formulat-o impotriva amandurora.nu cred ca este normal sa-mi retrag plangerea doar la cererea unuia,iar celalat sa scape nepedepsit.cum credeti ca ar trebui sa procedez si ce atitudine ar trebui sa iau fata de cel care m-a imobilizat?avand 18 ani cel care m-a tinut ce risca?si care ar fi "procentul lui de vina"?
buna ziua, am 17 ani,am fost agresat de 2 colegi(16,respectiv 18 ani),am un certif med leg cu 12-14 zile de ingrijire med.am formulat plangere penala impotriva celor 2,iar politistul inainte de a incepe cercetarea(nu a luat declaratii inca faptuitorilor si nici martorilor)face presiuni asupra mea sa ma impac pe cale amiabila ,iar unul din cei 2 a venit deja de doua ori la mine acasa,implorandu-ma sa-l iert.mentionez ca printre altele politistul mi-a spus ca este vecin cu acesta.intr-adevar doresc sa sting acest conflict,insa consider ca e prea devreme sa discutam, despre asta,avand in vedere ca cei doi nu au dat inca declaratie(nu au recunoscut in scris) si nici martorii.mai adaug faptul ca politistul caruia i-a fost atribuit dosarul spre instrumentare m-a sunat si m-a intrebat pana unde doresc sa ajung cu plangerea.ce relevanta ar avea acest lucru in instrumentarea cazului?nu cumva in functie de acest lucru doreste sa ia declaratiile faptuitorilor si martorilor?am impresia ca acesta doreste sa ii ajute pe infractori si nu sa fie neutru.cand credeti ca ar fi momentul sa intervina aceasta impacare,stiut fiind faptul ca cei doi vor trebui sa ma despagubeasca material si moral.astept sfaturi,multumesc anticipat!!!
Răspuns la discuția plangere penala
da sunt minor,am 17 ani,iar agresorii au 16 respectiv18 ani.care este diferenta?
Răspuns la discuția plangere penala
as dori sa stiu daca aceasta este procedura sau domnul politist m-a dezinformat cu privire la depunerea plangerii penale .
Discuție plangere penala
buna ziua am fost agresat de 2 colegi de liceu,am scos certificat medico legal cu 12-14 zile de ingrijire medicala,m-am prezentat la politie pentru a depune plangere penala.politistul care mi-a luat declaratia mi-a spus printre altele ca este vecin cu unul din faptasi.mi-a luat o declaratie si o plangere care se adresa domnului COMANDANT,in care nu se face referire la incadrarea faptei.mentionez ca mi-a sugerat sa nu depun plangere penala pentru moment.nu s-a specificat in plangere numarul si data emiterii certificatului medico legal.as vrea sa stiu daca aceasta este plangerea penala (asa se procedeaza),sau politistul este de rea credinta si incearca tergiversarea lucrurilor.mi-a sugerat ca nu este cazul sa imi angajez un avocat.care este realitatea defapt si ce am de facut in aceasta privinta?
va rog frumos sa imi spuneti... pollitistul incearca intr-adevar tergiversarea lucrurilor?catre cine trebuia formulata plangerea penala?si cum trebuia sa se procedeze?trebuia sa ii dea un nr de inregistrare plangerii mele?
VA ROG SA IMI RASPUNDETI PUNCTUAL LA INTREBARI!MULTUMESC ANTICIPAT!!!!